Birger Jarlsgatan 114 1.5 rum och kök, 37 Kvm

Se alla bilder
Pris Pris på förfrågan
Boarea 37 Kvm
Rum 1.5 rum och kök
Pris/kvm
Avgift 1 743 kr/mån
Våning 3 av 5
Visning Kontakta oss
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Engelbrekt
Boarea:
37 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
1.5 rum och kök
Lägenhetsnr:
1404
Lägenhetsnr LMV:
1404
Byggnadsår:
1902
Våning:
3 av 5
Tv- internetutbud:
ComHem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
1 743 kr/mån
Ingår i avgiften:
värme, vatten, kabel-tv basutbud
Andelstal, förening:
1.67061 %
Driftskostnad Övrigt:
390 kr/mån
4680 kr/år
Driftskostnader totalt:
390 kr/mån
Förening:
BRF Beckasinen 2
Org.nr:
769604-3707
Interiör

Kommande försäljning, kontakta ansvarig mäklare vid intresse! - Nu saluförs denna ljuvliga minitvåa på Birger Jarlsgatan 114. Belägen i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan, med allt man kan önska av de båda stadsdelarna runt hörnet, finner vi denna smakfullt renoverade lägenhet. Här finns flertalet vackra och tidstypiska detaljer bevarade så som en härlig takhöjd, stuckaturer och fantastiska fönster. En genomgående härlig och ombonad lägenhet med varje kvadrat på rätt ställe, gott om förvaring och tvättmaskin.

Välkomnande hall med gott om förvaring i platsbyggda garderober. Stort och ljust vardagsrum med kök i öppen planlösning. Här går det enkelt att möblera med soffa, TV och matbord med plats för 4-6 personer. Från de stora fönsterna blickar man ut över de vackra omkringliggande fastigheterna. Stilfullt kök i gråa toner med bänkskiva och stänkskydd i Carrara-marmor. Köket är maskinellt utrustat med ugn, spishäll, diskmaskin, micro, kyl samt frys. Separat sovrum med en hel garderobsvägg och plats för 1,60-säng. Helkaklat badrum/WC med dusch, handfat med kommod och väggfasta skåp. I anslutning till badrummet finns även tvättmaskin. Detta är en genomgående vacker lägenhet och det är bara att vrida om nyckeln och flytta rakt in!

Belägen i korsningen Birger Jarlsgatan/Frejgatan med såväl Östermalm som Vasastan runt hörnet. Här finns nyligen renoverad ICA-butik en bit längre ner på gatan, såväl som en blomsterbutik. En bit bort finns omtyckta Stockholm Ost & Chark där man kan köpa allt till en lyxig middag. Promenadavstånd till populära restauranger så som Meno Male, Kale & Crave och Babette. 5 minuters promenad till Hagaparken där det finns gott om löpspår, vackra promenadstråk runt vattnet och picknick-platser. För den som studerar ligger lägenheten nära såväl Handelshögskolan, KTH och en kort cykeltur från Stockholm Universitet. Perfekt läge för den som gillar att ha nära till allt!

Förening

Föreningen Brf Beckasinen 2 är en äkta bostadsförening med stabil ekonomi som bildades 1999. Föreningen har 36 bostadsrätter samt två hyresrätter. I föreningen finns även tre lokaler som utgörs av en biltvätt, kemtvätt samt ett kontor.

I föreningen finns gemensamma utrymmen som består utav tvättstuga och bastu på källarplan, barnvagnsrum samt en samlingslokal. Dessutom har föreningen en trevlig innergård där det finns både utemöbler och grill.

I avgiften ingår såväl värme som vatten, och kabel-tv med basutbud via ComHem. Fiber finns dessutom indraget i fastigheten. Varje lägenhet har förfogande över ett källarförråd. Boendeparkering gäller i området.

Juridisk person accepteras inte som köpare i föreningen, däremot accepteras delat ägande (minimum 10%).

Fastighet

Fastigheten byggdes 1902 och under 2000 skedde en större ombyggnation i samband med att föreningen förvärvade fastigheten. Föreningen äger marken.

Större genomförda renoveringar:

1993 VA-stammar i badrum och kök

1993 Eldragningar bytts och 3-fasel

1993 Renovering av tak, fasad samt balkonger

1993 Tvättstugan

1993 Hissar

1995 Trapphus

2007 Takrenovering, byggnation av vindsvåning

2016 Fönster

2018 OVK

2019 Byte av låscylindrar och nytt porttelefonsystem

2019 Ny hemsida, med bokningsmöjlighet av tvättstuga, bastun samt gårdens gemensamma grill

2020 Målning av trapphus

Framgent planeras renovering av innegård någon gång mellan 2023-2025.

Läs mer
Ansvarig Mäklare Sofia Elfsson da Costa +46 (0)705 51 32 10
Sofia Elfsson da Costa
Biträdande Mäklare Linnéa Lindblad +46 (0)766 10 39 87
Linnéa Lindblad
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy