Birger Jarlsgatan 46 5 rum & kök, 160 Kvm 19 950 000 kr/bud

Se alla bilder
Pris 19 950 000 kr
Boarea 160 kvm
Rum 5 rum och kök
Pris/kvm 124 688 kr
Avgift 4 636 kr/mån
Våning 2 av 5
Visning Kontakta oss
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
160 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
5 rum och kök
Lägenhetsnr:
7
Lägenhetsnr LMV:
1204
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1924
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
Eldstad:
Öppen spis
Våning:
2 av 5
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
Com hem
Avgift:
4 636 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, vatten, bredband
Andelstal, förening:
3.60131 %
Andelstal, avgift:
4,79643 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
136
Energiprestanda:
136 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Asken 9
Org.nr:
716417-8878
Interiör

I vacker tjugotalsfastighet alldeles invid mysiga Eriksbergsgatan och närhet till Humlegården, ges chans till denna stilfulla, ljusa och genomgående familjevåning om 158 kvadratmeter med stort socialt kök, tre rum i fil samt balkong mot grönskande, lugn och ostörd innergård. Genomgående återfinns bevarade originaldetaljer som fiskbensparkett, vackert burspråk från kök, spröjsade fönster och två magnifika pelare samt en stämningsfull eldstad. Ytterst välskött förening och fastighet med god ekonomi och ett bedårande trapphus med två trivsamma innergårdar.

Avhängningsvänlig hall välkomnar med god yta åt förvaring från vägg och klädkammare samt anslutning till gästtoalett. Vidare leds du in till inre möblerbar halldel och bibliotek med stämningsfull eldstad i vacker turkos kulör och platsbyggd bokhylla. Två vackra pelare öppnar upp till sällskapsdel, matsal och sovrum belägna i fil som alla vetter med högt läge mot Birger Jarlsgatan som får stort ljusflöde från vackra spröjsade fönster.

Med dess genomgående planlösning från gata till gård återfinns våningens familjära och sociala kök genom vackra skjutbara pardörrar från inre halldel som vetter mot föreningens grönskande innergård. Magnifikt burspråk med stora fönsterpartier och sittdel skapar en luftig och trivsam atmosfär. Det påkostade köket kommer från Kvänum med släta luckor som ramas in av stenskiva och vitt bistrokakel på vägg. Stor köksö ger utökad arbets- och förvaringsyta samt extra matplats. Köket är fullt maskinellt utrustat med stor rostfri spis/ugn och fläkt från ILVE, diskmaskin från Siemens samt kyl, frys, mikrovågsugn samt vinkyl. I köket ges rum för stor matgrupp åt 8-10 personer.

Från kök åt vardera håll är två rogivande och tilltagna sovrum placerade varav det större med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang samt anslutning badrum och utökad förvaring genom tambur utöver dess garderob som löper längs vägg. Det andra sovrummet ger utgång till möblerbar balkong med utsikt över föreningens välskötta och grönskande innergård med fontän i nordöst.

Badrummet är helkaklat i vitt på vägg med mörkt klinker på golv. Rymlig duschyta i hörn samt integrerat badkar med dusch. Handfat på kommod med belyst spegelskåp och tvättmaskin som är placerad i hörn. Spotlights i tak och golvvärme.

Här bor du med närhet till såväl Humlegården och Stureplan som Jarlaplan och hela Norrmalm. Utanför porten återfinns några av Stockholms mer välbesökta restauranger som 'La Madrina', en italiensk krog med inriktning på det Venetianska köket alldeles invid. Med kort promenadavstånd när du NK och City likväl som Odenplan samt har goda bussförbindelser till resterande delar av Stockholm.

Förening

Brf Asken 9 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som bildades 1982 och förvärvade fastigheten 2004 med tillhörande mark. Föreningen upplåter 41 lägenheter med bostadsrätt, innehar 3 lägenheter med hyresrätt (dolt kapital) samt 3 lokaler. Den totala lägenhetsytan uppgår till 3.393 kvm samt lokalyta om 464 kvm. Grundutbud kabel-TV och bredband levereras via ComHem, ingår i avgiften.

Föreningens medlemmar disponerar två innergårdar med uteplats, grill, planteringar och en fin fontän. Cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstuga. Till lägenheten disponeras källarförråd.

Fastighet

Vacker fastighet som stod färdigställd 1924. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

1994 - Stambyte uppgång B

2005 - Stambyte uppgång A

2012 - Radonmätning

2014 - Spolning och filmning av stammar

2014 - OVK

2016 - Renovering av entrépartier

2017 - Säkerhetsdörrar

2017 - Fönsterbyte, renovering av vindslägenheter

2018 - Renovering av hissar

2018 - Fasadrenovering mot Birger Jarlsgatan

2021 - Renovering av trapphus/entré

Läs mer
Ansvarig Mäklare Niclas Behrer +46 (0)708 99 29 09
Niclas Behrer
Biträdande Mäklare Veronica Andersson +46 (0)707 99 91 87
Veronica Andersson
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy