Birger Jarlsgatan 46B 3 rum & kök, 67 Kvm 9 995 000 kr/bud

Se alla bilder
Pris 9 995 000 kr
Boarea 67 kvm
Rum 3 rum och kök
Pris/kvm 149 179 kr
Avgift 2 029 kr/mån
Våning 5 av 6
Visning Kontakta oss
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
67 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnr:
00037
Lägenhetsnr LMV:
1504
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1924
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Våning:
5 av 6
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
Com hem
Avgift:
2 029 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, vatten, bredband
Andelstal, förening:
1.67985 %
Andelstal, avgift:
2.09889 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
136
Energiprestanda:
136 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Asken 9
Org.nr:
716417-8878
Interiör

På ett av Birger Jarlsgatans mest attraktiva lägen med närhet till både Humlegården och mysiga Eriksbergsgatan återfinns denna påkostade, ljusa och stilfulla lägenhet med våningskänsla näst högst upp i vacker tjugotalsfastighet med balkong. Här återfinns en mängd bevarade originaldetaljer som vacker fiskbensparkett, höga golvsocklar och spröjsade fönster som möter en modern interiör med platsbyggda snickerier i enhetlig färgskala. Tilltagen och delvis öppen planlösning mellan sällskapsdel och kök med vackert burspråk, två rogivande sovrum, stort badrum, walk-in closet samt gästtoalett från kök. Synnerligen välskött förening och fastighet med ett av Stockholms vackraste trapphus och innergårdar med fontän och planteringar.

Avhängningsvänlig hall med garderobsvägg och hatthylla välkomnar och leder vidare in till kök och sällskapsrum i delvis öppen planlösning som naturligt avgränsas med vackra pelare i original. Sällskapsrummet får ett stort ljusflöde med vackert burspråk med infällda spotlights i karm och två rogivande sovrum belägna i fil genom skjutbara pardörrar. Från det större sovrummet en-suite ges utgång till möblerbar balkong i nordöst med fin morgonsol fram till lunch. Sovrummet är en-suite med rymlig walk-in closet och påkostat badrum med kolmårdsmarmor, rymlig takdusch, vägghängd WC-stol och blandare från Tapwell.

Det andra rogivande sovrummet är beläget på andra sidan sällskapsrummet med skjutbara dörrar och fint ljusflöde från fönster. Här ges plats för säng med möblemang samt arbetsplats. Längs vägg återfinns platsbyggd garderobsvägg.

Exklusivt och platsbyggt kök från 'Himlekök' i klassisk shakerstil som går i ljusgrå nyans på luckor och ramas in av påkostad marmorsten på bänk och vägg. Här ges god arbets- och förvaringsyta, fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, spishäll, ugn och diskmaskin från Miele samt inbyggd vinkyl i vägg. Invid kök återfinns gästtoalett och tvättmaskin bakom platsbyggda fronter. Vacker marmor beklär golv med vägghängd WC-stol och stilfullt tvättställ.

Här bor du med närhet till såväl Humlegården och Stureplan som Jarlaplan och hela Norrmalm. Utanför porten återfinns några av Stockholms mer välbesökta restauranger som 'La Madrina', en italiensk krog med inriktning på det Venetianska köket alldeles invid. Med kort promenadavstånd när du NK och City likväl som Odenplan samt har goda bussförbindelser till resterande delar av Stockholm.

Förening

Brf Asken 9 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som bildades 1982 och förvärvade fastigheten 2004 med tillhörande mark. Föreningen upplåter 41 lägenheter med bostadsrätt, innehar 3 lägenheter med hyresrätt (dolt kapital) samt 3 lokaler. Den totala lägenhetsytan uppgår till 3.393 kvm samt lokalyta om 464 kvm. Grundutbud kabel-TV och bredband levereras via ComHem, ingår i avgiften.

Föreningens medlemmar disponerar två innergårdar med uteplats, grill, planteringar och en fin fontän. Cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstuga. Till lägenheten disponeras källarförråd.

Fastighet

Vacker fastighet som stod färdigställd 1924. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

1994 - Stambyte uppgång B

2005 - Stambyte uppgång A

2012 - Radonmätning

2014 - Spolning och filmning av stammar

2014 - OVK

2016 - Renovering av entrépartier

2017 - Säkerhetsdörrar

2017 - Fönsterbyte, renovering av vindslägenheter

2018 - Renovering av hissar

2018 - Fasadrenovering mot Birger Jarlsgatan

2021 - Renovering av trapphus/entré

Läs mer
Ansvarig Mäklare Niclas Behrer +46 (0)708 99 29 09
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Niclas Behrer