Birger Jarlsgatan 96, 4tr

3.5

 rum och kök, 

103 kvm

9 975 000

 kr

/bud

Pris

9 975 000

 kr

Boarea

103 kvm

Rum

3.5

 rum och kök

Pris/Kvm
96 845

 kr

Avgift

2414

 kr/mån

Våning

4 av 5

Visning
Monday 20 January
17:15 - 17:45
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm/Vasastan
Församling:
Engelbrekt
Boarea:
103 Kvm (Enligt uppmätning)
Rum:
3.5 rum och kök
Lägenhetsnr LMV:
1403
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1896
Förråd:
Källarförråd
Våning:
4 av 5
Hiss:
Ja
Avgift:
2 414 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Värme, Kabel-TV, bredband
Andelstal, förening:
3.41 %
Energiförbrukning:
146
Energiprestanda:
146 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Trasten 3 och 4
Org.nr:
769600-2448
Interiör

Välkommen till denna ljusa och fina familjevåning högt upp i sekelskiftesfastighet med låg avgift. Fantastiskt sällskapsrum med hela fyra fönster i fritt hörnläge. I fil ligger ett stort kök samt ett arbetsrum vilket skapar genomgående luftig känsla. Flexibelt med 2-3 sovrum. Fina och välbevarade trägolv, stora pardörrar, stuckatur och rymlig takhöjd är sekelskiftesdetaljer som skapar mycket charm. Välskött förening med fastighet anno 1896. Fastigheten har hiss som rymmer barnvagn, port med automatisk dörröppning samt barnvagnsförråd i trapphus. Stor lummig innergård.

Entré med bra avhägningsmöjlighet, inbyggda garderober och generöst med förvaringsutrymme. Här når man våningens första sovrum som ligger mot lugn innergård. Längstgående garderobsvägg som ger mycket förvaring. Det andra sovrummet är idag uppdelat på två rum varav det ena disponeras som sovrum/barnrum och det andra som arbetsrum. Skiljeväggen är lätt att ta bort. Stort luftigt sällskapsrum med fyra fönster i ett fritt hörnläge som ger mycket ljusinsläpp och rymdkänsla. Rymligt stilrent kök med naturlig matplats för större sällskap. Gott om skåp, arbetsbänkar i granit och all maskinell utrustning samt köksfläkt med egen ventilationskanal. Helkaklat badrum i sober färgsättning. Badkar med massagestrålar och duschvägg. Kombinerad tvättmaskin/tork och värmeslingor i golvet. Se den alternativa planlösningen för möjlighet med ytterligare en wc.

Här bor du strategiskt med ett fantastiskt läge i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan. Högt och lugnt läge med utsikt över takåsar och innergård. Kort promenadavstånd till Tekniska Högskolans T-banestation och Östra Station. Nära Hagaparkens och Brunnsvikens fina grönområden samt Humlegården och Lill-Jansskogen. Runt hörnet finner du fantastiska Lennart & Bror, charkuteri och restaurang som är ett måste att besöka. Längs Odengatan finns det Parisiska Brasseriet Balzac och Vasastans bästa pizza kan avnjutas på Meno Male!

Förening

Brf Trasten 3 och 4 med adress Birger Jarlsgatan 94-96 samt Surbrunnsgatan 17. Det en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening och föreningen äger marken. Föreningen upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet som hyresrätt. Föreningen har mycket goda lokalintäkter från 6 lokaler som hyrs ut till kommersiella verksamheter. Kabel-TV samt internet levereras av ComHem. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (basutbud) och internet. Föreningen har beslutat om att höja avgiften i samband med stambytet. Den utannonserade avgiften är den efter höjningen. För mer information gällande ekonomi, se bilagd årsredovisning.

Fastighet

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Trasten 4. På fastigheten står ett bostadshus som uppfördes 1896. Ett stort källarförråd tillhör lägenheten. Tvättstuga i källaren. Barnvagnsförråd på entréplan (automatiska dörrar) samt en hiss där barnvagn får plats. Föreningens medlemmar disponerar en härlig innergård med utemöbler, grillar, sandlåda, äppelträd och cykelparkering.

Fastigheten är löpande renoverad och kommande renovering är ett stambyte våren 2020. Denna lägenhet kommer påverkas från vecka 9 till och med vecka 16 (8 veckor totalt). Möjlighet att påverka inredning i badrummet. Flexibelt tillträde innan, under eller efter stambytet. Det finns möjlighet att bo i lägenheten under pågående stambyte.

Läs mer

Ansvarig mäklare

Beatrice
Enander

Intresseanmälan