Brahegatan 12

2

 rum och kök, 

54 kvm

6 500 000

 kr

/bud

Pris

6 500 000 kr

Boarea

54 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
120 370 kr
Avgift

2 585 kr/mån

Våning

2 av 6

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Hedvig Eleonora
Boarea:
54 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
7
Lägenhetsnr LMV:
1101
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1938
Balkong:
Balkong
Eldstad:
Öppen spis
Våning:
2 av 6
Hiss:
Ja
Avgift:
2 585 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, bredband (Ownit)
Andelstal, förening:
3.90254 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
184
Energiprestanda:
184 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Brahegatan 12 i Stockholm
Org.nr:
7696059349
Interiör

Med närhet till Humlegårdskvarteren och Stureplan ges chans till denna välplanerade lägenhet med bevarade detaljer från husets klassiska och funktionalistiska byggnadsstil anno 1938. Här ges en generös yta med vackra fönsterpartier och burspråk i öppen planlösning mellan sällskapsrum och kök, stor öppen spis, tilltaget sovrum med balkong och rymlig walk-in closet samt badrum och separat toalett.

Välkomnande och avhängningsvänlig hall med toalett öppnar upp och leder vidare till kök och sällskapsrum i öppen planlösning. Ljusinsläpp kommer från två fönster varav stort fönsterparti med burspråk i sällskapsrum som ger en fin vy ut över Brahegatan. Här ges plats för stort soffmöblemang och sittgrupp vid fönster med bokhylla längs vägg. Magnifik öppen spis är placerad i hörn och förhöjer stämningen med praktisk hylla ovanför åt dekoration. Köket går i modern känsla med vita släta luckor och svart bistrokakel på vägg som får en naturlig övergång från sällskapsdel med sitt dekorativa golv i klinker. Fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, mikrovågsugn och infällda spotlights i tak. God arbets- och förvaringsyta ges samt plats åt matgrupp för åt 4-5 personer.

Genom skjutbara pardörrar återfinns rogivande sovrum med balkong mot Brahegatan. Sovrummet ger plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang och har rymlig walk-in closet med förvaring på båda sidor samt badrum bakom vägg. Badrummet går i en modern känsla med både vitt och grått kakel på vägg samt svart klinker på golv. Stor duschyta med vikbara duschväggar i klarglas, handfat med vit kommod och belyst spegel, tvättmaskin med arbetsbänk och hyllplan på vägg. Golvvärme, handdukstork samt infällda spotlights i tak. Toaletten i hall går i samma enhetliga utförande med grått kakel på vägg och klinker på golv, handfat med kommod, WC-stol samt stor spegel.

Förening

Brf Brahegatan 12 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten under 2001. Föreningen upplåter 35 lägenheter med bostadsrätt samt har ett garage med 17 platser. Föreningen äger marken. Kabel-TV levereras via ComHem och bredband via Ownit. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga och cykelförvaring placerat i garage. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp.

Fastighet

Vacker fastighet i klassisk funktionalistisk byggnadsstil som stod färdigställd 1938. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2017 Renovering ventilation

2016 Renovering av hiss

2016 Ny bergvärme.

2016 Renovering av trapphus.

2013 Nytt gårdsbjälklag

2013 Takrenovering.

2012 Fasadrenovering

2012 Fönsterrenovering.

2003 Elstigar

2003 Stambyte

2003 Renovering tvättstuga

Läs mer

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy