Dalagatan 38

5

 rum och kök, 

129 kvm

13 550 000

 kr

/bud

Budgivning pågår

Högsta bud
13 550 000 SEK
Budhistorik
  • 113 550 000 SEKBudgivare 12019-11-25 12:11
Pris

13 550 000

 kr

Boarea

129 kvm

Rum

5

 rum och kök

Pris/Kvm
105 039

 kr

Avgift

6582

 kr/mån

Våning

3 och 4 av 4

Visning
söndag 8 december
12:00 - 12:40
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Land:
Sverige
Kommun:
Stockholm
Stad:
Stockholm
Område:
Vasastan
Församling:
Gustav Vasa
Postnummer:
113 24
Boarea:
129 Kvm (Enligt föreningens information)

129 kvm boarea, 25 kvm biarea samt 9 kvm terrass.

Rum:
5 rum och kök
Lägenhetsnr:
12
Lägenhetsnr LMV:
1301
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1885
Balkong:
Takterrass
Förråd:
Källarförråd samt allmänt förråd utanför ytterdörren
Våning:
3 och 4 av 4
Hiss:
Nej
Avgift:
6582 kr/mån
Andelstal, förening:
7.75710 %
Pantsatt:
Ja
Pantbrev:
0 kr
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
143
Energiprestanda:
143 kWh/Kvm och år
Förening:
B.F Tallen u.p.a
Org.nr:
702002-2922
Interiör

Länk till drönarfilm; https://vimeo.com/352916657

Totalyta 163 kvm! I navet av Vasastan på attraktiva Dalagatan alldeles invid Vasaparken ges här chans till denna unika våning i vindsetage med takterrass i västerläge och inspiration från New York. Våningen har genomgående renoverats med varsam hand innehållande påkostad, platsbyggd interiör av lokalt snickeri på Värmdö i kök som förvaring och badrum men som även rymmer klassiska attribut med generös takhöjd och vackert golv. På nedervåning finner du välkomnande och rymlig hall med inre del där platsbyggt avhängning- och förvaringsmöjlighet ges med sittbänk i gråskalig kulör och stenskiva i marmor samt gästtoalett. Vidare leds du in första sällskapsdelen med ljusinsläpp från fönster som vetter mot innergård där plats ges för stor soffgrupp. Master bedroom är beläget invid, avskilt från övriga delar av våningen som också vetter mot gården. Här finns platsbyggd, belyst garderob med ekstomme, vackra mässingsdetaljer och klarglas målad i kulören ”British Racing Green” som ger karaktär och känslan av klassisk herrkonfektionsbutik. Stor dubbelsäng med tillhörande möblemang ges här. I fil till sällskapsdel når du genom vackra massiva dubbeldörrar till våningens andra charmiga sovrum med stort fönster mot gård. 

Från trapp i sällskapsdel som går i grön kulör med vackra trappsteg i trä når du ovanvåningen. Här ges ett genomgående magnifikt parkettgolv, vackra bevarade takstolar och infällda spotlights i tak. Platsbyggt kök från Lindahls snickeri i öppen planlösning till sällskapsdel och matplats med utgång till takterrass. Fint ljusinsläpp ges här från fönster och takfönster med vackra bevarade takstolar och infällda spotlights i tak. Köket går i gråskalig kulör med vackra beslag i mässing där rymlig arbets- och förvaringsyta ges samt en centalt placerad köksö med bardel för utökad arbetsyta och socialt umgänge. Stenskiva av marmor beklär hela diskbänken samt vägg och enhetlig mässing på köksö. Fullt maskinellt utrustat med påkostad spis från Bertazzoni och passade fläkt med stor kåpa ovanför, kyl, frys och stor vinkyl från SMEG samt diskmaskin. Köksön har separat ho för att fylla med is, kylda drycker, skaldjur och dylikt. Sällskapsdelen ger yta för soffgrupp och fåtöljer samt matplats åt 6-8 personer. Terrassen är på cirka 9 kvm vetter i västerläge för utmärkt kvällssol men även under stora delar av dagen under sommartid. Badrum är beläget invid trapp med glasade väggar som består av ett s.k. aktivt insynsskydd vilket gör att när strömmen slås på tonas glaset vilket förhindrar insyn. Här finns platsbyggd interiör i samma enhetliga utförande som kök och hall med två kombinerade tvättmaskiner samt torktumlare. Här ges både badkar med fönster och utsikt mot terrass samt rymlig duschyta med takdusch och blandare i kromat utförande. WC, handfat, infällda spotlights samt golvvärme. Våningens tredje sovrum återfinns även det i anslutning till trapp, rogivande med fönster mot gård och plats för stor säng samt garderob. 

Dalagatan sträcker sig genom Vasastans trevligaste kvarter och lämnar sällan någon besviken och där Astrid Lindgren fått idéer till många av sina välkända berättelser. Två av Stockholms mest anrika och klassiska krogar Wasahof och Tennstopet har sedan 1800-talets andra hälft huserat och givit Stockholmarna gastronomiska upplevelser av både husmanskost och skaldjur och som än idag har en relativt orörd interiör. Nyöppnade ostron med tillhörande champagne eller isterband kommer lättsamt bli en del av din vardag om så önskas. Vasaparken är en central och grönskande samlingsplats för både motion och umgänge där du under vinterhalvåret kan uppleva skridskoåkning fram till sent på kvällen eller en picknick under ljumna sensommarkvällar. 

 

Förening

B.F Tallen u.p.a är en välskött s.k. äkta bostadsförening som äger marken och bildades 1920. Föreningen innehar 26 andelar fördelat på 25 lägenheter samt 3 lokaler där 1 är medlem och 2 hyrs ut. I avgiften ingår vatten och fjärrvärme. I separat månadskostnad tillkommer elektricitet, kabel-TV och bredband. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av basbeloppet. Föreningen godkänner inte juridisk person. Delat ägande om minst 10% accepteras. Kabel-TV och bredband levereras via ComHem och fiber är anslutet till Open Universe. Inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat 19/8-2019). 

Bostadsförening även kallat "B.F" är en ekonomisk förening som fungerar likadant som en bostadsrättsförening men som bildades innan bostadsrättslagen tillkom. Främsta skillnaden är att en bostadsförening har större frihet att välja hur stadgarna skall utformas gällande exempelvis avgifter, tillägg osv. Belåningsbarheten skiljer sig ej med en bostadsrättsförening. 

Fastighet

Vacker fastighet med byggnadsår 1885. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 1999 - Byggnation av etagelägenheter på vind2011 - Fasadrenovering 2012 - OVK 2008 - Byte av elstigare2000 - Byte avloppsstammar För fler utförda renoveringar och underhållsarbeten se www.bftallen.se, under fliken "underhållsplan". 

Planerade projekt är takmålning samt reparation av altaner. 

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam innergård med uteplats och tvättstuga som bokas online. Gästpaviljong finns att hyra för gäster, 150 kr/natt. 

 

Läs mer
NedervåningOvanvåning

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan