Danderydsgatan 25 - SÅLD

4

 rum och kök, 

133 kvm

14 670 000

 kr

/bud

Pris

14 670 000

 kr

Boarea

133 kvm

Rum

4

 rum och kök

Pris/Kvm
110 301

 kr

Avgift

6466

 kr/mån

Våning

6 av 6

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Land:
Sverige
Kommun:
Stockholm
Stad:
Stockholm
Område:
Östermalm
Församling:
Engelbrekt
Postnummer:
114 26
Boarea:
133 Kvm (Enligt uppmätning)

Enligt brf är lägenheten 131 kvm.

Rum:
4 rum och kök
Varav sovrum:
2
Lägenhetsnr:
D-2162
Lägenhetsnr LMV:
1602
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
2012-2014
Balkong:
Terrass
Förråd:
Källarförråd
Eldstad:
Braskamin
Våning:
6 av 6
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
Telenor
Avgift:
6466 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
1.6022 %
Andelstal, ägande:
1.60 %
Pantsatt:
Ja
Pantbrev:
0 kr
DRIFTSKOSTNAD El:
350 kr/mån
4200 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
250 kr/mån
3000 kr/år
Driftskostnader totalt:
600 kr/mån
Förening:
Brf Sädesärlan 6
Interiör

I ljuva Lärkstaden på attraktiva Danderydsgatan ges här chans att förvärva denna exceptionella och ljusa etagevåning om 133 kvm belägen högst upp med modern vindskaraktär och fantastisk genomgående takhöjd, generös planlösning samt tilltagen terrass i västerläge för magnifik kvällssol med fri utsikt och Engelbrektskyrkans torn längst bort. Här bor du även i ett s.k. full servicehouse med bemannad reception och lounge som erbjuder såväl gym som middagar med gästspel av stjärnkockar samt garage som blir en förlängd del av ditt boende där hjälp med en mängd vardagssysslor kan fås och där även nyttjanderätt till gym, lounge osv. ingår i avgiften. 

Avhängningsvänlig och rymlig hall välkomnar där fantastiska takfönster väcker uppmärksamheten och släpper in fint ljus. Här ges en rymlig garderob med skjutdörr som går ton i ton med färgsättningen på vägg för att smälta in. Vidare når man såväl kök som sällskapsrum som vetter åt två olika väderstreck med öppen social yta emellan. Sällskapsrummet är beläget i västerläge med utgång genom skjutbar glasruta till våningens möblerbara terrass. Här ges en fri utsikt i utsökt västerläge för fin kvällssol med Engelbrektskyrkan som hägrar längst bort. Sällskapsrummet ger plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang med platsbyggd bokhylla som löper längs vägg och en stor braskamin som är centralt placerad i rummet. Mot Danderydsgatan är kök och matplats beläget som får fint ljusinsläpp från två tilltagna fönster. Köket går i modern känsla med vita, högblanka luckor och passande bänkskiva av grå sten där god arbets och- förvaringsyta ges. Fullt maskinellt utrustat med dubbel kyl och frys, spishäll med infälld fläkt, ugn, mikro samt diskmaskin. Matplatsen ger utrymme för 8-10 personer. 

Vidare leds du in till lägenhetens avskilda del där rogivande master bedroom är beläget i västerläge mot Engelbrektskyrkan med ljusinsläpp från fönster och magnifik takhöjd. Här återfinns rymlig platsbyggd garderob som löper längs vägg och yta för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Mot Danderydsgatan ges lägenhetens andra sovrum som får ljusinsläpp från stort takfönster. Här ges plats för stor säng med möblemang och arbetsplats. Badrum är placerat mellan dem båda sovrummen med en generös disposition, helkaklat i vitt med klinker på golv. Två separata duschar varav en med duschvägg i klarglas. Stort handfat med kommod i mörkt träslag med belyst spegel på vägg, tvättmaskin och torktumlare från Siemens med arbetsbänk samt högskåp och överskåp i samma enhetliga träslag som kommod. Handdukstork i kromat utförande, infällda spotlights i tak och golvvärme. 

Från sällskapsdelen leder svart spiraltrapp upp till ovanvåning och lägenhetens tredje sovrum. Modern industrivägg i klarglas skiljer av och ger översikt mot både kök, matplats och sällskapsrum. Rummet kan nyttjas till såväl sovrum, spelhörna eller arbetsplats och rymmer säng med möblemang. 

Här bor du på attraktiva Danderydsgatan i lugna och mysiga Lärkstaden. I kvarteret finns du populära Mr Cake som blivit ett av Stockholms bästa patisserier. Fortsätter du Rådmansgatan ned möter du Adam & Albin med sin fineding restaurang tvätteriet och sedan SATS Spårvagnshallarna. Åt andra hållet når du KTH, Sophia hemmet, östra station med förbindelser via buss, tunnelbana och roslagsbanan på 1 minuts promendavstånd som även fortsätter till Lill-Jansskogens grönområden. 

Förening

Brf Sädessärlan 6 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som registrerades 2013 och äger marken. Föreningen upplåter 77 stycken lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta om 7.330 kvm samt 3 lokaler för uthyrning och boendeservice. Kabel-TV och bredband levereras via Telenor. I månadsavgiften ingår värme, vatten, verisurelarm, kabel-TV (grundutbud) samt serviceyta. Föreningen tillämpar individuell mätning av el som kommer på separat räkning första månaden varje kalenderkvartal. Obligatorisk kostnad om 190 kr i månaden för TV och bredband tillkommer. Överlåtelseavgift debiteras av köparen om 1.108 kr samt pantsättningsavgift om 443 kr per pant. Föreningen accepterar ej juridisk person. Inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat 2/9-2019). 

I föreningen finns ett servicekoncept som innebär att du får en hotellkänsla hemma. Här finner du en 350 kvm stor lounge som rymmer gym, fullutrustat kök, gäst- och konferensrum som är bemannad av husets egna värdinna som kan hjälpa dig med vardagssaker du inte hinner med själv. Värdinnan erbjuder all tänkbar service och mycket ingår redan i avgiften för lägenheten som exempelvis semesterpassning av bostaden, enklare matinköp, post- och pakethantering. Boende kan via värdinnan också köpa till extra tjänster utöver det som redan ingår i boendet, såsom städhjälp, hantverkare, boka personlig tränare, däckbyte etc.

Två garage finns att tillgå med 44 stycken parkeringsplatser. Pris per plats beroende på storlek är 2100 kr till 2700 kr exlusive moms. Kösystem tillämpas. Till lägenheten hör källarförråd, cykelförråd finns. 

Fastighet

Huset färdigställdes under 2012-2014. Inga planerade renoveringar utöver de pågående åtgärder som avtalats med byggherre i samband med garantibesiktningar. Vissa mindre korrigeringar från denna besiktning har kvartstått men åtgärdats under första halvåret av 2019.  OVK kommer att genomföras i år. 

Läs mer

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan