David Bagares Gata 10

4

 rum och kök, 

108 kvm

8 995 000

 kr

Pris

8 995 000 kr

Boarea

108 kvm

Rum

4

 rum och kök

Pris/Kvm
83 287 kr
Avgift

5 915 kr/mån

Våning

BV över gård

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Boarea:
108 Kvm (Enligt uppmätning)
Rum:
4 rum och kök
Lägenhetsnr:
19
Lägenhetsnr LMV:
0901
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1889
Förråd:
Källarförråd
Eldstad:
Stål/Gjutjärnskamin
Våning:
BV över gård
Avgift:
5 915 kr/mån
Ingår i avgiften:
Vatten, Värme, Kabel-TV, bredband
Andelstal, förening:
6.270100
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
117
Energiprestanda:
117 kWh/Kvm och år
Energiklass:
C
DRIFTSKOSTNAD El:
800 kr/mån
9600 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
400 kr/mån
4800 kr/år
Driftskostnader totalt:
1200 kr/mån
Förening:
Stuckatörens Hus
Org.nr:
716403-2323
Interiör

Juridisk person kan godkännas! Vill du bo på ett lugnt läge med närhet till precis allt? Nu saluförs denna unika lägenhet belägen runt hörnet från Humlegården, Stureplan, NK, Hötorget - listan kan göras lång! Här finner ni en smakfull lägenhet med mycket karaktär och känsla. Totalt finns två bra sovrum, otroligt mycket förvaring och härliga sociala ytor. Stuckaturens Hus är en välskött bostadsrättsförening med prisbelönt trapphus (vars utsmyckning för tankarna till ett italienskt privatpalats) och solid ekonomi.

Välkomnande och privat entré från gården in i en välplanerad hall med avhängning. Stort vardagsrum med en vacker gjutjärnskamin och härlig takhöjd. Här går det att möblera med soffa, TV-möbel och loungedel. Vidare in i lägenheten hittar vi köket, som går i smakfulla toner och med full maskinell utrustning i form av ugn, spishäll, diskmaskin, vinkyl, kyl samt frys. Totalt finns två stycken sovrum, båda med väl tilltagna klädkammare för förvaring. Här finns även kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Helkaklat badrum/WC med dusch och bra förvaring i kommod.

Här bor du i en otroligt välskött bostadsrättsförening, med endast ca 1.400 kr/lån/kvm. Alldeles runt hörnet ligger Birger Jarlsgatan med dess breda butiksutbud, kommunikationer i form av innerstadsbussar och promenadavstånd till Stureplan och tunnelbana Östermalmstorg. Närmare till allt kan du inte bo, och ändå bo på en lugn adress med ostört läge.

Förening

Brf Stuckatörens Hus bildades 1990 och består av 22 lägenheter varav 21 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och en är upplåten med hyresrätt (55 kvm). Total bostadsyta 1740 kvm.

Stabil bostadsrättsförening med god ekonomi och en kvarvarande hyresrätt. En sänkning av månadsavgifterna inför 2021 har diskuterats i föreningen.

Kabel-tv från Com Hem samt fiber.

Fastighet

Föreningen innehar adresserna David Bagares gata 10 och Smala gränd 3. Ett av husen, som även gett namn åt föreningen, är Stuckatörens hus, uppfört av stuckatören Axel Notini som ett mästarprov på sitt arbete. Hans hus var tänkt att såväl invändigt som utvändigt visa upp hans konst. Stuckaturen, som utfördes av en blandning av gips, cement och lim och vilken lätt kunde formas till dekorativa figurer, var vid denna tid högsta mode. Familjen Notinis egen våning köptes 1992 av Samfundet St:Erik. Den välbevarade bostaden med tidstypiska interiörer visas vid särskilda tillfällen för mindre grupper av Stockholms stadsmuseum som även är medlem i bostadsrättsföreningen.

Boendeparkering i området gäller. Se mer på Stockholms stads hemsida

Renoveringar:

2020 – Ventilationsförbättringar, OVK, ommålning av tak på Smala gränd

2020 – Installation av automatiska portar vid entrén på Smala gränd samt byte till bricksystem på både Smala gränd och David Bagares gata

2019 – Renovering av källaren samt nya förråd

2019 – Renovering av trapphus David Bagares gata

2018 – Renovering av trapphus Smala gränd

2016 – Renovering av innergården

2011 – Takrenovering

1996 – Stambyte, elstambyte, fasad, trapphus samt fönsterrenovering

Övriga byggnader/utrymmen
Gemensamhetsutrymmen utgörs av tvättstuga, cykelställ under tak samt mycket charmig innergård belagd med kullersten.
Förråd i källarplan finns om ca 4 kvm.

Läs mer

Ansvarig mäklare

Linnéa
Lindblad

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy