Döbelnsgatan 57

2.5

 rum och kök, 

59 kvm

6 700 000

 kr

/bud

Pris

6 700 000 kr

Boarea

59 kvm

Rum

2.5

 rum och kök

Pris/Kvm
113 559 kr
Avgift

2 310 kr/mån

Våning

5 av 5, hiss finns

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan
Boarea:
59 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2.5 rum och kök
Lägenhetsnr:
44
Lägenhetsnr LMV:
1504
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1928
Förråd:
Vinds och källarförråd
Våning:
5 av 5, hiss finns
Avgift:
2 310 kr/mån
Ingår i avgiften:
värme, vatten, kabel-tv basutbud
Andelstal, förening:
0.0226050
Andelstal, ägande:
2.26050
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Brf Diana 8
Org.nr:
702000-3740
Interiör

Högst upp i huset med fantastisk utsikt över takåsar och ''Karlsson på taket'' känsla, återfinns nu denna ljusa och charmiga tvårummare (möjlig 3:a!). Här bor du på bästa adress med närhet till Observatorielundens och Vanadislundens grönska och Odenplans puls i en bostad som erbjuder en mängd klassiska attribut anno byggnadsåret så som fiskbensparkett, vackra skjutdörrar och spröjsade fönster. Bostaden har en inbjudande planlösning, högt i tak och fönster i två väderstreck vilket ger bostaden gott om ljusflöde. Mycket välskött förening med god ekonomi, låga avgifter och de stora renoveringarna bakom sig!

Inbjudande hall med gott om plats för avhängning och effektiv förvaring i en stor inbyggd garderob. Från hallen når du köket i klassisk stil med vita luckor, arbetsytor i trä och rostfritt stål, vitt kakel och fullt maskinellt utrustat med gasspis, fläkt, ugn, diskmaskin samt kyl/frys. I köket rymmer en mindre matplats för 2-3 personer. Mellan sov- och sällskapsrum finns ett härligt rum som idag används som matsal och som blir som en förlängning av de sociala ytorna i sällskapsrummet. Här finns möjlighet att installera eldstad för den som önskar. Klassiska skjutdörrar i par leder från matsalen vidare till det generösa och luftiga sällskapsrummet, här är det om sommaren härligt att öppna upp pardörrarna som leder ut till den franska balkongen i högt sydvästligt läge med sol från lunch till solnedgång. Gott om plats för förvaring i två inbyggda garderober. En vacker speglad dörr leder oss in till det rogivande sovrummet med gott om plats för dubbelsäng samt arbetsplats eller läshörna för den som önskar. Gott om plats för förvaring i klädkammare och möjlighet att bygga mer förvaring för den som önskar det. Helkaklat badrum inrett med ljusa färger och golvvärme som ger vardagslyx. Väldisponerat och utrustat med dusch bakom glasvägg, wc, handfat på kommod och spegelskåp med belysning ovantill.

Nuvarande ägare disponerar över två förråd, ett på vinden och ett i källaren.

Här bor du på en lugn gata i Vasastan i direkt anslutning till Handelshögskolan, Observatorielunden och Stadsbiblioteket. T-banan Rådmansgatan (grön linje) ligger strax utanför porten och det är gångavstånd till Hötorget och Stureplan, liksom Odenplan. Området har ett stort utbud av välsorterade mataffärer, trendiga butiker, mysiga caféer, krogar och välrenommerade restauranger. Träningsförutsättningar finns att tillgå i närheten (SATS, Friskis och Svettis, World Class mm). Observatorieparken, Vasaparken och Humlegårdens grönska ligger nära bostaden men även goda möjligheter till fina promenader och löpning finns vid Lill-Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Vasaparken och Hagaparken är mycket populära både under sommartid samt vintertid med sina skridskobanor.
Lärosäten som KTH, Stockholms Universitet och Arkitekthögskolan ligger även på bra kommunikationsavstånd till bostaden.

Förening

Bostadsrättsföreningen Diana 8 är så kallad äkta bostadsrättsförening. Föreningen innehar marken med äganderätt. Föreningen omfattar adresserna Rehnsgatan 15 och Döbelnsgatan 57. Föreningen består av 45 lägenheter, 2 lokaler med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totala totala yta är 3 150 kvm varav 2 181 utgör lägenhetsyta och 969 kvm utgör lokalyta.

Föreningen har en god ekonomi och i dagsläget finns inga beslutade kommande avgiftsförändringar. (Kontrollerat med styrelse 2020-11-04)

Kabel-TV levereras av Comhem och basutbudet ingår i avgiften. Bredband beställs och debiteras enskilt med valfri leverantör.

Garage som drivs av en privatperson finns i anslutning till fastigheten, platser kan hyras i mån av plats.

Fastighet

Vacker 1920-tals fastighet. Urval av genomförda renoveringar;

2019 - fasad, gatusidan och gårdssidan

2018 - hissar, värmecentral, byte bärlinor

2017 - fönster balkongdörrar, balkongsmide trapphus

2015 - installation av säkerhetsdörrar

2014 - stamspolning

2013 - ovk-besiktning

2012 - tvättstuga, fasad högst upp på Rehnsg.

2010 - byte elstigar

2009 - byte fjärrvärmecentral

2005 - omläggning tak

1993 - stambyte

Det finns i dagsläget inga beslutade kommande renoveringar. (Kontrollerat med styrelse 2020-11-04)

Läs mer

Ansvarig mäklare

Erik
Frisk

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy