Engelbrektsgatan 14

2

 rum och kök, 

70 kvm

7 800 000

 kr

/bud

Budgivning pågår

Pris

7 800 000

 kr

Boarea

70 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
111 429

 kr

Avgift

2869

 kr/mån

Våning

4 av 5

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Land:
Sverige
Kommun:
Stockholm
Stad:
Stockholm
Område:
Östermalm
Församling:
Engelbrekt
Postnummer:
114 32
Boarea:
70 Kvm
Rum:
2 rum och kök
Varav sovrum:
1
Badrum:
1
Lägenhetsnr LMV:
1404
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1879
Förråd:
Vindsförråd & källarförråd
Våning:
4 av 5
Hiss:
Ja
Avgift:
2869 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV (+ 113kr per mån)
Pantsatt:
Ja
Pantbrev:
0 kr
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
145
Energiprestanda:
145 kWh/Kvm och år
Registrerad:
2010-01-25
DRIFTSKOSTNAD El:
292 kr/mån
3500 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
208 kr/mån
2500 kr/år
Driftskostnader totalt:
500 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Driftskostnad är individuell och kan variera beroende på levnadsstil och konsumtion.
Förening:
Brf Tallen 9
Org.nr:
7164176526
Interiör

Varmt välkomna till denna fantastiska sekelskiftesdröm belägen i vackra Villastaden i fastighet anno 1879. Denna 2:a (alternativt 3:a) ligger på högsta ordinarie våningsplan och besitter många klassiska egenskaper så som stuckatur, takrosetter och vacker fiskbensparkett. Process för byggande av balkong är inledd och offert finns för att bygga Stockholms kanske finaste dubbelbalkong mot Villagatan (1.4m x 4.0m). Lägenheten har generös takhöjd som mäter ca 3,3m!

Bakom betryggande säkerhetsdörr välkomnas du av en trivsam och funktionell hall som öppnar upp till hela hemmet. Vi har direkt access till klädkammare och möjligheter till avhängning samt bostadens wc. Vidare leds vi till hemmets kök som är smakfullt renoverat och beklätt med mörka luckor varpå bänkskivan i Carraramarmor vilar. Gott om arbetsytor och förvaring.

Tack vare att bostaden är genomgående ligger sovrummet lugnt beläget mot innergård med otrolig utsikt över takåsar bort mot Villagatan och Floragatan. Plats för stor säng, möblemang samt platsbyggd garderobsvägg som tar hand om klädförvaringen. Mot Engelbrektsgatan vetter vardagsrummet som ger ett spatiöst intryck tack vare sin takhöjd och utforming. Två vackra fönsterpartier som bidrar med riktigt ljusinsläpp och en härlig vy över gatans vackra fastigheter. Badrummet är rymligt och fräscht renoverat utrustat med badkar, kommod, badrumsskåp,tvättmaskin, handdukstork och golvvärme.

Här når du Humlegården på några meter och både Östermalmstorg och Stureplan på kort promenadavstånd. I kvarteren  hittar du flertalet populära restauranger med skandinaviska inslag. Un Poco liknar finedining i avslappnad miljö som gör sig väl både vid lunch och kvällstid. Restaurang Proviant, en kort promenad bort, har utöver sin fantastiska meny även en småskalig butik intill med fantastiskt utbud av svenska råvaror. Närhet till flertalet innerstadsbussar samt Stadions tunnelbana.

Förening

Fastigheten består av 22 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal. Den sammanlagda bostadsytan uppgår till 1558 kvm. Tillägg om ca 113 kr per mån för Kabel-TV.

Föreningen har god ekonomi med bra kassaflöde och fastigheten är mycket välsköttt med de stora renoveringarna bakom sig. Föreningen är en s.k. äkta förening och äger marken. Ingen avgiftsändring planerad. 

Fastighet

Ett rymligt vindsförråd och ett källarförråd tillhör lägenheten. Tvättstuga i fint skick i källaren. Cykelparkering på innergården. Comhem levererar kabel-TV till fastigheten. Bredband via Stockholms Stadsnät och abonemanget ingår i månadsavgiften till föreningen. Även kabel-tv ingår.

Läs mer

Ansvarig mäklare

Martin
Sjöman

Intresseanmälan