Frejgatan 17

2

 rum och kök, 

52.1 kvm

6 600 000

 kr

Pris

6 600 000 kr

Boarea

52.1 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
126 679 kr
Avgift

2 665 kr/mån

Våning

4 av 4

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Område:
Vasastan
Boarea:
52.1 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
00041
Lägenhetsnr LMV:
1402
Byggnadsår:
1884
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Våning:
4 av 4
Hiss:
Nej
Tv- internetutbud:
Comhem
Avgift:
2 665 kr/mån
Ingår i avgiften:
värme, vatten kabel-tv via Comhem, fiber 1000/1000 mbit/s
Andelstal, förening:
2.20 %
Förening:
Bf Birger Jarl UPA
Org.nr:
702000-1728
Interiör

Nu saluförs denna ljuvliga tvårummare med solig balkong på Frejgatan 17. Belägen i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan, med allt man kan önska av de båda stadsdelarna runt hörnet, finner vi denna smakfullt renoverade lägenhet. Här finns flertalet vackra och tidstypiska detaljer bevarade så som en härlig takhöjd, stuckatur och fantastiska fönster. Högt belägen på våning 4 vilket ger ett otroligt ljusflöde och en balkong i fritt och soligt läge. Välskött bostadsförening med god ekonomi. Varmt välkomna på visning!

Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring. Härligt vardagsrum med två stora fönster mot omkringliggande takåsar. Här finns gott om plats för soffa, TV-möbel samt matsalsbord om så önskas. Genom vackra pardörrar leder ingång till sovrummet som rymmer dubbelsäng och har gott om förvaring i platsbyggda garderober. Kök med utgång till den härliga balkongen som ligger i strålande söderläge. Köket är utrustat med ugn, spishäll, diskmaskin samt en SMEG kyl/frys. Det finns gott om förvaring i öppna hyllor, skåp och bevarat serveringsskåp. Helkaklat badrum/WC med dusch. Detta är en genomgående ljus och härlig lägenhet och det är bara att flytta rakt in!

Belägen på Frejgatan, mellan Birger Jarlsgatan och Roslagsgatan, med såväl Östermalm som Vasastan runt hörnet. Här finns nyligen renoverad ICA-butik en bit längre ner på Birger Jarlsgatan, såväl som en blomsterbutik. En bit bort finns omtyckta Stockholm Ost & Chark där man kan köpa allt till en lyxig middag. Promenadavstånd till populära restauranger så som Brasserie Balzac, Meno Male, Kale & Crave och Babette. 5 minuters promenad till Hagaparken där det finns gott om löpspår, vackra promenadstråk runt vattnet och picknick-platser. För den som studerar ligger lägenheten nära såväl Handelshögskolan, KTH och en kort cykeltur från Stockholm Universitet. Perfekt läge för den som gillar att ha nära till allt!

Förening

Bf Birger Jarl UPA är en bostadsförening som bildades 1905 och är belägen i centrala, nordöstra Stockholm. Totalt finns 42 lägenheter samt två lokaler som hyrs ut. Förutom lägenheterna finns gemensamma lokaler, en stor gård samt två kontorslokaler som hyrs ut.

Föreningens innergård är mysig med gemensam grill samt parkering för cyklarna. I källaren finns en bastu med tillhörande minirelax med ett par korgstolar. Det finns även ett pingisrum samt en festlokal som går att boka. Tvättstugan ligger i ett separat hus på innegården och har två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Varje år har föreningen en gemensam städdag.

Andrahandsuthyrning är tillåtet, dubbelavgift tas ut. Lån per m2 är 6 239 kr enligt ÅR 20. För närvarande finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2021-09-16).

Huset är anslutet till Com Hem för abonnemang av TV. Grundutbudet med ca 15 kanaler ingår i avgiften. Leverantör av internet är Ownit. Uppkopplingen är en fiberuppkoppling med hastigheten 100mb/sek. Även det ingår i avgiften. Ownit leverar även TV-kanaler samt telefoni och som boende kan du teckna individuellt avtal om digital tv med antingen Com Hem eller Ownit och Telefoni med Telia eller Ownit.

Fastighet

Fastigheten byggdes 1884 och består av tre trappuppgångar.

Genomförda renoveringar och underhåll i urval:

1975 Elstigarna byttes

1999 Stambyte

1999 Ommålning av trapphus

2000 Färdigställande av tre vindslägenheter

2005 Renovering av gårdsfasad

2006 Balkonger

2010 Stamspolning

2011 Omfattande renovering av källaren och innergården

2015 Renovering av fasad/takfot och tak mot gatan

2017 Avlopp under tvättstuga renoverades

2018 Spolning av stammar

Kommande renoveringar är ytskiktsrenovering av samtliga trapphus (kontrollerat med styrelsen 2021-09-16).

Läs mer

Ansvarig mäklare

Linnéa
Lindblad

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy