Fridhemsgatan 14, 5tr 2 rum & kök, 56 Kvm 6 495 000 kr/bud

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris 6 495 000 kr
Boarea 56 kvm
Rum 2 rum och kök
Pris/kvm 115 982 kr
Avgift 3 473 kr/mån
Våning 5
Visning Kontakta oss
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Norr Mälarstrand-Nedre Kungsholmen
Boarea:
56 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
143
Lägenhetsnr LMV:
1502
Byggnadsår:
1927
Balkong:
Kungsbalkong
Förråd:
Källarförråd
Våning:
5
Hiss:
Ja
Avgift:
3 473 kr/mån
Ingår i avgiften:
Inkl. värme, VA. Obligatoriskt tillägg för bredband. om 115kr/mån.
Andelstal, förening:
2.30183 %
Energistatus:
Utförd
Driftskostnad El:
400 kr/mån
4 800 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
200 kr/mån
2 400 kr/år
Driftskostnader totalt:
600 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Enligt säljarens uppgifter
Förening:
Brf Mitisgjutaren
Org.nr:
769603-9143
Interiör

Högt upp i huset med en rymlig kungsbalkong med sol från lunch till sen kväll finner du denna välplanerade bostad med slående utsikt över vackra takåsar.

Lägenheten karaktäriseras av klassisk 20-tals charm när den är som bäst med generös takhöjd, vackra golv, spröjsade fönster och glasade pardörrar.

Välkomnande hall med gott om avhängningsmöjligheter samt ingång genom säkerhetsdörr. Ljust och stilfullt kök från Myresjö i vacker lindblomsgrön nyans med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Bänkskivor och stänkskydd i Carreramarmor. Gott om plats för matgrupp med utsikt över takåsarna och Högalidskyrkan.

Harmoniskt större sovrum mot lugn gård med plats för dubbelsäng och gott om förvaring genom två anslutande klädkammare. Vidare finnes ett elegant badrum med vita väggar och golv i CarraraMarmor. Inrett med handfat, wc, handdukstork, dusch samt kombinerad tvätt- och torktumlare. Därtill finns även spottar i tak samt golvvärme.

Generöst och lättmöblerat sällskapsrum med utgång genom pardörrar till kungsbalkongen. Sommartid skiner solen från ca 13:30 till sen kväll. Gott om plats för möblemang, grill och odlingar. Här finns en markis med sol- och vindssensor som automatisk fälls ut eller in beroende på väder.

Absout toppläge på nedre Kungsholmen med Norr Mälarstrand och Riddarfjärden precis runt hörnet. Intilliggande Rålambshovsparken bjuder på både bad, friluftsteater och rekreationsmöjligheter. Här finns b.la Boulebar med sin populära sommarbrunch. Mycket eftertraktad adress i lugna och mysiga kvarter med en perfekt kombination av kulturliv, service och sköna promenadstråk längs med vattnet. Här finns bl.a Trattorian, Mälarpaviljongen och Orangeriet. I området finns även en uppsjö av caféer såsom Petite France som är mångas favorit frukostställe. Inom ett par minuter når du Fridhemsplans T-bana och kommunikationer samt Västermalmsgallerians utbud av service och butiker.

Förening

Brf Mitisgjutaren förvärvade fastigheten år 1999 och disponerar adresserna Fridhemsgatan 14 och 14a samt Mitisgatan 3. Föreningen innehar 43 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 2 lägenheter och 1 lokal upplåtna med hyresrätt. Hyresrätterna är dolda tillgångar eftersom de kan säljas när de blir vakanta, idag ger de tillsammans med hyreslokalen bra intäkter om ca 340 000kr/år. Föreningen har haft oförändrade avgifter sedan 2012 och idag finns ingen planerad avgiftsförändring, kontrollerat 6 juni -22 (föreningens hemsida). Marken innehas med äganderätt och föreningen deklarerar såsom en äkta förening.

Grundutbud kabel-TV via Tele2 och bredband (fiber) via Obenetwork, obligatoriskt tillägg om 115kr/mån.

Föreningens tvättstuga är belägen i källaren, utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och en mangel. Cykelrum/barnvagnsrum finns på entréplan på Mitisgatan. Det finns därutöver en bokningsbar bastu och ett cykelrum i källaren. Föreningen har även en ljuvlig och grönskande innergård med utemöbler och grill.

Förvärvare betalar en överlåtelseavgift samt eventuell pantsättningsavgift. Bostaden är idag pantsatt. Juridisk person accepteras ej.

Fastighet

Den vackra hörnfastigheten uppfördes år 1927

Urval av utförda renoveringar;

2019 Godkänd radonmätning.

2017 Renovering av fönstren mot innergården.

2015 Renovering tvättstuga, ommålning tak.

2012 Installation säkerhetsdörrar.

2009-2010 utfördes OVK-besiktning av ventilationen.

2005 Renovering av hiss Mitisgatan. Ommålning av tak. Dränering grund samt gård. Anläggning av trädgård på framsidan.

2002 Fönsterrenovering.

2001 Ombyggnad hissar Fridhemsgatan.

1985 Stambyte, elstigare samt tak- och fasadrenovering.

Läs mer
Ansvarig Mäklare Veronica Andersson +46 (0)707 99 91 87
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Veronica Andersson
Ta hjälp av en bank nära dig

Vi samarbetar med Handelsbanken Humlegården som känner den lokala marknaden och erbjuder bolån med individuell ränta. För mer information, ring Handelsbanken på 08-406 69 50 eller besök handelsbanken.se/humlegarden