Fridhemsgatan 53

2

 rum och kök, 

51 kvm

4 395 000

 kr

/bud

Pris

4 395 000 kr

Boarea

51 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
86 176 kr
Avgift

2 785 kr/mån

Våning

0 av 7

Visning
söndag 27 september
14:00–14:45
måndag 28 september
18:30–19:00
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Kungsholmen
Boarea:
51 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
6134f1001
Lägenhetsnr LMV:
1001
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
2015
Fönster:
3-glas
Förråd:
Källarförråd
Våning:
0 av 7
Hiss:
Ja
Avgift:
2 785 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Andelstal, förening:
0.724 %
Andelstal, ägande:
0.72 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
81
Energiprestanda:
81 kWh/Kvm och år
Registrerad:
2018-06-26
Förening:
Brf Chokladfabriken
Org.nr:
769626-6134
Interiör

På lugn återvändsgata erbjuds nu en synnerligen välplanerad tvåa i beundransvärda Chokladfabriken. Här bor du med väl tilltagen takhöjd om 3 meter, stora sociala ytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt underbart ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Genomgående exklusiva materialval med rostfritt kök från Kvänum och ett mycket generöst samt elegant badrum med tvättpelare. Stabil förening med exceptionella faciliteter och garage i fastigheten!

Välkomnande hall innanför betryggande säkerhetsdörr. Här finns bra avhängningsmöjligheter, städskåp och god förvaring i garderob. Smakfullt och rymligt badrum med ljusgrå mosaik till såväl golv som på vägg. Utrustat med regndusch, wc, tvättställ, tvättpelare och självklart golvvärme. Synnerligen tilltalande kök, fristående i rostfri industriell design från erkände Kvänum utan överskåp för att förstärka den öppna känslan. Utrustat med all önskvärd maskinell utrustning. Generös matplats som öppnar upp mot sällskapsrum med gott om plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang. Optimalt utnyttjat sovrum med praktiska skjutdörrar, en stor garderob och plats för dubbelsäng med sängbord.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Här bor du på lugna Fridhemsgatan ett kvarter från Fridhemsplans puls och fantastiska utbud av butiker, gym och dagligvaruhandel. I kvarteret hittar du Stenugnsbageriet och Kungsholmsfavoriten Les Petits Boudins med dess lockande frukost eller populära soppa till lunch.

Förening

Brf Chokladfabriken är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som bildades 2013. Föreningen består av 85 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt samt 5 kommersiella lokaler med hyresrätt samt 57 garageplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar för 2000kr/månad. 45 av de 57 platserna är försedda med laddstationer för elbilsladdning. Kabel-TV och Bredband levereras via fiberkabel från Ownit, bredband med 250 mbit/s och kabel-tv med basutbud ingår båda i månadsavgiften. Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp, båda debiteras köparen.

Föreningen har i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar. (Kontrollerat med styrelse 2020-09-14)

För mer information se föreningens hemsida: brfchokladfabriken.se/

Fastighet

Fastigheten Bojen 3 konverterades till bostäder 2013-2015 och ägs samt förvaltas av föreningen. Chokladfabriken är en bit industrihistoria som är belägen mitt ibland Kungsholmens rika folkliv, på Fridhemsgatan 53 och Industrigatan 2. Byggnaden är precis som namnet avslöjar en före detta chokladfabrik, dessutom med en lång och brokig historia. Konfektyrföretaget Choklad-Thule bildades 1910 och själva chokladfabriken stod klar i slutet av 1920-talet. På 1970-talet såldes byggnaden och omvandlades samtidigt till kontor. Chokladfabriken är en tidstypisk fabriksbyggnad från 1920-talet med stora spröjsade fönster och höga takhöjder. En solid och rejäl byggnad uppförd i en arkitektur som över decennierna bara har blivit vackrare och vackrare. Husets karaktär och läge gör Chokladfabriken till ett synnerligen attraktivt hus på bästa läge. Fastigheten är ritad av arkitekten Jägnefält Milton.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamhetsutrymmen i form av en synnerligen inbjudande innergård som sommartid tillhandahåller grillmöjligheter, utemöbler, boulebana och pingisbord. Här finns även cykel- och barnvagsförvaring, el-lådcyklar att låna, miljörum, sophantering och garage.

5-års besiktning skall genomföras på de tekniska delarna i byggnaderna, detta kan medföra ev byggnationer men förhoppningsvis inte. (Kontrollerat med styrelsen 2020-09-16)

Läs mer

Ansvarig mäklare

Erik
Frisk

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy