Furusundsgatan 15, 5tr

3

 rum och kök, 

71 kvm

6 050 000

 kr

/bud

Pris

6 050 000 kr

Boarea

71 kvm

Rum

3

 rum och kök

Pris/Kvm
85 211 kr
Avgift

4 401 kr/mån

Våning

5 av 8

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Gärdet
Boarea:
71 Kvm (Enligt uppmätning)
Rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnr LMV:
1507
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1938
Våning:
5 av 8
Tv- internetutbud:
ComHem/Telenor
Avgift:
4 401 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten & Kabel-TV (basutbud)
Andelstal, förening:
2.43057 %
Förening:
Brf Vattentornet 5
Org.nr:
716419-2127
Interiör

Med eftertraktat läge på Gärdet ges möjlighet att förvärva denna ljusa, stilfulla och funktionalistiska hörnlägenhet med högt läge om tre rum, möblerbar balkong i sydväst och vacker vy över Stockholms takåsar. Genomgående finner du bevarade funktionalistiska attribut i klassisk utformning som stora fönsterpartier med fönsterbrädor i sten och fina radiatorer undertill, fiskbensparkett samt fungerande öppen spis med lutande murstock upp på vägg.

Avhängningsvänlig hall med inbjudande stengolv och inbyggda garderober och både gästtoalett samt badrum välkomnar och leder vidare in till sällskapsrum. Här ges ett stort ljusflöde från tre fönsterpartier i två olika väderstreck med utgång till balkong. Mitt i rummet står en öppen spis i klassisk utformning med lutande murstock som är ett kännetecken för byggnadsåret. Här ges yta för stor soffgrupp med möblemang samt matplats åt 6-8 personer. Balkongen är placerad i grönskande läge med utsikt över Stockholms vackra takåsar och ger yta åt möblemang, här åtnjuts sol från förmiddag till kväll.

Lägenhetens stora sovrum har ett stort ljusflöde från tre fönsterpartier samt rymlig garderob som löper längs vägg i sober färgnyans med passande beslag. Sovrummet ger plats för stor dubbelsäng med möblemang. Lägenhetens andra sovrum nås serveringsgången och har fönster i rummets fulla bredd. Här ges plats åt säng med möblemang samt plats åt förvaringsuppbyggnad. Via serveringsgång i original nås kök som går i en modern, avskalad känsla med stilfull grågrön nyans på luckor som ramas in väl av rostfri bänkskiva och kormade beslag. Maskinellt utrustat med spishäll, rostfri ugn, kyl/frys samt diskmaskin. Matplats ges vid fönster.

Badrum och gästtoalett går i enhetligt utförande med delvis kaklade väggar i ljusgrå nyans med marmor på golv och marmorgolv. I badrum ges rymlig duschyta med takdusch, golvvärme, handfat på kommod i ljus ask, infälld spegel på vägg ovanför samt tvättmaskin med ovanliggande arbetsbänk. Gästtoaletten har vägghängd WC-stol samt handfat. Utökad förvaring från förråd finns i serveringsgång i original.

Här bor du med eftertraktat läge på Gärdets högsta höjd med ypperligt läge och endast en minuts promenad till såväl Ica som tunnelbanan. Med en kort promenad nås såväl Gärdesfältet som Tessinparken och fortsättar man vidare finns Karlaplan samt Djurgården på trevlig avstånd.

Förening

Brf Vattentornet är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som äger marken och förvärvade fastigheten 1986, upplåter 64 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler varav båda är hyresrätter. Föreningen har även 16 stycken parkeringsplatser som tillämpas med kösystem. Kabel-TV och bredband levereras via Com Hem samt Telenor. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp.

Fastighet

Funktionalistisk fastighet som stod färdigställd under 1938. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en stor möblerbar takterrass, grönskande innergård runt huset, stor tvättstuga i entréplan, miljörum, cykelrum från gatan, parkeringsplatser på fastigheten som kostar 750kr/månad och barnvagnsrum i entré. I entrén finns två hissar för ett boende.

Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

1999 - Stambyte

1990 - Elstigar

2002 - Ny fjärrvärmecentral

2010 - Renovering av tvättstuga

2012 - OVK

2015 - Byte av fönster och balkongdörrar samt målning av fasad

Läs mer

Ansvarig mäklare

Erik
Frisk

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy