Grev Turegatan 78 5 rum och kök, 112 Kvm 13 995 000 kr/bud

Se alla bilder
Pris 13 995 000 kr
Boarea 112 Kvm
Rum 5 rum och kök
Pris/kvm 124 955 kr
Avgift 4 327 kr/mån
Våning 0
Visning Kontakta oss
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
112 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
5 rum och kök
Badrum:
2
Lägenhetsnr:
15-16
Lägenhetsnr LMV:
1002
Byggnadsår:
1882
Förråd:
2 Vinds- samt 2 källarförråd
Våning:
0
Avgift:
4 327 kr/mån
Ingår i avgiften:
Inkl. värme & VA.
Andelstal, förening:
4.784 %
Överlåtelseavgift:
1000 kr (Betalas av köparen)
Driftskostnad El:
856 kr/mån
10269 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
394 kr/mån
4726 kr/år
Driftskostnader totalt:
1250 kr/mån
Förening:
BRF Bäfvern 8
Org.nr:
716418-7226
Interiör

I vackert gårdshus omgivet av två grönskande och blommande gårdar finner du denna fina familjevåning med genomgående planlösning och härlig villakänsla. Den bakre gården är underbart lummig med grönskande buskar, syrenträd och klättrande murgrönor som ger grönska året om. På gården står flera bord och en grill samt ett liten bod. Här har familjen lärt barnen att cykla, lekt, badat i barnpool och haft kalas för större sällskap.

Välkomnande hall med spotlights i tak och plats för avhängning. Hallen öppnar upp mot lägenhetens kök som är socialt planerat med tillhörande matplats och öppen planlösning mot den vuxna sällskapsdelen som erbjuder olika möbleringsalternativ. Luftigt och modernt kök med all önskvärd maskinell utrustning inklusive fullstor kyl och frys. Vita skåpsluckor samt påkostad bänkskiva i Carrara marmor. Vidare finns ytterligare ett sällskapsrum med två fönster och en platsbyggd bokhylla, perfekt tv-rum när familjen vill dela upp sig. Vardagsrummet besitter många klassiska attribut så som speglade fönster och takrosett.

Master bedroom vetter mot den främre gården och har generöst med förvaringsutrymme genom både garderober samt en klädkammare. Resterande sovrum vetter mot den mer privata bakgården. Idag har ett sovrum delats av till två mindre barnrum men skulle även passa som kontor/gästrum alltefter eget behov. Rummet kan givetvis återställas till ett större. Det sista sovrummet är tidigare kök och här kan eventuellt finnas möjlighet att installera ett mindre badrum om man skulle vilja nyttja detta rum för uthyrning. Det har tidigare funnits en egen ingång från trapphuset men som numera är dold bakom väggen.

Lägenheten har två eleganta badrum i samma stil. Det större badrummet är inrett med badkar, vägghängd wc och kommod, här finns förberett för tvättmaskin om man inte vill använda tvättstugan på samma våningsplan. Det andra badrummet är inrett med kommod, skåp, vägghängd wc och en rymlig duschdel med inbyggd nisch. Båda badrummen har spotlights och därtill golvvärme.

Här bor du i en vacker fastighet på attraktiv adress med byggår under sent 1800-tal. Grev Turegatan leder både upp till Valhallavägen och hela vägen ner till Birger Jarlsgatan och vidare mot Dramaten och Nybrokajen med Östermalmstorg och Saluhallen på vägen. I närheten finner du allt du kan önska. På några minuters gångavstånd hittar du Fältöversten med ett brett utbud av butiker. På Grev Turegatan ligger Trattoria Montanari som på senare tid blivit omåttligt populärt för deras middagssittningar. Välsorterade ICA Esplanad, en av Östermalms bästa matbutiker finner du någon minut bort. För dig som gillar att träna finns Sats Stadion ett stenkast bort och på samma gata som bostaden hittar du Vattenhuset med babysim, simskola och vattengympa. Utmärkta kommunikationer i kvarteret på linjebussar och T-bana Stadion.

Förening

Brf Bäfvern 8 bildades år 1984 och disponerar adresserna Grev Turegatan 76 & 78. Föreningen innehar 27 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en s.k äkta förening och marken innehas med äganderätt. För 2020 presenterade föreningen ett positivt resultat före avskrivningar om +180tkr. Ingen beslutad avgiftsförändring, kontrollerat med styrelsen den 12 Maj 2022.

Till föreningen hör två grönskande och lummiga innergårdar. Den främre gården har plats för cyklar i ett cykelförråd under tak och den bakre gården har utemöbler och grill. I föreningen finns även en tvättstuga belägen i gårdshuset samt ett snickarutrymme i gatuhuset. Lägenheten disponerar två vinds- samt två källarförråd om totalt ca 30kvm.

Juridisk person accepteras ej. Förvärvare betalar en överlåtelseavgift samt eventuell pantsättningsavgift. Bostaden är idag pantsatt.

Fastighet

Vacker och välskött fastighet anno 1882-84 som består av ett gatuhus och ett gårdshus.

Urval av genomförda renoveringar;

2015 Målning tak och fönster samt portar.

2012 Byte undercentral och fjärrvärme.

2007 Omputsning fasad utsidan.

1986 Omläggning tak.

En fullständig förteckning av utförda renoveringar samt planerat underhåll framgår av årsredovisningen.

Föreningen genomför partiella stambyten varefter det finns behov alternativt när medlemmar renoverar sina badrum. För denna lägenhet är det stora badrummet stambytt år 2008 och det mindre samt köket år 2013 samt 2015.

Pågående renovering av fönstren i trapphusen.

Läs mer
Ansvarig Mäklare Veronica Andersson +46 (0)707 99 91 87
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Veronica Andersson