Grevgatan 25 5 rum & kök, 152 Kvm 22 950 000 kr/bud

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris 22 950 000 kr
Boarea 152 kvm
Rum 5 rum och kök
Pris/kvm 150 987 kr
Avgift 5 941 kr/mån
Våning 3 av 4
Visning Kontakta oss
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
152 Kvm (Enligt uppmätning)
Rum:
5 rum och kök
Lägenhetsnr:
10
Lägenhetsnr LMV:
1302
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1889
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Eldstad:
Braskamin
Våning:
3 av 4
Hiss:
Ja (Hiss finns.)
Tv- internetutbud:
Tele2 & IP-only
Avgift:
5 941 kr/mån
Andelstal, förening:
6.10304 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
96
Energiprestanda:
96 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Valfisken 15
Org.nr:
769602-5969
Interiör

Eftersökt boende på Östermalm med högt ljust läge mellan Östermalmstorg och Strandvägen. Våningen har klassisk originalplanlösning med stor rymlig sällskapsdel och många tidstypiska vackra detaljer såsom praktfulla takstuckaturer, unika dörröverstycken, högt i tak ca 3,20 meter, dubbeldörrar, överljus, stjärnparkett och öppen spis. 3-4 sovrum, vackert kök från Kvänum, matplats för 6-8 personer, balkong, separat dusch, badrum med badkar och gästwc i hall. Separat extra entré från gårdshus möjliggör uthyrningsdel alt generationsboende. Totalrenoverat med omsorg, stabil välskött förening med mycket god ekonomi A+ samt låg belåning i fastighet från 1890.

Entré med gäst-WC
Välkommen in i den inbjudande ljusa hallen som har gott om plats och platsbyggd
hatthylla. Stort fönster mot lugn innergård. Praktisk gäst-WC med handfat och högspolande toalett från Burlington. Dubbeldörrar, höga golvsocklar, djup fönsternisch i marmor och fiskbensparkett.

Vardagsrum
Ett mycket rymligt sällskapsrum med fantastiska takstuckaturer och vackra dörröverstycken. Två stora bågformade fönster öppnar upp mot Grevgatan och fyller rummet med ljus. Dubbeldörrar, höga golvsocklar, djupa fönsternischer och vacker fiskbensparkett.

Bibliotek/Sovrum
Ett vackert rum i fil med vardagsrummet och med bågformat fönster mot Grevgatan. Rummet är för närvarande
sällskapsrum/bibliotek men kan med fördel användas som sovrum då denna del av
Grevgatan är enkelriktad och avstängd för bilar ut på Strandvägen, dvs tyst och lugnt då det är sparsamt med trafik. Dubbeldörrar, höga golvsocklar, djup fönsternisch i marmor och vacker fiskbensparkett.

Separat dusch och platsbyggd garderob
En praktisk extra dusch med pärlemorsmosaik i anslutning till möjligt sovrum. Vikbar innerdörr i glas. Mittemot finns en platsbyggd garderob för förvaring.

Matsal
En underbar matsal som rymmer större sällskap. Fungerande vacker öppen spis och serveringsskänk med diskho. Stort fönsterparti som vetter mot den lugna innergården. Fantastiska takstuckaturer och tre unika praktfulla dörröverstycken med guldmålade kloka ordspråk: "Öst vest - hemma bäst", "Egen härd är guld värd" och "Godt lag gjör kort dag". Dubbeldörrar, höga golvsocklar, djup fönsternisch i marmor och vacker stjärnparkett.

Innerhall
En ljus innerhall med charmiga överljusfönster och gott om förvaringsskåp. Målade ljusa trägolv, takstuckaturer och höga golvsocklar.

Kök
Kök från Kvänum med bänkskiva i carraramarmor. Servingsskåp i original, platsbyggda hyllor och skåp från Kvänum erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med kyl, frys, spis och fläkt från Smeg samt en inbyggd diskmaskin från Electrolux. Sittplats för 6-8 personer.

Sovrum
Här finner du ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Gott om plats för förvaring i 5 garderober (och plats för några till garderober om så önskas). Målade ljusa trägolv, takstuckaturer och höga golvsocklar.

Sovrum
Detta rum har använts som sovrum, kontor och dressingroom. Målade ljusa trägolv, platsbyggd garderob, takstuckaturer och höga golvsocklar. En separat entré till gårdhus A möjliggör en eventuell uthyrningsdel alternativt privat ungdomsdel. Säkerhetsdörr och säkerhetsgrind mot trapphuset i gårdshus A.

Badrum
Badrummet utrustat med badkar på tassar, skåp och toalett från Burlington samt handfat med bänkskiva i carraramarmor. Inbyggt tvättmaskin med kombinerad torktumlare.

Balkong
Här kan du koppla av på den härliga balkongen som vetter mot den kullerstensbelagda innergården, som har en fin sittgrupp och grönska.

Förening

Brf Valfisken 15 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening bildades 1997 och förvärvade fastigheten 1998. Föreningen består av 1 bostadshus och upplåter 27 lägenheter med bostadsrätt samt innehar 1 lokal. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2.474 kvm samt 40 kvm lokal.

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. God ekonomi och låg belåning om cirka 2.728 kr/kvm.

Kabel-TV levereras via Tele2 samt nätverk via fiber från IP-only. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam och mycket välskött innergård belagd med kullersten, utemöbler samt grönska och möteslokal i källare. På bakre gården återfinns cykelställ och barnvagnsskjul. Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel är beläget i ett mindre gårdshus.

Våningen disponerar ett större förråd i källarplan med platsbyggda hyllor, träväggar och trädörr. Här finns ett par bevarade dubbeldörrar som hör till våningen samt säkerhetsgrind som hör till dörrposten mellan matsal och inre halldel.

Hissens innermått är cirka 100 x 66 centimeter och rymmer barnvagn. Endast ett par trappsteg i huvudentrén gör det enkelt att komma fram till hissen.

Fastighet

Synnerligen vacker fastighet som uppfördes 1889. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2015 - Renovering och målning av fastighetens samtliga fönster och balkongdörrar

2015- Fasadrenovering

2012 - Nya portar med automatisk öppnings- och stängningsfunktion

2007 - Takrenovering och mindre förbättringsarbeten

2005 - Omläggning av gård, i samband med detta utfördes även dränering samt renovering av källare

2001 - Fönsterbyte, sedan dess har fönstren renoverats löpande

1999/2022 - Fasadrenovering i omgångar

Läs mer
Ansvarig Mäklare Niclas Behrer +46 (0)708 99 29 09
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Niclas Behrer
Ta hjälp av en bank nära dig

Vi samarbetar med Handelsbanken Humlegården som känner den lokala marknaden och erbjuder bolån med individuell ränta. För mer information, ring Handelsbanken på 08-406 69 50 eller besök handelsbanken.se/humlegarden