Ingemarsgatan 8, 2tr 2 rum & kök, 36 Kvm

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris Pris på förfrågan
Boarea 36 kvm
Rum 2 rum och kök
Pris/kvm
Avgift 1 023 kr/mån
Våning 2
Visning Kontakta oss
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan
Boarea:
36 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
0801
Lägenhetsnr LMV:
1204
Byggnadsår:
1896
Förråd:
Stort vindsförråd
Våning:
2
Hiss:
Nej (Hiss finns ej.)
Avgift:
1 023 kr/mån
Ingår i avgiften:
Inkl. värme & VA. Obl. tillägg för kabel-tv & bredbandom 55kr/mån.
Andelstal, förening:
2.6393 %
Andelstal, avgift:
2.6051 %
Driftskostnad El:
250 kr/mån
3 000 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
167 kr/mån
2 000 kr/år
Driftskostnader totalt:
417 kr/mån
Förening:
Brf Blåkråkan 2
Org.nr:
716460-3057
Interiör

I skuldfri förening presenteras denna otroliga och arkitektritade lägenhet där stor vikt lagts på en samtida men ändå tidlös design. Här ges ett vackert ljusinsläpp genom högresta fönsterpartier och utsikt över föreningens grönskande innergård. De flesta grannar har byggt balkong och det finns ett tidigare bygglov för detta. Sällskapsrummet är rymligt och har bevarade trägolv som är lutade med björkaska från ved som bränts i kakelugnen från Rörstrand. Väggarna är dova och målade i färger från Farrow and Ball. Sällskapsrummet ligger i fil med köket och har gott om plats för soffmöblemang samt matbord. Köket har en industrikänsla och ljusinsläpp genom en dämpad glasvägg. Sovrum med hotellkänsla och dusch en suite, här finns platsbyggd förvaring och från sällskapsrummet finns även wc och klädkammare för ytterligare förvaringsmöjligheter. Lägenheten är varsamt renoverad 2018 med bevarade sekelskiftesdetaljer såsom djupa fönsternischer och höga golvlister. Slutligen en välkomnande hall med ingång genom vackra pardörrar.

Skuldfri förening med bra intäkter samt kvarvarande hyresrätt. Populärt område med goda kommunikationer, närhet till grönområden och ett brett utbud av restauranger och matbutiker.

Enligt föreningens register är lägenheten angiven som 1 rok. Sedan dess är den ombyggd och säljaren disponerar den som 2 rok.

Eftertraktat område med absolut närhet till grönska med populära Hagaparken strax utanför dörren som sommartid lockar till både bad och båtmöjligheter. Vintertid förvandlas isen till skridskobana och de upplysta spåren används flitigt av både löpare och skidfantaster. I kvarteren finns flertalet restauranger och caféer och på Birger Jarlsgatan 100m bort ligger Ica som nyligen fått sig en rejäl uppfräschning och idag har en mycket populär delikatessdisk där man även kan slå sig ner för en lunch eller fika. Goda kommunikationer med flertalet bussar samt både röd och grön T-bana en kort promenad bort, närmsta buss nr 50 tar dig snabbt till Odenplan och med ca 20 min promenad när du Stureplan med dess välrenommerade restaurang- och shoppingutbud.

Förening

Brf Blåkråkan 2 är en s.k. äkta förening som äger marken. Föreningen innehar 23 lägenheter med bostadsrätt och en lägenh samt två lokaler med hyresrätt. De två lokalerna ger föreningen stora intäkter, hyresrätten är en dold tillgång eftersom den kan säljas vartefter den blir ledig. Man har även en vind, vilken potentiellt skulle kunna säljas. Lägenhetsytan uppgår till 1 382 kvm och lokalytan till 229kvm.

Föreningen är efter att ha avyttrat en hyresrätt helt skuldfri och har en mycket god ekonomi.

Bredband (fiber) 1000/1000 mbit via Ownit ingår i avgiften. Man har en mycket trevlig och välskött innergård med flera sittgrupper. Tvättstuga finns i källarplan där det även finns ett hobbyrum. Cykelparkering och källsortering på gården. Juridisk person accepteras ej. Förvärvare betalar en överlåtelseavgift samt eventuell pantsättningsavgift. Bostaden är idag pantsatt.

Fastighet

Den vackra hörnfastigheten uppfördes år 1896

Urval av utförda renoveringar

1997 VA - stammar. Gällande denna lägenhet har årtal för stambyte ej kunnat fastslås.

2001 Fasadrenovering

2002 Balkonger

2013 Fiber- och elstigar

2015 Takmålning

2016 Ny elcentral

2020 Underhåll tvättstuga

2022 Renovering av ventilationssystem

2022 Ny gasledning

Kommande;

Gårds- samt källarrenovering

Läs mer
Ansvarig Mäklare Veronica Andersson +46 (0)707 99 91 87
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Veronica Andersson
Ta hjälp av en bank nära dig

Vi samarbetar med Handelsbanken Humlegården som känner den lokala marknaden och erbjuder bolån med individuell ränta. För mer information, ring Handelsbanken på 08-406 69 50 eller besök handelsbanken.se/humlegarden