Johannesgatan 3

2

 rum och kök, 

67 kvm

6 495 000

 kr

Pris

6 495 000 kr

Boarea

67 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
96 940 kr
Avgift

2 988 kr/mån

Våning

2 av 3

Visning
sön 28/2, 13:00–13:40
Öppen visning, föranmälan uppskattas!
mån 1/3, 17:00–17:30
Kvällsvisning, välkomna!
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Norrmalm
Församling:
S:t Johannes
Boarea:
67 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
4
Lägenhetsnr LMV:
1201
Våning:
2 av 3
Avgift:
2 988 kr/mån
Ingår i avgiften:
värme, vatten
Andelstal, förening:
3.5806 %
Energistatus:
Utförd
Driftskostnad El:
200 kr/mån
2 400 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
200 kr/mån
2 400 kr/år
Driftskostnader totalt:
400 kr/mån
Förening:
Brf Johannes Mindre
Org.nr:
769603-8780
Interiör

Nu saluförs denna sekelskiftesdröm anno 1888 på lugna Johannesgatan. Invid Johanneskyrkan, med närhet till såväl Humlegården som NK, Östermalm som Vasastan, finner vi denna underbara tvåa som med enkla medel kan bli en välplanerad trea. Högt läge med balkong mot föreningens lummiga innegård och utsikt mot Johanneskyrkans torn. Genomgående fina ytskikt och bevarad sekelskiftescharm i form av vackra originalgolv och hög takhöjd.

Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i garderober. Stort vardagsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp från 3 stycken stora fönster. Här går det enkelt att möblera upp med matsalsbord, soffgrupp och TV-möbel. För den som önskar en välplanerad 3:a går det också att dela av rummet för att skapa ytterligare ett sovrum. Stilfullt kök med gott om förvaring och arbetsyta. Här finns det ugn, spishäll, diskmaskin, micro, kyl, frys och vinkyl. Från köket leder utgången till den härliga balkongen i lummigt västerläge. Balkongen vetter mot föreningens grönskande innegård och sommartid känns det som en balkong utomlands med all grönska och utsikten mot det gamla brandtornet och Johanneskyrkans kyrkspira. Rymligt master bedroom som rymmer dubbelsäng och ytterligare möblering så som byrå och favoritfåtöljen. Det finns idag platsbyggda garderober bakom spegeldörrar, men det går även att sätta in fler garderober för den som önskar. Lyxigt och smakfullt badrum/WC med golvvärme, dusch och handfat med kommod. Detta är en genomgående ljus och inbjudande lägenhet som passar perfekt som en rymlig 2:a men med enkla medel kan göras till en 3:a.

Johannesgatan är en lugn och enkelriktad gata där man verkligen kan känna historiens vingslag. Runt hörnet finns vackra Johanneskyrkan med omkringliggande grönområde. 5 minuters promenad till Humlegården, Stureplan, NK, Moodgallerian och 10 minuters promenad till Vasastan med omnejd. Detta är ett perfekt läge för den som vill bo på en tyst och lugn adress, med all form av service och utbud bokstavligen runt hörnet.

Förening

BRF Johannes Mindre är en äkta bostadsrättsförening med 22 lägenheter i Stockholm. Föreningen ombildades år 2000 och har fått betyget A för år 2019. Många av föreningens medlemmar har bott där sedan den ombildades.

I föreningen finns en lummig innergård med trädgårdsmöbler, grill och allt man kan tänka sig. Med lekplats på gården är föreningen barnvänlig. Två gånger om året har föreningen gemensamma städdagar. Det är en liten förening så det finns goda möjligheter att engagera sig i styrelsen under tiden man bor där.

Cykel- och barnvagnsrum finns i en fristående byggnad på gården, samt bra parkeringsmöjligheter på innergården för såväl cykel som för moped. Tvättstuga finns i markplan. Två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Enkelt att boka tvättid.

Boendeparkering gäller i området. Läs mer på www.stockholm.se/tk

Föreningen har mycket god ekonomi och för närvarande finns inga avgiftsförändringar beslutade eller planerade (Kontrollerat med föreningen 2020-02-15).

Fastighet

Fastigheten ligger i de lugna kvarteren omkring Johannes kyrka i Stockholm. Föreningen bildades 1999 genom ombildning och köp från Svenska Bostäder. Fastighetens tre hus har tidigare varit bland annat personalbostäder till Brandförsvaret, som än idag har kvar sin station mitt emot. Husen totalrenoverades 1988 till modern standard med hissar, fjärrvärme, vindslägenheter m.m. En stor del av lägenheterna har under senare år renoverats till högsta kvalitet med bl.a. balkonger i sydväst. Föreningen innehar marken med tomträtt, nuvarande avtal omförhandlas år 2027. För frågor kring tomträtt, kontakta ansvarig mäklare.

Gemensamma utrymmen består av: tvättstuga och torkrum, cykel-/barnvagnsrum, uteplats.

Urval av föreningens utförda renoveringar

2019 Stamspolning, gårdsrenovering

2017 OVK

2015 Målning av fönster

1989–1990 Totalrenovering av husen

Inga kommande underhåll av större slag beslutade. Nästa renovering är fasaden som kommer ske inom några år (Kontrollerat med föreningen 2020-02-15).

Läs mer
11055222 1-312-5 2D web11055222 1-129-5 2Dv2 web

Ansvarig mäklare

Linnéa
Lindblad

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy