Karlavägen 17

3

 rum och kök, 

85 kvm

12 250 000

 kr

/bud

Pris

12 250 000 kr

Boarea

85 kvm

Rum

3

 rum och kök

Pris/Kvm
144 118 kr
Avgift

3 100 kr/mån

Våning

4 av 5

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
85 Kvm (Enligt uppmätning)

81 kvm enligt föreningen

Rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnr:
20
Lägenhetsnr LMV:
1402
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1921/1922
Fönster:
Kopplade 2-glasfönster kompletterat med isolerglas mot Karlavägen
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
Våning:
4 av 5
Hiss:
Ja
Uppvärmning:
Vattenburen centralvärme kopplat till fjärrvärmecentral
Huvudsakligt väderstreck:
Avgift:
3 100 kr/mån
Ingår i avgiften:
värme, vatten, kabel-tv basutbud och bredband
Andelstal, förening:
3.766
DRIFTSKOSTNAD El:
245 kr/mån
2940 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
225 kr/mån
2700 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Gas:
271 kr/mån
3252 kr/år
Driftskostnader totalt:
741 kr/mån
Förening:
Brf Näktergalen 25
Org.nr:
716419-7423
Interiör

På Karlavägens solsida saluförs nu denna synnerligen tilltalande hörnvåning belägen i vackert gatuhus anno 1921/1922 med utsikt mot vackra Danderydsgatan. Bostaden präglas av vackra utsmyckningar såsom vägglister, genomgående fiskbensparkett och spröjsade fönster. Den gedigna takhöjden om ca 3 meter och fönsterpartierna i två väderstreck gör att hela lägenheten upplevs luftig och får ett säreget ljusflöde. Välskött förening där bredband ingår i avgiften och med de stora renoveringarna bakom sig! Stor hiss med plats för 4 personer/barnvagn.

Välkomnande hall med gott om plats för förvaring i platsbyggda garderober. När du kliver igenom den pampiga inredbara hallen, når du det generösa sällskapsrummet med tilltagna fönsterpartier och flertalet möbleringsalternativ för både soffgrupp och matsalsmöbel. Genom serveringsgången med de vackra, bevarade skåpen når du bostadens smakfulla och moderna kök med gott om förvaring och maskinellt utrustat med vinkyl, gasspis, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin och kyl/frys. Rogivande master bedroom med gott om förvaring i platsbyggda garderober och utgång till den soliga balkongen i eftertraktat sydostläge med himlen som närmsta granne. Bostadens tredje rum kan disponeras som sovrum eller kontor och här finns en stor platsbyggd möbel som tar hand om förvaringsbehovet. Rymligt och helkaklat badrum i marmor, utrustat med dusch bakom glasad vägg, tvättställ med kommod, handdukstork, vägghängd-wc samt en tvättmaskin. Vindsförråd disponeras av nuvarande ägare.

Från denna adress bor du på Karlavägen som löper genom hela Östermalm med sin bedårande allé och svårslagna utbud av butiker och mat. Från bostaden har du endast några meter till Humlegårdens grönska och mysiga lärkstaden runt hörnet. I kvarteret finns populära Mr Cake som blivit ett av Stockholms bästa patisserier. Fortsätter du Rådmansgatan ned möter du Adam & Albin med sin fineding restaurang tvätteriet och sedan SATS Spårvagnshallarna. Åt andra hållet når du KTH, Sophia hemmet, östra station med förbindelser via buss, tunnelbana och roslagsbanan på 1 minuts promendavstånd som även fortsätter till Lill-Jansskogens grönområden.

Förening

Brf Näktergalen 25 är en äkta förening som äger marken. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2000 kronor av säljaren. Föreningen accepterar inte Juridisk person som delägare och förväntar sig att ny innehavare mantalsskriver sig på lägenheten. Delat ägande är ok.

Föreningen har en god ekonomi och i dagsläget finns inga beslutade kommande avgiftsförändringar. (2020-10-20)

Gemensamma utrymmen består av en tvättstuga belägen i källare, en trevlig innergård, ett sophus på gården med separat grovsoprum för flaskor och elektronisk utrustning samt utrymme för mindre grovavfall.

Fastighet

Bostadsrättsföreningen Näktergalen 25 äger och förvaltar fastigheten på Karlavägen 17 i Stockholm.

Föreningens utförda renoveringar i urval;

1998/99 Fasadrenovering

2000 Samtliga köksstammar utbytta

2005 Renovering av gården nu stenlagd med planteringar, fjärrvärmeanläggning installerad

2009 Installation av ny elcentral samt 3-fas stegvis installerat

2014 Badrumstammar utbytta, målning av samtliga fönster utvändigt

2015 Målning av hela trapphuset

2016 Stambyte av stam nr 3, installation av kameraövervakning i huvud- och gårdsentréerna

2017 Nya avloppsrör i källaren ut mot gatan, renovering av fasad mot gården där vissa fuktskador finns, renovering av mur mot grannfastigheten Danderydsgatan 3.

2018/19 Nytt hissmaskineri, stambyte för kvarvarande gamla stammar

2020 Isolering och dränering av källarvägg mot Danderydsgatan och Karlavägen samt eventuell förstärkning av grundmuren

Föreningen håller i dagsläget på utreder en pågående sättning i fastigheten för eventuell framtida åtgärd. (Kontrollerat med styrelse 2020-10-20) För övriga kommande renoveringar, se föreningens underhållsplan.

Läs mer

Ansvarig mäklare

Martin
Sjöman

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy