Karlbergsvägen 84 A

2

 rum och kök, 

64 kvm

7 500 000

 kr

Pris

7 500 000 kr

Boarea

64 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
117 188 kr
Avgift

3 479 kr/mån

Våning

4 av 4

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan
Boarea:
64 Kvm (Enligt uppmätning)

63 Kvm enligt föreningens information.

Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
10035
Lägenhetsnr LMV:
1401
Byggnadsår:
1913 (ombyggnadsår 1975-1976)
Balkong:
Balkong
Förråd:
ca 8 kvm
Våning:
4 av 4
Hiss:
Nej (Hiss saknas.)
Tv- internetutbud:
Comhem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
3 479 kr/mån
Ingår i avgiften:
värme, el, vatten, kabel TV, bredband, balkongavgift (92kr/mån)
Andelstal, förening:
2.50000 %
Andelstal, ägande:
2.50 %
Driftskostnad Försäkring:
318 kr/mån
3821 kr/år
Driftskostnader totalt:
318 kr/mån
Förening:
BRF Skålen
Org.nr:
716419-2853
Interiör

Nu saluförs denna underbara sekelskiftestvåa i Birkastan, belägen mellan två tysta innergårdar. På Karlbergsvägens lugnaste början, där den knyter an till Rörstrandsgatan, finner vi denna härliga genomgångslägenhet med högt och soligt läge. Här finns en stor balkong i sydvästläge som vetter mot en grönskande innergård och sovrummet mot en andra innergård, vilket gör detta till en otroligt tyst lägenhet. Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. Värme, vatten, hushållsel och grundutbud av TV och, bredband och hushållsel ingår i avgiften!

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning samt förvaring i en separat och tilltagen klädkammare. Stort vardagsrum med kök i halvöppen planlösning. I detta härliga rum kan man enkelt möblera med matbord för 6-8 personer, soffa, favoritfåtöljen och TV-möbel. Här finns även ytterligare en rymlig klädkammare för ytterligare förvaring. Köket går i ljusa toner med gott om förvaring och är maskinellt utrustat med ugn, spishäll, micro, diskmaskin, kyl samt frys. Från vardagsrummet leder utgång till den stora balkongen som vetter i sydvästläge och ligger mot en grönskande och lugn innergård. Balkongen blir en oas sommartid med sol från morgon till kväll och en härlig utsikt mot omkringliggande takåsar. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, gott om förvaring i platsbyggda garderober och även yta för att få plats med en liten arbetshörna. Sovrummet vetter mot den andra innergården vilket gör att även detta rum ligger ostört och väldigt tyst. Helkaklat badrum/WC med dusch, handfat med kommod och tvättmaskin. Detta är en genomgående, strålande ljus och härlig lägenhet och det är bara att flytta rakt in!

Belägen på den lugna delen av Karlbergsvägen, där träden i allén skapar en grön oas vår- och sommartid. En kort promenad bort når man såväl Rörstrandsgatan samt Birkastan, med dess breda restaurang- och butiksutbud. Under sommarhalvåret blir Rörstrandsgatan en charmig gågata med uteserveringar. Bra kommunikationer med busslinje 53 och 72 rakt utanför porten. Tunnelbana finns på Sankt Eriksplan där du kan ta dig via grön linje samt pendeltåg vid Odenplan en tiominuterspromenad bort. För dig med bil finns även ett stort varmgarage under Sankt Eriksplan samt vid Torsplan.

Förening

BRF Skålen är en äkta bostadsrättsförening med 37 lägenheter och en lokal i Stockholm. Nuvarande hyresgäst bedriver administrativ verksamhet i lokalerna under normala kontorstider. Föreningen bildades år 1985.

I föreningen finns gemensamma utrymmen i form av tvättstuga, soprum, föreningslokal inklusive kök och pingisrum. Dessutom har föreningen två gästrum med två bäddar i respektive rum, vilka bokas mot mindre avgift. Dusch och toalett finns i anslutning till gästrummen. Föreningen har tre gemensamma, grönskande gårdar. Framför huset finns en engelsk trädgård med såväl grill som sittmöbler. Mellan husen finns en innergård med en altan i större storlek där det finns såväl sittgrupp och grill vilket möjliggör för fest och middagar. Där finns även cykelställ, gräsmatta och vackra planteringar. Bakom gårdshuset finns en mysig mindre innergård.

Lägenheten disponerar ett stort vindsförråd. Föreningen har även extra förråd som kan hyras.

Föreningen har en stabil ekonomi med lån per m2 på 6 798kr samt en kassa på 1 960 830 enligt ÅR 2020. Avgiftshöjning om 5% från 1 januari 2022 har beslutats av styrelsen på grund av stigande kostnader, primärt relaterade till el och uppvärmning. Föreningen har dolda tillgångar i form av oinredda vindar samt mycket utrymme i källaren.

Föreningen accepterar delat ägande, minsta ägarandel är 10 %. Juridisk person accepteras ej.

Fastighet

Fastigheten på Karlbergsvägen 84 har två byggnader: ett gatuhus och ett gårdshus. Fastigheten byggdes 1912-1913 med ombyggnadsår 1975-1976. Föreningen förvaltar fastigheten sedan 1985

Genomförda renoveringar i urval:

1975-76 Totalrenovering och ombyggnad, stambyte, byte av elstigar samt inredning av gatuhusets vind

1994 Putsning av fasader och målning av gårdshusets tak

2000 Renovering av trapphus samt tvättstuga

2001 Renovering av portar och entréer

2002 Målning av gathusets söderfönster

2003 Målning av gårdshusets norrfönster samt stamspolning

2004 Installation av ny värmeväxlare till undercentralen

2005 Installation av bredbandsanslutningar i samtliga lägenheter

2006 Ommålning av gatuhusets tak samt väggar och tak i värmecentralen

2007 Stamspolning

2012 Stamspolning

2013 Gårdshusets källare är ombyggd med bland annat övernattningsrum, konferensrum och barnvagnsrum

2015-2016 Renovering av utemiljö

2019 Fönsterrenovering

2019 OVK-besiktning, radonmätning Värmekablarna i taken renoverades. Samtliga fönster i fastigheten renoverades utvändigt

2020 Ny torktumlare i tvättstugan

Föreningen följer en underhållsplan. Det finns inga större planerade renoveringar inom de kommande åren (kontrollerat med styrelsen 2021-10-12).

Läs mer

Ansvarig mäklare

Linnéa
Lindblad

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy