Karlbergsvägen 84 3 rum & kök, 113 Kvm 13 500 000 kr

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris 13 500 000 kr
Boarea 113 kvm
Rum 3 rum och kök
Pris/kvm 119 469 kr
Avgift 8 878 kr/mån
Våning 5 av 6
Visning
Sön 3/12Bokad visning, föranmälan krävs! Kontakta Linnéa Lindblad, 0766103987
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan
Boarea:
113 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnr:
10018
Lägenhetsnr LMV:
1501
Byggnadsår:
1913
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Våning:
5 av 6
Hiss:
Ja (Hiss finns)
Avgift:
8 878 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, El, Bredband
Andelstal, förening:
4.86000 %
Andelstal, avgift:
4.86 %
Nettoskuldsättning:
727 836 kr
Energistatus:
Utförd
Driftskostnad Försäkring:
179 kr/mån
2 143 kr/år
Driftskostnader totalt:
179 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Enligt säljarens uppgifter.
Förening:
BRF Skålen
Org.nr:
716419-2853
Interiör

Nu saluförs denna underbara sekelskifteslägenhet med högt och fritt läge och balkong! På Karlbergsvägens lugnaste början, där den knyter an med Rörstrandsgatan, finner vi denna härliga lägenhet med genomgående ljusinsläpp och soligt läge. Här bor du på våning 5 med Karlbergsvägens allé och grönskande trädtoppar utanför dina fönster. Hela bostaden är varsamt renoverad med såväl tidstypiska detaljer som moderna lösningar. Två sovrum belägna i tyst läge mot föreningens innergård. Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi där värme, vatten, bredband, hushållsel och grundutbud kabel-TV ingår i månadsavgiften! Varmt välkomna på visning!

Den välkomnande hallen är hjärtat av lägenheten. Härifrån ser man alla rum och får direkt en inbjudande och varm känsla av lägenheten. Det finns plats för förvaring i form av platsbyggda garderober och i anslutning till entrén finns avhängning. Hallen leder in till ett fantastiskt och stilfullt kök med en stor köksö att samlas kring och högt ljusinsläpp. Härifrån har du en strålande utsikt över Karlbergsvägens allé och trädtopparna utanför och en balkong som vetter i soligt sydvästläge. Köket kommer från Creoform som levererar moderna och tidlösa kvalitetskök. Köket erbjuder mycket förvaring och är vackert inrett med inbyggda vitrinskåp i ek med belysning och stenbänkskiva. Här finns maskinellt ugn, spishäll, diskmaskin, kyl samt frys och vinkyl.

Invid köket, avgränsat med vackra pardörrar med glas, finns ett rymligt vardagsrum med ett vackert burspråk. Här strålar solen in från förmiddag och solnedgången kan följas genom vardagsrummets burspråk stora delar av året. Här går det att möblera med matsalsbord, soffa och TV-möbel.

Lägenhetens två sovrum är båda belägna mot föreningens lugna innergård. Ett större sovrum/master bedroom med plats för dubbelsäng, platsbyggda garderober och vackra elementskydd. Det finns även ett sovrum/gästrum med plats för säng och exempelvis skrivbord, samt en platsbyggd garderob. Intill sovrummet finns smakfull förvaring med inbyggd belysning som skapar hög mysfaktor. Helkaklat badrum/WC med dusch bakom glasvägg, handfat med kommod och golvvärme. Separat gäst-WC med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Detta är en genomgående stilfull och trivsam lägenhet och det är bara att flytta rakt in!

Belägen på den lugna delen av Karlbergsvägen, där träden i allén skapar en grön oas vår- och sommartid. En kort promenad bort når man Rörstrandsgatan samt Birkastan, med dess breda restaurang- och butiksutbud. Under sommarhalvåret blir Rörstrandsgatan en charmig gågata med uteserveringar. Bra kommunikationer med busslinje 53 och 72 rakt utanför porten. Tunnelbana finns på Sankt Eriksplan där du kan ta dig via grön linje samt pendeltåg vid Odenplan en tio minuters promenad bort. För dig med bil finns även ett stort varmgarage under Sankt Eriksplan samt vid Torsplan.

Förening

BRF Skålen är en äkta bostadsrättsförening med 37 lägenheter och en lokal i Stockholm. Föreningen bildades år 1985.

I föreningen finns gemensamma utrymmen i form av tvättstuga, soprum, föreningslokal inklusive kök och pingisrum. Dessutom har föreningen två gästrum med två bäddar i respektive rum, vilka bokas mot mindre avgift. Dusch och toalett finns i anslutning till gästrummen. Föreningen har tre gemensamma, grönskande gårdar. Framför huset finns en engelsk trädgård med såväl grill som sittmöbler. Mellan husen finns en innergård med en altan i större storlek där det finns såväl sittgrupp och grill vilket möjliggör för fest och middagar. Där finns även cykelställ, gräsmatta och vackra planteringar. Bakom gårdshuset finns en mysig mindre innergård.

Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd.

Föreningen har en stabil ekonomi med lån per m2 på 6 400 kr samt en kassa på 1 080 308 enligt ÅR 2022. Det finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar. Föreningen har dolda tillgångar i form av oinredda vindar samt mycket utrymme i källaren.

Föreningen accepterar delat ägande, minsta ägarandel är 10%. Juridisk person accepteras ej.

Det finns inga beslut om kommande avgiftsändringar (kontrollerat med styrelse 6/11-23).

Fastighet

Fastigheten på Karlbergsvägen 84 har två byggnader: ett gatuhus och ett gårdshus. Fastigheten byggdes 1912-1913 med ombyggnadsår 1975-1976. Föreningen förvaltar fastigheten sedan 1985

Genomförda renoveringar i urval:

1975-76 Totalrenovering och ombyggnad, stambyte, byte av elstigar samt inredning av gatuhusets vind

1994 Putsning av fasader och målning av gårdshusets tak

2000 Renovering av trapphus samt tvättstuga

2001 Renovering av portar och entréer

2002 Målning av gathusets söderfönster

2003 Målning av gårdshusets norrfönster samt stamspolning

2004 Installation av ny värmeväxlare till undercentralen

2005 Installation av bredbandsanslutningar i samtliga lägenheter

2006 Ommålning av gatuhusets tak samt väggar och tak i värmecentralen

2007 Stamspolning

2012 Stamspolning

2013 Gårdshusets källare är ombyggd med bland annat övernattningsrum, konferensrum och barnvagnsrum

2015-2016 Renovering av utemiljö

2019 Fönsterrenovering

2019 OVK-besiktning, radonmätning Värmekablarna i taken renoverades. Samtliga fönster i fastigheten renoverades utvändigt

2020 Ny torktumlare i tvättstugan

Föreningen följer en underhållsplan. Det finns inga större arbeten inom närtid (kontrollerat med styrelse 6/11-23).

Läs mer
Ansvarig Mäklare Linnéa Lindblad +46 (0)766 10 39 87
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Linnéa Lindblad