Kommendörsgatan 27

4

 rum och kök, 

111 kvm

10 400 000

 kr

/bud

Pris

10 400 000 kr

Boarea

111 kvm

Rum

4

 rum och kök

Pris/Kvm
93 694 kr
Avgift

4 655 kr/mån

Våning

1/2 av 5

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
111 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
4 rum och kök
Lägenhetsnr:
108
Lägenhetsnr LMV:
1001
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1889
Balkong:
Bygglov för fransk balkong finns
Förråd:
Källarförråd
Eldstad:
Kakelugn
Våning:
1/2 av 5
Avgift:
4 655 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
4.76910 %
Förening:
BRF Brännaren 12
Org.nr:
769600-2000
Interiör

På eftersökt adress i navet av Östermalm återfinns denna välskapta och sagolika våning som blivit genomgående renoverad med varsam hand och påkostade material. Här ges en generös planlösning med en mängd vackra originaldetaljer som bedårande stuckatur och dörröverstycken som ramas in av en tilltagen takhöjd, fönster med dekorativ målning och djupa nischer, vackert trägolv, speglade pardörrar och vägglister samt en magnifikt fungerande kakelugn i sällskapsrum. Bygglov för fransk balkong finns!

Möblerbar och avhängningsvänlig hall med platsbyggda garderober välkomnar och leder vidare till såväl sällskapsrum som matsal. Sällskapsrummet vetter mot föreningens lugna innergård med tilltaget fönster dekorerat med vacker glasmålning med djupa nischer runt omkring. Väggarna smyckas med höga socklar och vägglister i original som ramas in av en enastående stuckatur i tak och bedårande dörröverstycken. I hörn är en välskapt och stämningsfull kakelugn placerad som är väl fungerande. Rummet ger plats för tilltagen soffgrupp med tillhörande möblemang.

Matsal vetter mot Kommendörsgatan med två högresta och välvda fönster som ger ett vackert ljusinsläpp med djupa nischer och stilfulla stenskivor nedtill. Höga golvlister löper längs vägg och ger en ytterligare dimension till rummets atmosfär. Här ges plats för stor matgrupp åt 8-12 personer med tillhörande möblemang.

I fil nås det stora rogivande sovrummet genom speglade pardörrar som även här har höga golvlister och fint ljusinsläpp från ett högrest välvt fönster. I hörn ges en rymlig klädkammare med högt i tak bakom platsbyggda sobra dörrar. Rummet ger plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Genom tambur med två klädkammare varav ena är utrustad med tvättpelare från Siemens Studioline leds du in till serveringsgång mot kök och andra sovrummet med serveringsskåp i original och anslutning till badrum. Det andra sovrummet får fint ljusinsläpp från fönster med god förvaring från klassisk klädkammare och skåp under fönster. På golv beklär en ljusgrå heltäckningsmatta för ett mer mjukt värde. Plats ges för säng med möblemang.

Kök är placerat längst in med fint ljusinsläpp från fönster mot innergården. Här ges en modern avskalad känsla med vita släta luckor som ramas in av sandfärgad italiensk kompositsten. Fullt maskinellt utrustat med ugn, spishäll, fläkt och diskmaskin samt kyl/frys. Vitvaror kommer från Siemens Studioline samt Samsung, blandare från Dornbracht.

Badrummet går i en modern känsla, helkaklat med stora sandfärgade plattor på golv och vägg. Rymlig duschyta med blandare från Tapwell och unidrain dusch. Fritt handfat i corian med blandare från Dornbracht och spegel ovanför. Infällda spotlights i tak och golvvärme.

Förening

Brf Brännaren 12 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten under 2018 med adresserna Jungfrugatan 28 samt Kommendörsgatan 27. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt varav en vindsvåning om cirka 275 kvm under uppförande, en hyresrätt om 141 kvm (dolt kapital) samt två lokaler på på gatu- och källarplan samt 3 oinredda lokaler. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2.328 kvm och lokalytan om 372 kvm.

I avgiften ingår värme och vatten. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1 % av årets basbelopp.

Våningen disponerar ett rymligt förråd i källarplan. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en tilltagen innergård med cykelförvaring under tak, barnvagnsrum samt soprum med praktisk sortering.

Fastighet

Vacker fastighet som stod färdigställd 1889. Efter att förening förvärvat fastigheten har de avsatt medel och upprättat en underhållsplan för de närmsta fem åren. Utförda och planerade underhållsarbeten i urval;

2018 - Nytt soprum och barnvagnsrum samt nya cykelställ på gården

2018 - Förbättrade ytskikt i entréer och trapphus samt montering av belysning

2019/2020 - Iordningställande av vakanta lokaler för uthyrning alternativt försäljning, uppfräschning av innergården, fortsatt renovering av ytskikt i trapphus, samt bygglov sökt för nya balkonger (finansieras av respektive medlem)

Läs mer

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy