Kungstensgatan 3, 6tr

2

 rum och kök, 

64 kvm

7 995 000

 kr

/bud

Pris

7 995 000 kr

Boarea

64 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
124 922 kr
Avgift

2 863 kr/mån

Våning

6 av 6

Visning
torsdag 13 augusti
18:30–19:00
Förhandsvisning, anmälan krävs!
söndag 16 augusti
13:15–13:45
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
64 Kvm (Enligt uppmätning)
Biarea:
8 Kvm (Enligt uppmätning)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr LMV:
1602
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1914
Balkong:
Terrass
Förråd:
Källarförråd
Eldstad:
Öppen spis
Våning:
6 av 6
Hiss:
Ja
Avgift:
2 863 kr/mån
Ingår i avgiften:
Vatten
Andelstal, förening:
3.93000 %
Andelstal, ägande:
3.56072 %
Förening:
Bf Oxeln UPA
Org.nr:
702001-6304
Interiör

Högst upp i anrik och representativ fastighet med solig takterrass i söderläge ges här chans till denna välskapta och ljusa vindslägenhet om 72 kvm totalyta med tilltagna fönsterpartier som vetter åt två håll med ljuv utsikt över Ellen Keys Park, Engelbrektskyrkan, föreningens lugna innergård och vackra takåsar. Här ges en generös yta i öppen planlösning mellan kök och sällskapsdel med vackra bevarade vindsdetaljer som takbjälkar, murstock samt öppen spis och en magnifik takhöjd upp till nock. Genomgående renoverad med ljusa ytskikt, påkostade material och en modern känsla som skapar en fantastiskt atmosfär och rymd. Lägenheten kan enkelt göras om till 3 rum och kök.

Rymlig och avhängningsvänlig hall med speglad skjutgarderob och plats åt förvaring välkomnar och leder vidare in till kök, matplats och sällskapsdel i öppen planlösning. Köket vetter mot föreningens innergård med utgång till möblerbar takterrass i bästa söderläge för många soltimmar med utsikt över vackra takåsar. Köket går i en modern känsla med släta luckor i bruten vit kulör med grått inslag. Vacker och påkostad bänkskiva i marmor beklär såväl bänk som vägg och ramar in väl och ger en god arbetsyta. Fullt maskinellt utrustat med rostfri kyl och frys med isfunktion, fläkt och ugn, spishäll, diskmaskin samt vinkyl med plats för cirka 20 flaskor.

Från köket ges en naturlig övergång till matplats med tilltaget takfönster och praktisk hylla. Här ges plats för stort matmöblemang åt 6-8 personer. Sällskapsrummet vetter åt Kungstensgatan med fri utsikt mot ljuva Lärkstaden, Engelbrektskyrkan och Ellen Keys Park med tilltaget fönsterparti. I taket återfinns vackra bevarade takbjälkar och stämningsfull öppen spis placerad i hörn. Rummet ger plats åt stor soffgrupp med tillhörande möblemang.

Sovrummet vetter även det mot Kungstensgatan med samma fina utsikt som i sällskapsdel med plats åt stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Här återfinns samma vackra takbjälkar, murstock och takstolar. Längs vägg löper generös garderob med högblanka vita luckor med hyllplan invid och utökad förvaring från praktiskt loft.

Badrum nås från hall och går i en modern känsla med stora vita kakelplattor på vägg, mörkgrått klinker på golv samt stilfull mosaik i dusch. Stor duschyta med takdusch i kromat utförande med vikbara duschväggar i klarglas. Handfat på kommod med marmorskiva och infällda blandare samt belyst spegelskåp. Vägghängd äggformad toalett, tvättpelare samt golvvärme och infällda spotlights i tak.

Förening

Bostadsföreningen Oxeln U.P.A är en välskött s.k. äkta bostadsförening med låg belåning som innehar 20 lägenheter samt 1 lokal. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2.096 kvm. Kabel-TV och bredband levereras av ComHem. Föreningen ger varje år ett bidrag för elkostnaden av varje lägenhet. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam innergård, gemensamhets- och träningslokal samt tvättstuga. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Fastighet

Vacker och representativ fastighet som stod färdigställd 1914. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

1978/2003 - Rörstambyte

1987 - Elstambyte

2004/2004 - Målning av fönster mot gatan

2010 - Målning av fönster mot gården

2012 - Stamspolning

2012 - Nytt tak och fasadförbättring

2019 - Nytt cykelgarage

2020/pågående - Upprustning av gård

Läs mer
Alternativ planlösning

Ansvarig mäklare

Martin
Sjöman

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy