Lilla Nygatan 21

3

 rum och kök, 

128 kvm

13 900 000

 kr

/bud

Pris

13 900 000

 kr

Boarea

128 kvm

Rum

3

 rum och kök

Pris/Kvm
108 594

 kr

Avgift

5044

 kr/mån

Våning

1 av 4

Visning
söndag 8 december
15:00 - 16:30
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Land:
Sverige
Kommun:
Stockholm
Stad:
Stockholm
Område:
Gamla Stan
Församling:
Stockholms domkyrkoförs.
Postnummer:
111 28
Boarea:
128 Kvm (Enligt uppmätning)
Rum:
3 rum och kök
Varav sovrum:
2
Lägenhetsnr:
0008
Lägenhetsnr LMV:
1102
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1736
Våning:
1 av 4
Hiss:
Nej
Avgift:
5044 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
8.37 %
Pantsatt:
Ja
Pantbrev:
0 kr
Förening:
Brf Pyramus 1
Org.nr:
769612-3905
Interiör

På historisk och attraktiv adress i ljuva Gamla stan återfinns denna välskapta, generösa och genomgående renoverade våning i högsta möjliga klass med alla önskvärda och moderna faciliteter som kan efterfrågas. Våningen besitter en hög detaljrikedom med vackra attribut och takhöjd signerat byggnadsåret 1736 som på ett naturligt sätt sammanfogats med moderna, påkostade material och ytskikt som vacker fiskbensparkett, Carrara Blanco marmor samt stilfull färgnyans på vägg som valts med stor eftertänksamhet. 

Avhängningsvänlig och möblerbar hall med gästtoalett välkomnar med grå öländsk kalksten som beklär golv. Separat yta för avhängnad med god förvaring och sittdel från platsbyggda snickerier i lantlig känsla med pärlspont från golv till tak i stilfull grön kulör med mässingsbeslag från Buster & Punch. Vidare leds du in till generös sällskapsdel i öppen planlösning till såväl kök som matsal. Här ges sex magnifika högresta fönster med djupa nischer i två olika väderstreck varav fyra i fil som ramas in väl av tidlösa elementskydd, taklister och väggpaneler. Sällskapsdelen ger en sagolik atmosfär och rymd med plats för stort möblemang som soff- och matgrupp. Köket är centralt placerat med stor social köksö som ger en naturlig övergång från sällskapsdel. Köket går i mörkt träslag med mässingsbeslag från Buster & Punch som bekläs av magnifik italiensk marmor i karaktäriserande alpi-grön kulör med fin ådring. Fullt maskinellt utrustat med kyl, frys, spishäll, nedfälld fläkt, ugn, mikrovågsugn, och diskmaskin från exklusiva Gaggenau. I tak återfinns infällda spotlights och högtalarsystem från Bowers & Wilkins som kopplats ihop mot Sonos. Längst bort i sällskapsdel återfinns rymligt sovrum som vetter med fönster mot Tyska Brinken och ger plats för stor säng med möblemang. 

Från matsal i öppen planlösning till sällskapsdel leds du in till rogivande master bedroom ensuite som vetter mot Lilla Nygatan med speglade pardörrar. Här ges fint ljusinsläpp från två högresta fönster med djupa nischer och enhetliga elementskydd som i resterande delar av våningen. Master bedroom ger plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang och plats för förvaringsuppbyggnad. Stort öppningsbart glasparti med industrikänsla delar av och leder vidare in till walk-in closet och badrum. Walk-in closet går i ljust träslag med italiensk carrara-marmor och mässingsbeslag från Buster & Punch med sittdel beklädd i sammet. Infällda spotlights i tak.

I anslutning till walk-in closet ges våningens badrum med ångbastu som genomgående går i carraramarmor på såväl golv som vägg. Här ges rymlig duschyta kombinerat med ångbastu och belyst sittdel för 8 personer som skiljs av genom duschvägg i klarglas. Påkostade blandare i kromat utförande med infälld regndusch i tak. Dubbelt handfat med vit kommod och mässingsbeslag från Buster & Punch samt stor infällt spegel på vägg. Tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare från Miele, stående handdukshängare i kromat utförande, infällda högtalare från Bowers & Wilkins och spotlights i tak samt golvvärme. 

Vänligen kontakta Niclas Behrer för tidsbokning & föranmälan, niclas@behrer.se alt 0708/992909

Förening

Brf Pyramus 1 & 2 bildades 2005 och förvärvade fastigheterna Pyramus 1 och Pyramus 2 under 2009 med tillhörande mark. Föreningen upplåter 18 stycken lägenheter med bostadsrätt samt innehar 2 lägenheter och 9 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 1.518 kvm och lokalytan uppgår till 937 kvm. Föreningens hyresrätter är idag tomma och skall delas upp till tre stycken lägenheter som sedan övergår till bostadsrätter. Föreningen klassas som en oäkta förening. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets basbelopp samt 1% av årets basbelopp i pantsättningsavgift. Juridisk person accepteras ej . Inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat 30/11-2019). 

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt cykelförvaring. Förråd finns ej till lägenheten. 

Fastighet

Vacker och välskött fastighet som stod färdigställd 1736 med hög kulturminnesvärd klassificering i typisk Gamla stan estetik. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 

2009 Renovering av soprum och översyn av värmesystem, 2010 Stambyte, 2011 Underhåll av rökkanaler, 2012 Fjärrvärme, 2013 Fasad- och takarbeten mot Tyska Brink, 2014 Takrenovering mot Tyska Brink, 2018 Renovering av fasad- och tak mot innergård, 2019 Spolning av stammar. 

Kommande år skall trapphus, fasad och fönster att ses över. 

För fler utförda renoveringar se bilagd årsredovisning 2019. 

Läs mer
Planritning

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan