Odengatan 24

3

 rum och kök, 

93 kvm

13 500 000

 kr

/bud

Pris

13 500 000 kr

Boarea

93 kvm

Rum

3

 rum och kök

Pris/Kvm
145 161 kr
Avgift

1 476 kr/mån

Våning

4 av 6

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Område:
Vasastan
Församling:
Engelbrekt
Boarea:
93 Kvm (Enligt uppmätning)
Rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnr:
16
Lägenhetsnr LMV:
1401
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1915-1917
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Våning:
4 av 6
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
Boxer
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
1 476 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV (Grundutbud)
Andelstal, förening:
5.82 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
113
Energiprestanda:
113 kWh/Kvm och år
Förening:
Bf Oden upa
Interiör

Med högt läge i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan, ges möjlighet till denna stilfulla och ljusa lägenhet med bästa läge på Odengatan. Belägen på våning fyra med utsikt åt två väderstreck, stor balkong mot innergård och genomgående tidsenliga originaldetaljer som fiskbensparkett, dörrar i original, fönster med fina överljus, spröjs och nischer, en tilltagen takhöjd och rymliga sociala ytor med en stilfull interiör. Välskött förening med både gym och bastu i huset.

Möblerbar och avhängningsvänlig hall i anslutning till gästtoalett välkomnar och leder vidare till samtliga delar. Med högt läge mot Odengatan vetter både sällskapsdel och rymligt rogivande sovrum. Sällskapsrummet får ett fint ljusflöde från spröjsade fönster i sydöst med rymlig yta åt både soffgrupp och matplats. Sovrummet får samma fina ljusflöde med plats för dubbelsäng och möblemang. I hörn återfinns en klassisk klädkammare.

Köket och det stora sovrummet med utgång till balkong vetter mot innergården genom tambur med badrum och klassiskt serveringsskåp bevarat. Köket går i modern känsla med svarta luckor, stenskiva och blandare. Stor social köksö är placerad i mitten som inrymmer både förvaring nertill och utökade matplatser. Köket är maskinellt utrustat med kyl/frys, ugn, mikrovågsugn, spishäll, fläkt och diskmaskin.

Sovrummet inrymmer stor dubbelsäng med möblemang samt rymlig garderob längs vägg. På golv beklär heltäckningsmatta för ett mjukare intryck. Den möblerbara balkongen ger fin vy över såväl föreningens- och grannföreningarnas innergårdar i nordväst med plats för stor sittgrupp.

Badrum är helkaklat med stora plattor i jordnära färg. Rymlig duschyta med takdusch, handfat på kommod med spegelskåp ovanför. WC-stol, spotlights i tak samt golvvärme.

Från denna adress bor du med bästa läge på Odengatan. Utanför porten finner du välbesökta Mahalo, Pom & Flora och Roslagsgatan med sitt stora utbud av Michelinbelönta restauranger som Agrikultur, franska Babette med fantastiska pizzor och omåttligt populära Kale & Crave samt Buco Nero. Med kort promenadavstånd når du både Odenplan, Stureplan och City med bussförbindelser längs hela vägen.

Förening

Brf Oden u.p.a är en välskött s.k. äkta bostadsförening som bildades 1919 och innehar 17 bostäder och 6 hyreslokaler. I månadsavgiften ingår värme, vatten, grundutbud av kabel-TV samt bredband. Föreningen har en bastu, ett gym och en tvättstuga. Varje lägenhet har tillgång till ett källarförråd. Föreningen har en trevlig innergård där det finns en cykelparkering. Juridiska personer godkänns inte som medlemmar.

Fastighet

Vacker fastighet som uppfördes mellan 1915-1917 av arkitekt, byggherre och byggmästare Per David Larsson samt Filip Månsson som gjorde de vackra dekorationsmålningarna i entrén. Huset har en grön Q-märkning vilket betyder att det anses vara särskilt värdefullt från historisk, kulturhistorisk, miljömässigt eller konstnärlig synpunkt. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

1994 - Byttes avloppsstammar för kök och badrum

1995/2008 - Balkongbyggnation

2008 - Gym i källaren

2009 - Nya möbler och växter på gård

2010 - Installation av bredband

2010 - Byte av yttertak

2014 - Byggnation av bastu

2015 - Byte av fjärrvärmesystem

2017 - Förbättringsmålning i trapphus

Läs mer

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy