Östermalmsgatan 30 2 rum & kök, 59 Kvm 6 300 000 kr/bud

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris 6 300 000 kr
Boarea 59 kvm
Rum 2 rum och kök
Pris/kvm 106 780 kr
Avgift 3 556 kr/mån
Våning 1/2
Visning Kontakta oss
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Engelbrekt
Boarea:
59 Kvm (Enligt uppmätning)

61 kvm enligt föreningens register. (Bostaden är registrerad som 1 rok men är senare ombyggd till 2 rok)

Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
737
Lägenhetsnr LMV:
1005
Byggnadsår:
1924
Förråd:
Källarförråd
Eldstad:
Öppen spis
Våning:
1/2
Hiss:
Ja
Avgift:
3 556 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, basutbut TV
Andelstal, förening:
2.88377 %
Andelstal, avgift:
2,87973 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
105
Energiprestanda:
105 kWh/Kvm och år
Registrerad:
2023-09-25
Driftskostnad El:
427 kr/mån
5 124 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
378 kr/mån
4 536 kr/år
Driftskostnader totalt:
805 kr/mån
Förening:
Brf Näktergalen 23
Org.nr:
769603-6859
Interiör

I vacker fastighet på attraktiva Östermalmsgatan mellan Lärkstan och Villastan återfinns detta trevliga hem nu till salu. Bostaden präglas av detaljer från fastighetens byggår 1924 som fungerande eldstad, högt i tak och vackra fönsterpartier. Därefter har bostaden renoverats omsorgsfullt med fina tillval i kök och badrum. En bostad i genomgående fint skick där sobra färgval tillsammans med vacker holländsk parkett skapar ett mycket trivsamt hem!

Välkomnande hall med direkta avhängningsmöjligheter i form av garderober och hatthylla. Vacker tapet med blommönster från William Morris. Säkerhetsdörr finns installerat för extra trygghet och ljudisolering mot trapphuset.

I vardagsrum finns det plats för soffa och annat vardagsrumsmöblemang till. Här finns bostadens fungerande öppna spis som skapar trevlig stämning i hemmets mittpunkt. Vardagsrummet får ljusinsläpp från det inbyggda fönstret genom sovrummet. I delvis öppning med vardagsrummet ligger bostadens kök. Kök från HTH har en stilren design i vita släta luckor med bra förvaring. Maskinell utrustning i form av ugn, spis, fläkt, diskmaskin, vinkyl, kyl & frys. Stort fönster mot gatan ger fint ljusinsläpp. I köket finns utrymme för en köksö och matplats för ett större sällskap de dagar som önskas.

Generöst tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring i garderobsvägg undangömt bakom textilier. Utanför fönstret växer körsbärsträd som blommar fint i maj.

Stilrent renoverat badrum med kakel och klinker i Carraramarmor. Dubbla handfat i kommod med bänkskiva i sandsten och kranar och blandare i mässing. Kombinerad tvätt och torktumlare golvvärme och spotlights finns installerat.

I trapphuset finns balkonger för medlemmarna att använda och därutöver en stor lummig innergård med möblemang. Till denna lägenhet finns nyttjanderätt till ett källarförråd.

Östermalmsgatan 30 ligger strategiskt bra till med närhet till både puls, lugn och det däremellan. Det senare nämnda finns i direkt närhet i Lill-Jansskogen bakom Sophiahemmet eller i stora lummiga Humlegården. I kvarteret finns spännande A House med nya favoriter som Tengu, Omaka och Mr Cake. Två andra personliga favoriter är den lilla blomsterhandeln Petite Marché, precis bredvid omtyckte restaurangen italienska Un Poco. Välkommen till kvarter att trivas vid!

Fastighet

Välskött och vacker fastighet som stod färdig 1924.

Utförda historiska underhåll;
1993 - Renovering av trapphuset & byte av elstigare
1995 - Stambyte
2004 - Fasad mot Östermalmsgatan
2008 – Hissrenovering i samband med byggnation av vindsvåningar
2012 - Fönstermålning
2015 - Taket mot Östermalmsgatan lades om, stamspolning
2017/2018 - Ommålning av fasad Östermalmsgatan.
2018 - Hissrenovering i samband med byggnation av vindsvåningar
2019 - Byte av el-central. Trapprenovering, installation av säkerhetsdörrar, ommålning ytskikt i trapphus, byta till centralt placerade brevlådor.
2020 - Renovering & målning av fönsterkarmar & fönster i stora delar av huset. Uppdatering av tvättstugan. Byte fjärrvärmecentral.
2021 - Fasadrenovering mot Danderydsgatan samt omläggning tak.

Gemensamma utrymmen att tillgå är tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel, sop-/grovsoprum, cykel- och barnvagnsförråd samt en trevlig innergård med utomhusmöbler och grill som delas med Östermalmsgatan 32.

Utöver aktiviteter i underhållsplanen så finns inga större planerade renoveringar. Signifikanta delar från underhållsplanen kommande 5 år är översyn ytskikt balkonger (2023) samt översyn hiss (2025).

Förening

Brf Näktergalen 23 är en välskött, äkta bostadsrättsförening som upplåter 31 bostadsrättslägenheter. Fastigheten förvärvades år 1998 och föreningens ekonomi är sund där belåningsgraden ligger på 3 187 kr/kvm, enligt årsredovisning 2022. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld gäller till och med 2025-06-30.

Föreningen önskar att man nyttjar lägenheten som en permanentbostad där man även skriver sig på adressen.

Föreningen har sedan 2016 dragit fiber till varje lägenhet via IP-Only. Inkommande fiber sitter ovanför varje dörr i respektive lägenhet. Bredbandsleverantör väljs av lägenhetsägaren själv via IP-Only. Föreningen tillhandahåller fiber i huset utan avgift men lägenhetsinnehavaren måste själv beställa och välja lämplig bredbandsleverantör samt betala för internetuppkopplingen.

Föreningen diskuterar eventuellt en avgiftsförändring, ej besämt ännu. I sådant fall tror man att det sker till hösten. Avstämt med ordförande 7/2-24.

Läs mer
Ansvarig Mäklare Caroline Lundin +46 (0)734 97 47 07
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Caroline Lundin
Ta hjälp av en bank nära dig

Vi samarbetar med Handelsbanken Humlegården som känner den lokala marknaden och erbjuder bolån med individuell ränta. För mer information, ring Handelsbanken på 08-406 69 50 eller besök handelsbanken.se/humlegarden