Östermalmsgatan 67

1

 rum och kök, 

24 kvm

2 950 000

 kr

/bud

Pris

2 950 000 kr

Boarea

24 kvm

Rum

1

 rum och kök

Pris/Kvm
122 917 kr
Avgift

886 kr/mån

Våning

0 av 5

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
24 Kvm (Enligt uppmätning)

Enligt utdrag från lägenhetsregister står lägenheten registrerad som 18 kvm.

Rum:
1 rum och kök
Varav sovrum:
1
Badrum:
1
Lägenhetsnr:
00015
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1884
Våning:
0 av 5
Avgift:
886 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
0.0112000
Andelstal, ägande:
1.12337
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
170
Energiprestanda:
170 kWh/Kvm och år
Registrerad:
2011-03-22
Förening:
Brf Bävern 10
Org.nr:
716419-2549
Interiör

På en av Östermalms mest eftertraktade adresser, belägen i vackert gårdshus som nås genom föreningens sagolika innergård, saluförs nu denna trevliga enrummare. Bevarad charm i klassiska och tidstypiska detaljer som magnifik takhöjd (över 3,4m samt full ståyta under loft), djupa fönsternischer samt fiskbensparkett. Via gamla kökstrapphuset nås en gemensam balkong med solglimtar under eftermiddagen som delas med grannarna. Extremt välskött förening med låg belåning.

Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten, här finns utrymme för avhängning och förvaring direkt innanför dörren. Från hallens nås lägenhetens badrum som är fullt utrustat med allt som efterfrågas i ett modernt hem, inklusive tvättmaskin. Köket är smart beläget i hallen samt utrustat med spishäll, kyl, frys, ugn, fläkt. Det spatiösa sällskapsrummet nås med en kort trappa ner och erbjuder gott om plats för större soffmöblemang samt matplats. Smart förvaring med platsbyggda garderoben längst trappan. Praktiskt sovloft som rymmer fullstor säng och har gått om utrymme såväl på bredden som på höjden.

På Östermalmsgatan 67 är det svårt att inte trivas. Denna gata kan anses vara övre Östermalms kroppspulsåder och sträcker sig mellan Lärkstaden, följsamt genom Villastaden och slutar lätt krökt invid Karlaplan. Östermalmsgatan är en av få gator där det inrymmer lika många minnesmärkta fastigheter och vacker arkitektur som exempelvis "Templet", Bernska Villan, Generalitetshuset eller Rosenborgshuset. Här möter du Östermalms stillsamhet men även närheten och mångfalden i affärer och restauranger bara ett kvarter ner. När klockan slår middagstid och kylen ekar tom är tvåhundra meter ner för Brahegatan din räddning. Här befinner sig den välkända kvarterskrogen Kommendören med sin familjära, trivsamma känsla och generösa öppettider som passar för både lunchmöte, middag med vänner eller take-away.

Förening

Brf Bävern 10 är s.k. äkta bostadsrättsförening med en välskött ekonomi och väldigt låg belåning. Föreningen består av 27 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt samt en lokal som upplåts med hyresrätt. Vinden är oexploterad och ses som en dold tillgång men med tanke på föreningens exemplariska ekonomi nyttjas den vindförråd. Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare. Kabel-TV och bredband levereras via Com Hem där varje medlem står för. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp och en pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp som båda debiteras köparen.
Till lägenheten hör två förråd varav ett på vinden och ett i källaren.

För närvarande finns inga beslut om framtida avgiftsförändringar, kontrollerat 2019-03-20.

För mer information se bilagda dokument.

Fastighet

Representativ fastighet som bebyggdes år 1885 med värdeår 1929. Fastigheten Bävern 10 ägs och förvaltas av föreningen med med en total bostadsyta om 1956kvm och lokalyta om 20kvm. Föreningens medlemmar disponerar en sagolikt fin innergård med underbar växtlighet och en trevlig fontän, cykelparkering samt cykelförråd i källaren.

Urval av genomförda renoveringar;
2018 Stamspolning
2016 Fönsterrenovering gården
2016 Ny 3-fasanläggning, el
2012 Takomlägning
2011 Fasadrenovering
2009 Fönsterrenovering
2002 Ommålning av entré och trapphus
1999 Rörstambyte

Framgent har föreningen planerat en målning av fönster.

Läs mer

Ansvarig mäklare

Martin
Sjöman

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy