Östermalmsgatan 68C

2

 rum och kök, 

47 kvm

4 950 000

 kr

/bud

Pris

4 950 000 kr

Boarea

47 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
105 319 kr
Avgift

1 962 kr/mån

Våning

3

Visning
sön 28/2, 12:00–12:40
Välkommen på visning!
mån 1/3, 17:00–17:30
Välkommen på kvällsvisning!
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Hedvig Eleonora
Boarea:
47 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
44
Byggnadsår:
1905
Balkong:
Balkong
Förråd:
2 st förråd hör till lägenheten
Våning:
3
Hiss:
Nej
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
1 962 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, VA & bredband
Andelstal, förening:
1.01688 %
Energistatus:
Utförd
Förening:
Bf Hemgården upa
Org.nr:
702000-8731
Interiör

Unikt tillfälle att förvärva denna välplanerade lägenhet högst upp i huset på attraktiv adress. Balkong samt bevarade originaldetaljer. Genomgående ljus lägenhet fördelat på två rum och kök som vetter mot lugna innergårdar med en generös takhöjd på över 3 meter. Fylld med klassiska originaldetaljer som fungerande och snickerier fördelat på två rum med rogivande sovrum och generösa sociala ytor med magnifik matplats invid fönster i fil. Smakfullt renoverat kök - Balkong - Attraktivt lugnt läge - Idyllisk grönskande gård - Anno 1905

Välkomnande hall med plats för ytterkläder, förvaring och två fönster mot innergården. Säkerhetsdörr och mörkbetsat golv i form av furutiljor som ligger genomgående i hela lägenheten.

Helkaklat badrum med duschvägg i glas och klinkers på golvet. Utrustat med wc, badrumsskåp och handfat.

Genröst vardagsrum med två väl tilltagna fönster, högt i tak, bevarade stuckaturer och mörkbetsat golv. Disponibelt med soffgrupp och en större matmöbel.

Renoverat, ljust kök med en bänkskiva i marmor och ljusa fronter. Utrustat med kyl/frys, spishäll, varmluftsugn, kombinerad micro, fläkt samt en integrerad diskmaskin. Utgång till generös balkong belägen mot innergården.

Sovrum med fönster mot den lugna innergården och en garderobsvägg med flertalet garderober. Plats för en dubbelsäng, sängbord och en arbetshörna om man så vill invid fönstret.

Belägen i hjärtat av Östermalm i attraktiva lugna kvarter med närhet till Humlegården & Stureplan i en vacker fastighet med byggår från sekeslkiftet. Med några minuters gångavstånd är du nere vid Östermalmstorg/Stureplan och dess utbud av butiker. I omnejd finns välsorterade ICA Esplanad som tillhör en av Östermalms bästa matbutiker samt välrenommerade restauranger i ett pärlband. För dig som gillar att träna finns Sats Stadion ett stenkast bort och över Valhallavägen finns oändliga möjligheter till rekreation. Varmt välkommen att bo riktigt bra!

Föreningen

Bostadsföreningen Hemgården u.p.a. bildades 1921 som ekonomisk förening och beskattas som en så kallad äkta förening. Fastighetens byggår är 1905, har sex uppgångar (Stora, A, B, C, D, E) varav Stora och A har hiss. Det finns inga planerade avgiftsförändringar eller renoveringar från förningens sida. Föreningen har ett lån kvar på 3260 000 kr som amorteras i långsam takt

Det som ingår i medlemsavgiften som betalas kvartalsvis i förskott, är värme, vatten, tillgång till det digitala TV-marknätets gratiskanaler och bredband via gruppavtal med Ownit. TV från det digitala marknätet distribueras via centralantenn och kräver Boxer, utom för de fria digitala kanalerna som kan ses gratis. Fastigheten är ansluten med fiber (Ownit) och alla lägenheter har 100 Mbit Ethernet indraget, abonnemang tecknas individuellt för bredband, telefoni och TV. Aktivt ansluten medlem debiteras en grundavgift för bredband som f.n. är 330 kr/kvartal.

Barnvagnsrum nås från innergården och tvättstugan har 3 stora tvättmaskiner, 2 torktumlare (nya nov 2013), en centrifug, en mangel samt två mindre och ett större torkrum och bokas för 3h-pass. Tvättstugan debiteras följande: 7 kr för en maskin, 10 kr för två maskiner, 17 kr för tre.

Bastu finns och kan bokas och användas mot en mindre årsavgift om 200 kr. Det finns även ett gästrum med två bäddar i källaren intill bastun. Rummet kan bokas av medlem för sina gäster mot en smärre avgift, för närvarande 150 kr per natt.

Det finns en gemensamhetslokal med tillhörande kök (som kan hyras av medlemmar 300:-/gång)

Fastigheten är ansluten till fjärrvärme från Fortum.

Överlåtelseavgiften är 3,5% av ett basbelopp och betalas av köparen

Pantsättningsavgift är 1,5% av ett basbelopp per tillfälle och lån

Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen

Enligt stadgarna är det tillåtet med delat ägande/nyttjande i rätt upp- och nedstigande led inom familj

NYCKELTAL

Antal lägenheter 60

Lokaler 6

Total bostadsyta 4.612 m2

Årsavgift/m2 501 kr

Föreningens lån 3.230 tkr

Lån/m2 bostadsyta 700 kr

Fastigheten

Stambyte utfördes 1993 tillsammans med takomläggning, renovering av entré och trappuppgångar samt byte till säkerhetsdörrar

Hissarna renoverade med nytt maskineri och styrning 2000

Fasadrenoveringar mot yttre gården och gatan 2001 samt mot innergården 1972/73

Energideklaration gjord 2008/09

Radonmätning genomförd våren 2009. Samtliga värden låg betydligt under gränsvärdet 200 Bq/m3.

Ommålning av tak sommaren 2010

Fjärrvärmeundercentralen utbytt och moderniserad november 2011

En omfattande renovering av alla balkonger har genomförts under 2012.

Hissen i A-uppgången ombyggd till ny säkerhetsstandard med talande våningsvisare, nödtelefon med pictogram mm 2014-06

OVK-besiktning utförd 2016

Digitalt inpasseringssystem (porttelefon) och bokning av tvättstuga installerat 2015/2016

Värmedistributionssystemet har effektiviserats och balanserats med nya konstantflödestermostater på alla element 2017-2019 samt har förbättrad isolering av stamledningar i källarplan utförts.

Förbättrad taksäkerhet med stegar och räcken 2019

Målning av taket mellan A och B sommaren 2019

Läs mer

Ansvarig mäklare

Lovisa
Hidesten

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy