Oxenstiernsgatan 31

3

 rum och kök, 

65 kvm

6 295 000

 kr

/bud

Pris

6 295 000 kr

Boarea

65 kvm

Rum

3

 rum och kök

Pris/Kvm
96 846 kr
Avgift

1 820 kr/mån

Våning

6 av 6

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Oscar
Boarea:
65 Kvm (Enligt uppmätning)
Rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnr:
63
Lägenhetsnr LMV:
1603
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1955
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vind och källarförråd
Eldstad:
Öppen spis
Våning:
6 av 6
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
ComHem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
1 820 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud)
Andelstal, förening:
3.96 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
147
Energiprestanda:
147 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Egnahem
Org.nr:
702000-4193
Interiör

Med milsvid utsikt över Gärdesfältet och Kaknästornet högst upp på våning sex återfinns denna välskapta, stämningsfulla och ljusa lägenhet med balkong i fastighet som kännetecknas av klassisk folkhemsarkitektur med vackra attribut. Här ges en välplanerad disposition i öppen planlösning mellan kök och sällskapsrum med utmärkta förvaringsutrymmen, tilltagna fönster, magnifik öppen spis samt balkong i rakt österläge för Östermalms bästa morgonsol.

Avhängningsvänlig och möblerbar hall välkomnar med generös yta där vacker kalksten beklär golv med golvvärme och infällda spotlights i tak. Här ges praktisk förvaring från klädkammare och skåp. Vidare leds du förbi det stora sovrummet och badrum in till sällskapsrum i öppen planlösning till kök med utgång till balkong. Här ges tilltaget fönsterparti och glasad balkongdörr samt en magnifik öppen spis placerad i hörn och parkettgolv i klassiskt holländskt rutmönster som är ett kännetecken för 50-talet. Rummet ger plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang och matplats åt 6-8 personer. Längs vägg löper kök i modern känsla med vita släta luckor som ramas in av vacker bänkskiva i marmor. Fullt maskinellt utrustat med ugn från Miele, spishäll, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Balkongen är i rakt österläge som ger en av Östermalms bästa utsikt och morgonsol mot Gärdesfältet, Kaknästornet och Djurgården med plats för möblemang.

Det stora rogivande sovrummet nås från hall med fönster mot Oxenstiernsgatan som ger fint ljusinsläpp. God yta för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang ges samt två generösa platsbyggda garderober som löper längs vägg.
Lägenhetens andra sovrum nås via sällskapsrum och har ett tilltaget fönsterparti samt garderob med vita släta luckor. Rummet ger plats för säng med möblemang. Badrummet är placerat i hall, modernt och påkostat med hotellkänsla. Stor duschyta med takdusch i kromat utförande, helkaklat i vacker marmor som även beklär hela golvet. Handfat med kromade detaljer och belyst spegel, vägghängd WC-stol, tvättpelare med förvaring ovanpå. Infällda spotlights i tak samt golvvärme.

Förening

Brf Egna Hem är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening med låg belåning som förvärvade fastigheten 1954 med tillhörande mark. Föreningen upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 1.679 kvm samt innehar 3 lokaler med hyresrätt om en yta av 681 kvm. Under 2020 kommer en av lokalerna att konverteras till bostadsrätt. I avgiften ingår värme, vatten samt grundutbud av kabel-TV. Fastigheten är ansluten till ComHem som både levererar kabel-TV samt bredband. Överlåtelseavgift debiteras om 1.182 kr samt pantsättningsavgift om 473 kr.

Till lägenheten disponeras förråd på vind samt i källare. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga, cykel/barnvagnsrum samt innergård med utemöblemang och grillmöjlighet sommartid.

Fastighet

Fastigheten stod färdigställd 1955. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2015 - Fönsterbyte

2014 - Relining av stammar
2014 - Ommålning av cykel och barnvagnsrum

2010/2011 - Renovering av lokaler

2008 - Ommålning av tak

2007 - Fasadputsning

Under 2020 kommer en av föreningens lokaler konverteras till bostadsrätt. Intäkterna från detta kommer sedan att gå till trapphusrenovering.

Läs mer

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy