Rådmansgatan 52 5 rum & kök, 152 Kvm

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris Pris på förfrågan
Boarea 152 kvm
Rum 5 rum och kök
Avgift 7 720 kr/mån
Våning 2 av 5
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan
Boarea:
152 Kvm (Enligt uppmätning)

Enligt brf 144 kvm

Rum:
5 rum och kök
Lägenhetsnr:
612
Lägenhetsnr LMV:
1201
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1884
Balkong:
Balkongbyggnation pågår
Förråd:
Källarförråd
Våning:
2 av 5
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
Open Universe, fiber. Valfri leverantör
Avgift:
7 720 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
7.07000 %
Andelstal, avgift:
7.18 %
Nettoskuldsättning:
1 419 916 kr
Driftskostnad El:
700 kr/mån
8 400 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
400 kr/mån
4 800 kr/år
Driftskostnader totalt:
1 100 kr/mån
Förening:
Sjökatten 20
Interiör

På attraktivt läge mellan Östermalm och Vasastan, återfinns denna ljuva och generösa familjevåning om 152 kvadratmeter fördelad på 5-6 rum & kök med 4-5 möjliga sovrum belägen i vacker fastighet uppförd 1884. Här ges en stilfull och påkostad interiör med platsbyggt kök och alla önskvärda sekelskiftesattribut som tre fungerande eldstäder, magnifik takhöjd med dekorativ stuckatur, sagolika dörröverstycken, högresta fönster och speglade pardörrar. Mot föreningens lugna gård finns en härlig nybyggd balkong. Välskött förening med goda lokalintäkter och stort dolt kapital.

Avhängningsvänlig, möblerbar hall med spotlights i tak och god förvaring välkomnar och leder vidare till klassisk serveringsgång som mynnar ut i sällskapsdel. Mot Rådmansgatan vetter fyra tilltagna rum i fil med såväl kök, sällskapsdel och våningens fantastiska hörnrum likaså master bedroom med stor walk-in closet med två vackra fönster som ger utsikt mot Luntmakargatan. I varje del ges bedårande eldstäder varav dekorativ kakelugn i master bedroom och öppna spisar i sällskapsdel och kök.

Köket är platsbyggt och går i lantlig känsla med ljusgrå luckor som ramas in av tidstypiska beslag i krom och påkostad stenskiva av carrara marmor på bänk, vägg och köksö. Här ges stor yta för matgrupp med tillhörande möblemang. Fullt maskinellt utrustat med kyl, frys, ugn, mikrovågsugn, spishäll, fläkt och diskmaskin. I hörn är stämningsfull eldstad placerad i stilfull mörkgrön nyans.

I fil till kök återfinns våningens andra sovrum som även går att nyttja som arbetsrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Från serveringsgång når du våningens tredje och fjärde sovrum med utsikt över lugn innergård. Från det ena sovrummet ges utgång till balkong i nordvästligt läge som ger eftermiddags- och tidig kvällssol.

Badrum nås från sällskapsdel med rymlig tamburdel utanför där det idag finns tvättpelare och förvaring. Badrummet går i modern känsla med stora vita plattor på vägg och marmor på golv. Rymlig duschyta med takdusch och fastmonterad glasvägg. Vägghängd WC-stol, handfat på kommod med infällt spegelskåp, handdukstork, infällda spotlights i tak samt golvvärme. Se alternativ planritning för möjlighet att göra tambur och badrum till större badrum. Invid sovrum mot gård återfinns även en separat WC.

Förening

Brf Sjökatten 20 är en välskött och s.k. äkta bostadsrättsförening som sträcker sig med en hörnfastighet på adresserna Rådmansgatan och Luntmakargatan och som förvärvade fastigheten under 2000. Föreningen upplåter 21 lägenheter med bostadsrätt samt innehar 5 lokaler varav 4 uthyrda med goda lokalintäkter och dolt kapital. Föreningens mark innehas med tomträtt.

På föreningens gård finns ett f.d stall om 127 kvm som tidigare var tvättstuga och förråd. Stallet totalrenoverades för cirka två år sedan och hyrs idag ut som kontor. Stallet går att avyttra som "townhouse" och har därmed ett stort dolt kapital.

I månadsavgiften ingår värme och vatten. Kabel-TV och bredband levereras via Open Universe fiber där medlemmarna själva väljer och betalar för valfri leverantör.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en tvättstuga samt soprum.

Till lägenheten disponeras ett stort förråd.

Fastighet

Vacker fastighet som uppfördes 1884. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2020 - Nya elstigar och 3-fas i hela huset i samband med byggnation av vindslägenheter

2020 - Totalrenovering av trapphus

2020 - Omläggning av tak

2005 - Fasadrenovering mot Rådmansgatan

Stamspolning sker vart femte år, senast utfört för sex månader sedan.

Läs mer
Ansvarig Mäklare Niclas Behrer +46 (0)708 99 29 09
Niclas Behrer
Biträdande Mäklare Veronica Andersson +46 (0)707 99 91 87
Veronica Andersson
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Ta hjälp av en bank nära dig

Vi samarbetar med Handelsbanken Humlegården som känner den lokala marknaden och erbjuder bolån med individuell ränta. För mer information, ring Handelsbanken på 08-406 69 50 eller besök handelsbanken.se/humlegarden