Regeringsgatan 83 3 rum & kök, 83 Kvm

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris Pris på förfrågan
Boarea 83 kvm
Rum 3 rum och kök
Pris/kvm
Avgift 5 361 kr/mån
Våning 2
Visning Kontakta oss
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Norrmalm
Boarea:
83 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnr LMV:
1202
Byggnadsår:
1881
Förråd:
Källarförråd
Eldstad:
Kakelugn
Våning:
2
Hiss:
Ja (Hiss finns)
Avgift:
5 361 kr/mån
Ingår i avgiften:
Inkl. värme, VA & bredband
Driftskostnad El:
417 kr/mån
5 000 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
542 kr/mån
6 500 kr/år
Driftskostnader totalt:
958 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Enligt säljarens uppgifter
Förening:
Brf Regeringsgatan 83
Org.nr:
7696045934
Interiör

Med ett härligt ljusinsläpp och vidsträckta vyer erbjuds denna eleganta hörnvåning som stoltserar med fantastiska och tidsenliga detaljer. Här finns två pampiga kakelugnar, en generös takhöjd om ca 3.30m, enastående stuckatur med dörröverstycken och vacker fiskbensparkett.

Välkomnande hall bakom pardörrar i tidstypiskt utförande. Hallen är utrustad med en bevarad klädkammare och i anslutning till hallen finns dessutom ytterligare förvaring.

Hallen leder vidare in till sällskapsrummet och här finner vi den första av de två pampiga kakelugnarna som är bevarade från fastighetens byggår. Rummet är vackert utsmyckat med dörröverstycken, takstuckatur och bröstpanel. Sällskapsrummet har generöst med plats för både soffmöblemang samt matsalsbord. Två högresta fönster ger ett fint ljusinsläpp.

Vidare finns det mindre sovrummet som med sitt hörnläge bjuder på en vidsträckt utsikt. Detta rum är perfekt som barnrum eller kontor, alltefter eget behov. Intill ligger master bedroom som ger plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. I hörnet står en vacker eldstad.

Köket har speglade vita luckor som ramas in av en bänkskiva i trä. Goda arbets- och förvaringsytor med skåp ända upp till tak. Fullt maskinellt utrustat med kyl och frys från Smeg, ugn, spishäll, diskmaskin.

Badrummet är stilrent och enhetligt med stora plattor på golv och väggar. Inrett med vikbara duschväggar, spegelskåp, kommod och en vägghängd wc. Därtill finns infällda spotlights i tak och golvvärme.

Enligt föreningens register 2 rok. Sedan dess är lägenheten ombyggd och disponeras av säljaren som 3 rok.

Välskött fastighet anno 1891. Vackert utsmyckat trapphus med större hiss. Föreningen har även en mysig och grönskande innergård med utemöbler. Anrika kvarter invid Nalen med stora pampiga byggnader. Mycket centralt läge med närhet till Stureplan, Humlegården och City.

Förening

Brf Regeringsgatan 83 är en s.k äkta förening som innehar adressen Regeringsgatan 83. Föreningen upplåter 10 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet om 98 kvm samt två lokaler med hyresrätt. Hyresrätten är en dold tillgång eftersom den kan säljas vartefter den blir ledig. Idag ger den tillsammans med lokalerna goda intäkter till föreningen om ca 700tkr/år. Marken innehas med tomträtt med avtal tom år 2030. Avgälden förhandlas vart 10e år och den senaste höjningen var endast 68 tkr.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt ett cykel- och barnvagsnrum samt en mysig och lummig innergård med utemöbler och grill. Hissarna är stora och moderna och i entréplan finns även en tvättstuga.

Juridisk person accepteras ej. Förvärvare betalar en överlåtelse- samt eventuell pantsättningsavgift. Bostaden är idag pantsatt.

Fastighet

Den pampiga byggnaden uppfördes år 1891

Genom åren har b.la. följande renoveringar utförts;

2022 Filmning av stammar

2021 Renovering hiss

2020 Stamspolning

2019 Ventilation i en av lokalerna byttes, avloppsrör i källaren har bytts, ny vattenmätare och vattenlås anlades av Stockholm Vatten och avfall

2018 Godkänd OVK

2017 Nytt lås i port mot gatan, målning av trapphus

2016 Fönsterventiler installerades, renovering av en lokal

2014 Nya tvättmaskiner och indragning av fiber

2013 Tätning av rökkanaler, en per lägenhet

2012 Installation av värmecentral, eldragning i källare, byte av hissmotor, avloppsrensning, energideklaration

2011 Ventilation i lokaler, byte av radiatiorventiler, förråd i källaren, målning fasad

1984 Stambyte och byte av elstigare

Läs mer
Ansvarig Mäklare Veronica Andersson +46 (0)707 99 91 87
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Veronica Andersson