Regeringsgatan 83 3 rum och kök, 84 Kvm 11 000 000 kr/bud

Se alla bilder
Pris 11 000 000 kr
Boarea 84 Kvm
Rum 3 rum och kök
Pris/kvm 130 952 kr
Avgift 4 652 kr/mån
Våning 3
Visning Kontakta oss
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Norrmalm
Boarea:
84 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnr:
3008
Lägenhetsnr LMV:
1302
Förråd:
Källarförråd
Eldstad:
Kakelugn
Våning:
3
Hiss:
Ja
Avgift:
4 652 kr/mån
Ingår i avgiften:
Inkl. värme, VA & bredband.
Andelstal, förening:
0.0945
Driftskostnad El:
444 kr/mån
5327 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
542 kr/mån
6500 kr/år
Driftskostnader totalt:
986 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Enligt säljarens uppgifter
Förening:
Brf Regeringsgatan 83
Org.nr:
7696045934
Interiör

Med ett härligt ljusinsläpp och vidsträckta vyer erbjuds denna eleganta hörnvåning som stoltserar med fantastiska och tidsenliga detaljer. Här finns två pampiga och fungerande kakelugnar, en generös takhöjd om ca 3,30m, enastående stuckatur med dörröverstycken och bevarade originalgolv. Allt i original och bevarat från byggåret 1891.

Generösa och luftiga rum med kök i öppen planlösning mot sällskapsrummet, två ytterligare vackra rum samt ett stort och härligt badrum. Trevligt hörnläge vilket ger ett fint ljusinsläpp från två väderstreck.

Välkomnande hall bakom pardörrar i tidstypiskt utförande. Idag möblerat med ett öppet hyllsystem samt platsbyggda garderober med generöst om förvaringsutrymme. I anslutning till hallen finns dessutom två bevarade klädkammare.

Hallen leder vidare in till ett öppet rum och här finner vi den första av de två pampiga kakelugnarna som är bevarade från fastighetens byggår. Rummet är vackert utsmyckat med dörröverstycken, takstuckatur och höga golvsocklar. Här har man även byggt en platsbyggd bokhylla. Denna yta är perfekt som kontor, bibliotek eller privatare sällskapsrum, allt efter eget behov.

Sällskapsrummet har generöst med plats för både soffmöblemang samt matsalsbord. I hörnet står ytterligare kakelugn. Tre fönster i fil med vidsträckta vyer och härligt ljusinsläpp. Köket har stilrena vita luckor som ramas in av en bänkskiva i sten. Goda arbets- och förvaringsytor med skåp ända upp till tak. Fullt maskinellt utrustat med kyl och frys, ugn, spishäll, diskmaskin.

Avskilt sovrum som ger plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Här finns en platsbyggd hylla och ytterligare plats för t.ex. byrå.

Badrummet är stilrent och enhetligt med stora plattor på golv och väggar. Här finns en större duschyta, spegel, kommod och en vägghängd wc. Därtill finns infällda spotlights i tak och golvvärme.

Grannar i huset har valt lite olika planlösningar och för den som har behov för två sovrum så har styrelsen preliminärt godkänt den alternativa planlösningen förutsatt att man inkommer med ritningar och behöriga hantverkare används.

Välskött fastighet anno 1891. Vackert utsmyckat trapphus med större hiss. Föreningen har även en mysig och grönskande innergård med utemöbler.

Anrika kvarter invid Nalen med stora pampiga byggnader. Mycket centralt läge med närhet till Stureplan, Humlegården och City.

Förening

Brf Regeringsgatan 83 är en s.k äkta förening som innehar adressen Regeringsgatan 83. Föreningen upplåter 10 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet om 98 kvm samt två lokaler med hyresrätt. Hyresrätten är en dold tillgång eftersom den kan säljas vartefter den blir ledig. Idag ger den tillsammans med lokalerna goda intäkter till föreningen om ca 700tkr/år. Marken innehas med tomträtt med avtal tom år 2030. Avgälden förhandlas vart 10e år och den senaste höjningen var endast 68 tkr.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt ett cykel- och barnvagsnrum samt en mysig och lummig innergård med utemöbler och grill. Hissarna är stora och moderna och i entréplan finns även en tvättstuga.

Juridisk person accepteras ej. Förvärvare betalar en överlåtelse- samt eventuell pantsättningsavgift. Bostaden är idag pantsatt.

Fastighet

Den pampiga byggnaden uppfördes år 1891

Genom åren har b.la. följande renoveringar utförts;

2022 Filmning av stammar

2021 Renovering hiss

2020 Stamspolning

2019 Ventilation i en av lokalerna byttes, avloppsrör i källaren har bytts, ny vattenmätare och vattenlås anlades av Stockholm Vatten och avfall

2018 Godkänd OVK

2017 Nytt lås i port mot gatan, målning av trapphus

2016 Fönsterventiler installerades, renovering av en lokal

2014 Nya tvättmaskiner och indragning av fiber

2013 Tätning av rökkanaler, en per lägenhet

2012 Installation av värmecentral, eldragning i källare, byte av hissmotor, avloppsrensning, energideklaration

2011 Ventilation i lokaler, byte av radiatiorventiler, förråd i källaren, målning fasad

1984 Stambyte och byte av elstigare

Läs mer
Ansvarig Mäklare Veronica Andersson +46 (0)707 99 91 87
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Veronica Andersson