Riddargatan 29b

2

 rum och kök, 

64 kvm

6 995 000

 kr

/bud

Pris

6 995 000 kr

Boarea

64 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
109 297 kr
Avgift

2 711 kr/mån

Våning

1 av 4

Visning
söndag 5 april
11:00–11:40
Välkommen på visning, föranmälan uppskattas!
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Oscar
Boarea:
64 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2 rum och kök
Gästtoalett:
Ja
Lägenhetsnr:
10017
Lägenhetsnr LMV:
1102
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1902-1903
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Våning:
1 av 4
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
Com hem
Avgift:
2 711 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
2.17680 %
Förening:
Brf Lindormen 2
Org.nr:
7164181021
Interiör

Med närhet till Strandvägen på attraktiva Riddargatan återfinns denna påkostade, stilfulla och ljuva sekelskifteslägenhet om 64 kvadratmeter i vackert gårdshus med en mängd bevarade attribut och tilltagen balkong i delvis öppen planlösning mellan kök och sällskapsdel. Här ges en magnifik takhöjd med högresta fönsterpartier som ramas in av djupa nischer, dörrar i original, höga golvlister och såväl ljuspigmenterat fiskbensparkett som rustikt ljust trägolv.

Avhängningsvänlig och välkomnande hall med gästtoalett leder vidare ut till lägenhetens samtliga delar där kök i delvis öppen planlösning till sällskapsdel tar vid i första ögonkastet med högrest glasad balkongdörr som nästan når upp till tak för vackert ljusinsläpp. Köket som är från Marbodal går i en modern men samtidigt lantlig karaktär med grå färgskala på släta luckor som ramas in väl av beslag i mässing och bänkskiva av marmor. God arbets- och förvaringsyta från såväl över som underskåp samt högskåp. Fullt maskinellt utrustat med kyl, frys, diskmaskin, ugn, spishäll och fläkt med stor karaktärsfull kåpa i rostfritt. Här ges även generös yta för matplats åt 4-6 personer. Balkongen ger tilltagen yta åt möblemang och vetter mot innergården som låter sig sträckas mellan både kök och sällskapsrum från sin trivsamma triangelform.

Vidare leds du in till sällskapsdel med stort fönsterparti som ramas in av djupa nischer och vackert elementskydd med radiator i original bakom. Sällskapsdelen ger en stämningsfull känsla med plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Lägenhetens stora rogivande sovrum vetter åt husets andra håll med vackert fönsterparti med djup nisch i samma utförande som i sällskapsdel. Här ges sobert ljuspigmenterat fiskbensparkett på golv, infällda spotlights i tak och två sagolika skjutdörrar i original som leder in till stor walk-in closet bakom säng där fönster finns och praktisk förvaring från såväl häng som hyllplan. Sovrummet ger plats för stor dubbelsäng (180 cm) med tillhörande möblemang. Från sovrum nås även badrum som går i enhetlig känsla till kök med grå färgskala på luckor med både beslag och blandare i mässing samt marmorsten på bänk. Helkaklat med stora vita plattor på vägg och gråsvart klinker på golv. Generös duschyta med takdusch i kromat utförande och vikbara duschväggar i klarglas. Handfat med stor kommod för praktisk förvaring samt extra hyllplan på vägg. I högskåp är tvättpelare placerad med påkostad maskinell utrustning som tvättmaskin och torktumlare från Miele. Vägghängd WC-stol, infällda högtalare och spotlights i tak samt golvvärme.

Lägenhetens andra sovrum är placerat mellan kök och sällskapsrum med två fönster högt placerade för ljusinsläpp samt spotlights i tak där plats ges för säng med tillhörande möblemang. Detta rum går att återställa med enkla medel för att frigöra yta till sällskapsrummet ursprungliga dimension.

Förening

Brf Lindormen 2 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1988 och upplåter 36 lägenheter med bostadsrätt samt innehar 2 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 3.292 kvm. Kabel-TV Ievereras via ComHem och ingår ej. I avgiften ingår värme, vatten, bredband från Ownit 250/250 Mbit. El mäts individuellt där varje lägenhet har egen mätare som innehavaren betalar själv för. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp som debiteras köparen samt pantsättningsavgift om 1% av basbelopp per pant. Juridisk person godkänns ej. Under huset finns även ett garage med 9 stycken parkeringsplatser för 1500 kr/månaden där samtliga platser hyrs ut. Kölista tillämpas, för närvarande en handfull personer i kö. Gemensam tvättstuga finns ej. Obligatorisk tillägg för balkong tas ut om 56 kr i månaden.

Till lägenheten hör källarförråd. Inga avgiftsändringar (kontrollerat 2/3-2020).

Fastighet

Huset uppfördes 1902 och består av tre flerbostadshus. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2019 - Förbättringsmålning av tak
2018 - Fönsterrenovering
2016 - Byggnation av balkonger mot gård
2015 - Relining av stammar och modernisering av porttelefon
2010 - Renovering av gårdsbjälklag
2009 - Fasadrenovering mot Grevgatan
2007 - Målning av tak
2005 - Fasadrenovering mot Riddargatan

Renovering av fasad är planerat till 2020/2021

Läs mer
Planritning

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy