Rörstrandsgatan 44, 4,5 av 5 tr

1

 rum och kök, 

27 kvm

3 750 000

 kr

/Accepterat pris

Budgivning pågår

Högsta bud
Pris

3 750 000 kr

Boarea

27 kvm

Rum

1

 rum och kök

Pris/Kvm
138 889 kr
Avgift

1 510 kr/mån

Våning

4,5

Visning
sön 16/5
Kontakta mäklaren för att boka visningstid
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan/Birkastan
Boarea:
27 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
1 rum och kök
Lägenhetsnr:
00015
Byggnadsår:
1912
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd om ca. 5 kvm
Våning:
4,5
Hiss:
Ja
Avgift:
1 510 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten & TV
Andelstal, förening:
1.68596 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
159
Energiprestanda:
159 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Volontären 22
Org.nr:
716418-1369
Interiör

Invid Vasaparken på Birkastans mest åtråvärda adress saluförs nu en smakfullt renoverad sekelskiftesdröm anno 1912. Här bor ni högst upp i fastigheten mot innergården med himlen som närmaste granne i fritt ostört läge med utsikt över Birkastans charmiga takåsar från balkongen. Här återfinns tidstypiska attribut från byggnadsåret så som generös takhöjd om ca. 3,2 meter, takrosetter och magnifik stuckatur. Stora fönsterpartier med djupa och speglade nischer samt tidstypiska spegeldörrar låter bostaden präglas av underbart ljus och härlig rymd.

Synnerligen tilltalande planlösning med stort och luftigt allrum som enkelt går att disponera med en dubbelsäng, arbetsplats och en soffgrupp. Separat kök med full maskinell utrustning med möjlighet att göra om till sovrum. Helkaklat och nyligen renoverat badrum med både tvättmaskin och härlig golvvärme. Från köket nås bostadens balkong i helt ostört, fritt läge mot den grönskande innergården. Gott om förvaring i rymliga platsbyggda garderobspartier och i loftet över badrummet samt i tillhörande källarförråd.

Lägenheten har med varsam hand renoverats under 2021 tillsammans med bevarade originaldetaljer som snövita snickerier, tidsenlig stuckatur och höga golvsocklar som ramar in det vackra vita nya furugolvet. Brf Volontären 22 har mycket god ekonomi med låg belåning.

Bostaden är belägen på Rörstrandsgatan i hjärtat av trendiga och populära Birkastan som blivit ett av Stockholm mest älskade områden. Området kallas ofta för lilla Paris på grund av den franska atmosfären med många restauranger och caféer. Här bor du på Rörstrandsgatans nedre, lugnare del med endast ett par kvarter till Sankt Eriksplan. Upplev pulsen på Rörstrandsgatan med ett brett utbud av trevliga restauranger och designbutiker. Stanna till vid Mellqvist eller Bröd & Salt för en kaffe och en riktigt god macka eller ät Stockholms bästa sushi på Raw på Rörstrandsgatan.

Utbudet är som störst längs Rörstrandsgatan som erbjuder många populära mötesplatser och ett stort utbud av glatt nöjesliv. Här möts verkligen det bästa av två världar med det stora utbudet av restauranger samtidigt som ni har nära till grönområden som bjuder på en avkopplande miljö. Här bor ni nära den vackra strandpromenaden vid Karlbergskanalen med bryggor och båtklubbar, picknickplatser, motionsmöjligheter och Karlbergs Slott. Vasaparken ligger nära och erbjuder gott om aktiviteter med bland annat fotbollsplan, minigolfbana och mysiga fik.

Föreningen

Brf Volontären 22 är en välskött äkta bostadsrättsförening belägen på Rörstrandsgatan 44 bestående av 27 lägenheter varav 26 upplåtes med bostadsrätt samt två stycken lokaler. Föreningen registrerades 1983, förvärrade fastigheten samma år och äger marken.

Föreningen har god ekonomi med hus i fint skick och stabil belåning som amorteras löpande. Föreningen har i år amorterat 350 000 kr och det finns inga planerade avgiftsförändringar. Vindsutrymmet i gårdshuset finns kvar samt en hyresrätt vilket betingar dolt kapital och de tillåter delat ägande.

Föreningen har en trevlig och välskött innergård mellan husen som under sommartid möbleras med sittplatser, bord och grill och de övriga gemensamma utrymmena är tvättstuga, föreningslokal, barnvagnsrum och ett cykelförråd.

Föreningens hemsida www.svenskbrf.se/forening/stockholm/vasastaden/volontaren-22/kontakt

Fastigheten

Det finns ett beslut och avtal att byta ut entrédörrarna. Inga nya lån beräknas behövas för detta.

Utförda renoveringar:

1970-tal Elstambyte med 3-fas

1994 Fasadrenovering gathus

2004 Renovering av trapphus

2011 Fasadrenovering gårdshus

2011 Fönsterrenovering

2013 Stambyte gårdshus

2014 Balkongbyggnation

2015 Stammar gathus

2015 Takrenovering

2017 Renovering av skorstenar gårdshus

2017 Hissrenovering

2017 Installation av fiberbredband

2017 Trapphusrenovering

2018 Renovering av fönster mot gata

Läs mer
Alternativ planlösning

Ansvarig mäklare

Lovisa
Hidesten

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy