Runebergsgatan 8

2

 rum och kök, 

68 kvm

8 495 000

 kr

/bud

Pris

8 495 000 kr

Boarea

68 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
124 926 kr
Avgift

2 603 kr/mån

Våning

1/2 av 5

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
68 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
0024
Lägenhetsnr LMV:
1002
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1914
Balkong:
Uteplats
Förråd:
Källarförråd
Våning:
1/2 av 5
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
ComHem/Stockholms Stadsnät
Avgift:
2 603 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Andelstal, förening:
1.66197 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
143
Energiprestanda:
143 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Asken 14
Interiör

I anrika kvarter på mysiga Runebergsgatan med närhet till Humlegården och Eriksbergsgatan, ges möjlighet till denna trivsamma, ljusa och konstnärsfulla lägenhet i vacker nationalromantisk fastighet anno 1914 med uteplats mot gård. Lägenheten renoverades under 2018 och vetter med högt insynsskyddat läge mot Runebergsgatan och i marknivå mot grönskande och lugn gård vilket ger stor villakänsla. Här ges en tilltagen öppen planlösning mellan kök och sällskapsdel med fint ljusflöde och utgång till grönskande uteplats, tilltagen möblerbar hall och ett generöst rogivande sovrum. Genomgående återfinns en mängd bevarade originaldetaljer samt separat köksentré. Välskött förening med god ekonomi och låg belåning.

Avhängningsvänlig och möblerbar hall med anslutning till badrum välkomnar. Sällskapsdel och kök går i öppen planlösning mot gård med fint ljusflöde från tre fönsterpartier där även utgång till uteplats ges. Sällskapsrummet ger plats åt stor soffgrupp med tillhörande möblemang och god yta för matplats. Köket är platsbyggt i valnöt och går i modern känsla med som ramas in av mässing på vägg och blandare. Maskinellt utrustat med kyl/frys, intelligent ugn, spishäll, fläkt och diskmaskin.

Rogivande sovrum vetter mot Runebergsgatan med vackert fönsterparti. Här ges plats åt stor dubbelsäng och utökad förvaring. Längs vägg löper garderobsvägg samt yta åt arbetsplats. Badrum nås från hall, helkaklat med bruten vit kulör på vägg och sjösten på golv. Dusch placerad i hörn med skjutbara väggar, praktiskt förvaringsskåp i vägg, tvättpelare med korgförvaring ovanför. Handfat på kommod med spegelskåp, WC-stol, spotlights i tak och handdukstork.

Här bor du i anrika kvarter med närhet till grönskande Humlegården, Karlavägen, Birger Jarlsgatan och Humlegårdskvarteren med stort utbud av det bästa Stockholm har att erbjuda i shopping och restaurangväg samt goda förbindelser med buss som tar dig till Stockholms alla delar.

Förening

Brf Asken 14 är en s.k. äkta bostadsrättsförening med låg belåning som sträcker sig mellan adresserna Eriksbergsgatan 13 och Runebergsgatan 8. Föreningen upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 4.230 kvm samt innehar 2 lokaler om 148 kvm. Marken innehas med äganderätt.

I månadsavgiften ingår värme, vatten och grundutbud av kabel-TV via ComHem. Internet levereras via Stockholms Stadsnät. Obligatorisk avgift för fiber debiteras om 99 kr i månaden. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1,% av årets prisbasbelopp.

Till lägenheten disponeras rymligt källarförråd. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en tvättstuga tvärs över gården samt cykelrum mot Runebergsgatan.

Fastighet

Vacker fastighet i nationalromantisk byggnadsstil som uppfördes 1914. Huset är kulturminnesmärkt med den högsta klassificeringen ”blå” som visar på att byggnaden är synnerligen värdefull ur kulturhistorisk och konstnärlig synpunkt med en mängd sagolika detaljer såväl exteriört som interiört. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2021 - Taksäkerhet och installation av fiber via Stockholms Stadsnät

2020 - Ny gas servis

2020 - Slutbesiktning av fönsterprojekt

2019 - Fönsterrenovering

2016 - Takrenovering

Stammar kontrolleras och filmas regelbundet. Byts ut vid behov när lägenheter renoveras.

Läs mer

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy