SÅLD Grevgatan 56

5

 rum och kök, 

130 kvm

16 900 000

 kr

/bud

Pris

16 900 000 kr

Boarea

130 kvm

Rum

5

 rum och kök

Pris/Kvm
130 000 kr
Avgift

4 541 kr/mån

Våning

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Oscar
Boarea:
130 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
5 rum och kök
Gästtoalett:
Ja
Lägenhetsnr:
05
Lägenhetsnr LMV:
1101
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1888
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vind- och källarförråd
Våning:
1 av 5
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
ComHem
Avgift:
4 541 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
10.01730 %
Andelstal, ägande:
9.55 %
Driftskostnad El:
400 kr/mån
4800 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
300 kr/mån
3600 kr/år
Driftskostnader totalt:
700 kr/mån
Förening:
Brf Lyran 2
Org.nr:
7164175049
Interiör

På eftertraktade Grevgatan med närhet till Karlaplan ges möjlighet till denna stilfulla och generösa sekelskiftesvåning om 130 kvadratmeter fördelad om 5 rum & kök med möblerbar balkong mot gård. Här ges en stilfull interiör med tre tilltagna rum i fil mot Grevgatan och en mängd förtjusande originalattribut genomgående. Vacker fiskbensparkett med höga socklar, speglade pardörrar, högresta fönster med fina nischer och vackra stenskivor samt en magnifik takhöjd som ramas in av bedårande stuckatur. Välskött förening med stabil ekonomi och låg belåning.

Avhängningsvänlig hall med gästtoalett välkomnar och leder vidare in till inre halldel och serveringsgång som löper längs hela våningen. Mot Grevgatan vetter generöst sällskapsrum, tilltagen matsal med plats för 12-15 personer och ett tredje rum i fil genom vackra, speglade pardörrar som skapar en genomgående känsla och luftig atmosfär.

Mot föreningens lugna innergård vetter master bedroom, sovrum samt kök. Köket är placerat närmst hall med fint ljusinsläpp från fönster och glasad balkongdörr. Köket går i en lantlig känsla med luckor i en bruten vit kulör, vitt bistrokakel på vägg samt schackrutigt golv. God arbets- och förvaringsyta från två sidor. Fullt maskinellt utrustat med kyl, frys, stor gasspis och fläkt, diskmaskin, inbyggd kaffemaskin och mikrovågsugn. Tvättmaskin, spotlights i tak samt golvvärme. Köket ger utökad matplats för 4-6 personer. Från kök nås även våningens möblerbara balkong med markis som vetter i österläge med sol från 09 fram till 14.

Rogivande master bedroom får fint ljusinsläpp från högrest fönster med plats för stor dubbelsäng och tillhörande möblemang. Längs vägg löper rymlig garderob hela vägen bakom stilfulla vita fronter. Det andra sovrummet är placerat invid med samma fina ljusflöde, god förvaringsyta från hyllplan på vägg med skrivbord undertill, garderob och plats för säng med möblemang.

Badrummet är helkaklat i vitt med klinker på golv. Rymlig duschyta med skjutbar glasvägg. Handfat på kommod i trä med belyst spegelskåp ovanför, WC-stol, spotlights i tak samt golvvärme.

Från denna adress bor du med närhet till både Karlaplan, Kungliga Djurgården och Östermalmstorg. På samma gata finner du kvarterskrogen Broms med sina generösa öppetider som välkomnar för såväl frukost, lunch och middag. Mittemot huserar klassiska Fogelmarck's med sitt stilfulla utbud av inredning och accessoarer som alltid är värt ett besök.

Förening

Brf Lyran 2 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening med låg belåning som upplåter 19 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta om 1371 kvm samt lokalyta om 63 kvm. Föreningen består av ett gatuhus samt ett gårdshus. Kabel-TV och bredband levereras via ComHem. I avgiften ingår värme och vatten. Föreningen har även två oexploaterade råvindar (dolt kapital).

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en innergård med grill, utemöblemang och cykelställ. I källarplan återfinns tvättstuga samt plats för cykelförvaring.

Lägenheten disponerar både ett större vindsförråd och ett mindre källarförråd.

Fastighet

Vacker fastighet som stod färdigställd 1888. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2008 - Värmecentral

2012 - Fasad, gatuhus mot innergård

2014 - Tak, gatuhus mot gatan samt tak gårdshus

2015 - Takslingan

2016 - Målning trapphus, hiss, målning tvättstuga

2018 - Innergård, portlås, entréer

Läs mer

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy