Sankt Eriksgatan 85 A, 6tr

2

 rum och kök, 

61 kvm

6 950 000

 kr

/bud

Pris

6 950 000 kr

Boarea

61 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
113 934 kr
Avgift

1 763 kr/mån

Våning

6 av 6

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan
Församling:
S:t Matteus
Boarea:
61 Kvm (Enligt föreningens information)
Biarea:
2 Kvm (Enligt uppmätning)
Rum:
2 rum och kök
Varav sovrum:
1 till 2
Badrum:
1
Lägenhetsnr:
163
Lägenhetsnr LMV:
1601
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1929
Våning:
6 av 6
Hiss:
Ja
Avgift:
1 763 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Andelstal, förening:
0.72297 %
Andelstal, ägande:
0.72297 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
183
Energiprestanda:
183 kWh/Kvm och år
Registrerad:
2009-12-08
Förening:
HSB Bostadsrättsföreningen Gjutaren i Stockholm
Org.nr:
702000-7642
Interiör

Äntligen saluförs nu denna exceptionellt fina och ljusa vindsetage belägen på bästa adress i Vasastan. Optimalt planerad med generöst sällskapsrum i öppen planlösning mot kök från Siematic och smakfullt badrum på nedervåning, via elegant spiraltrappa nås övervåning med sovrum, walk in closet samt kontorsrum alt. ytterligare sovrum. Möjlighet finns att ansöka om bygglov för att bygga en egen takterrass om 10kvm i sydvästläge med enastående utsikt. Här bor du högst upp i skuldfri förening med stora lokalintäkter. Total golvyta 63kvm där 2kvm utgör biyta.

Välkomnande hall innanför betryggande säkerhetsdörr med grå kalksten till golv och goda förvaring-/avhängningsmöjligheter. Smakfullt inrett badrum med samma gråa kalksten till golv ovan komfortvärme, här finns stor elegant dusch, vägghängd WC, tvättpelare från Miele samt handfat med kommod under inramad spegel. Fem stora takfönster erbjuder ett enastående ljus till det spatiösa sällskapsrummet med generös takhöjd. Här erbjuds gott om yta till större soffgrupp samt matplats för större bjudningar. Representativt kök från Siematic med bänkskiva och stänkskydd i Italiensk granit. All önskvärd maskinell utrustning från Miele såsom vinkyl och kaffemaskin. Läcker och stor spiraltrappa tar oss upp till övervåningen med sovrum där gott om plats finnes för dubbelsäng. Bakom sängen erbjuds stor walk in closet. Jämte sovrummet finns ytterligare ett rum som med enkelhet kan nyttjas som lounge, kontor eller gästrum. Vattenburen golvvärme i hela lägenheten som ingår i månadsavgiften samt fyra inbyggda högtalare noga placerat i tak.

Här bor du i navet av Vasastan beläget mellan Odenplan, grönskande Vasaparken och mysiga Birkastan med populära Rörstrandsgatan och dess restauranger och butiker. Med kort avstånd hittar du välsorterade matbutiker som ICA och Cajsa Warg med sitt enastående utbud av ekologiska och närproducerade råvaror där det även erbjuds matlagningskvällar för den intresserade. Kaffeverket huserar alldeles runt hörnet där du erbjuds en hälsosam meny i mysig miljö, intill hittar du även Bakery & Spice för nybakad bröd till helgen. Klassiker som Tennstopet och Wasahof når du med kort promenad upp till Dalagatan. Gästrikegatan ligger alldeles intill Vasaparken som under sommartid är grönskande och utmärkt för umgänge liksväl som vintertid då skridskobana spolas. Från denna adress har du goda kommunikationsmöjligheter i form av närhet till Odenplan, tunnelbana och nya citybanan. Många av Stockholms busslinjer går alldeles utanför och tar dig smidigt till alla Stockholms stadsdelar.

Förening

HSB Brf Gjutaren i Stockholm är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Det är en exceptionellt välskött förening utan skulder och stora lokalintäkter. Föreningen består av 177 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt och 10 lokaler. Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare. Kabel-TV levereras via Com Hem där basutbud ingår i månadsavgiften, bredband levereras via Bahnhof med 1000/1000mbit och ligger som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 50kr/mån. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp som debiteras säljaren och en pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp som debiteras köparen.

För närvarande finns inga beslut om framtida avgiftsförändringar, kontrollerat 2019-03-14.

För mer information se föreningens hemsida www.hsbgjutaren29.se samt bilagda dokument.

Fastighet

Representativ fastighet som bebyggdes år 1927 med värdeår 1977. Fastigheten Gjutaren 29 ägs och förvaltas av föreningen med en total bostadsyta om 8 378 kvm, lokalyta om 1 064 kvm samt garageplatser med en yta om 1 920 kvm. Föreningens medlemmar disponerar gemensamhetsutrymmen i form av en större och två mindre innergårdar som alla är möblerade och erbjuder grillmöjligheter, cykelparkering samt tvättstuga.

Urval av genomförda renoveringar;

2018 Trapphusrenovering
2017 Gårdsdränering
2016 Takomläggning
2016 Hissrenovering
2015 Nytt gårdshus
2015 Nya förråd
2015 OVK
2014 Nytt låssystem
2014 Tvättstuga
2013 Fönsterrenovering
1998 Fasad
1984 Stambyte

Framgent planerar föreningen renovering av fastighetsdörrarna mot gård och källare.

Läs mer

Ansvarig mäklare

Martin
Sjöman

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy