Sibyllegatan 83, 3tr

2

 rum och kök, 

72 kvm

8 000 000

 kr

/bud

Pris

8 000 000 kr

Boarea

72 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
111 111 kr
Avgift

2 185 kr/mån

Våning

3 av 5

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
72 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr LMV:
1301
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1889
Våning:
3 av 5
Hiss:
Nej
Avgift:
2 185 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV(basutbud), Bredband
Förening:
Bf Sibyllan u.p.a
Org.nr:
702001-9084
Interiör

På Övre Östermalm ges möjlighet att förvärva denna ljusa, jordnära och sagolika sekelskifteslägenhet med möblerbar balkong med västerläge i vacker fastighet anno 1889. Genomgående ges vackra bevarade attribut som en magnifik takhöjd med både stuckatur och rosett, högresta fönster med djupa nischer, fiskbensparkett i samtliga delar, höga golvlister, dekorativa ister på vägg samt serveringsskåp i original.

Avhängningsvänlig möblerbar hall med anslutning till toalett välkomnar och leder vidare in till både sällskapsdel och kök. Lägenhetens generösa sällskapsdel vetter mot Sibyllegatan med två vackra högresta, välvda fönster med ett stort ljusflöde som med dess takhöjd och stuckatur förstärker rummets rymd och atmosfär. Här ges plats för stor soffgrupp med möblemang och matplats åt 8-10 personer.

Genom tambur med rymlig genomgående klädkammare från två håll nås rogivande sovrum med högrest fönster mot föreningens lugna innergård där yta för arbetsplats med skrivbord ges. Sovrummet inrymmer en stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Längs vägg löper rymlig garderob bakom vackra fronter med passande beslag.

Kök är placerad invid sovrum och vetter även det mot föreningens innergård med utgång till möblerbar balkong i västerläge för fint kvällssol genom glasad balkongdörr som ger stort ljusflöde. Köket går i en lantlig känsla med luckor i bruten vit kulör som ramas in av passande beslag och spröjsade fönster på överskåp. Svart stenskiva beklär bänk med vitt kakel på vägg. Maskinellt utrustat med kyl/frys, ugn, spishäll, diskmaskin samt vinkyl. I kök ges utökad matplats åt 2-3 personer.

Dusch nås från sovrum, helkaklat med stora plattor på vägg i sandfärgad, jordnära nyans med klinker på golv. Duschyta i hörn, handfat i vitt med spegelskåp ovanför. WC nås från hall med toalett och handfat.

Förening

Bostadsföreningen Sibyllan u.p.a. bildades år 1920 och består av 24 bostadslägenheter samt 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen är klassad som en s.k äkta förening och marken innehas med äganderätt. Gemensamma utrymmen som erbjuds är en fantastisk och lummig innergård med utemöbler och grillmöjligheter, tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd. Fiber finns indraget i fastigheten. Överlåtelseavgift betalas av säljaren om 3% av gällande prisbasbelopp.

Fastighet

Vacker och välskött fastighet anno 1889. Urval av genomförda renoveringar;

2013 - Stamspolning

2015 - Ny elcentral med jordfelsbrytare i samtliga lägenheter

2017 - Fasadrenovering

2008 - OVK

2007 - Rörstambyte i kök och badrum

Läs mer

Ansvarig mäklare

Erik
Frisk

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy