Sigtunagatan 3

2

 rum och kök, 

39 kvm

3 995 000

 kr

Pris

3 995 000 kr

Boarea

39 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
102 436 kr
Avgift

1 884 kr/mån

Våning

3 av 3

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan
Boarea:
39 Kvm (Enligt uppmätning)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
17
Lägenhetsnr LMV:
1302
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1899
Balkong:
Balkong
Våning:
3 av 3
Hiss:
Nej
Tv- internetutbud:
Com hem och Stockholms Stadsnät
Avgift:
1 884 kr/mån
Andelstal, förening:
2.641 %
Förening:
BRF Kamelian 25
Org.nr:
716409-8951
Interiör

På Vasastans bästa adress på charmiga och stillsamma Sigtunagatan ges möjlighet att förvärva denna ljusa och ytterst välplanerade lägenhet högt belägen med möblerbar balkong mot lugn innergård. Här ges en mängd originaldetaljer i form av tilltagen takhöjd (cirka 3,1 meter), stora fönster och fina nischer samt vackert trägolv som sammanfogats med industriell glasvägg i sällskapsrum, lantlig känsla i kök och från garderober i enhetligt utförande.

Området är i en klass för sig och fastigheten har ett utmärkt läge mellan S:t Eriksplan och Odenplan med Vasaparken precis utanför porten. Tillgången till goda kommunikationer är oslagbar med direkt närhet till tunnelbanans gröna linje S:t Eriksplan och flertalet busslinjer samt Citybanan vid Odenplan. I kvarteret finner du ett stort utbud av det bästa Vasastan har att erbjuda som klassiska Tennstopet, Wasahof och välkända 800 grader med Napoletanska pizzor utöver det vanliga. Vidare huserar glasshuset SNÖ som stoltserar som Sveriges bästa glassbar samt Systembolaget i grannhuset på Sigtunagatan.

Avhängningsvänlig hall i anslutning till badrum med stor yta åt förvaring samt praktiskt klinker på golv välkomnar och leder vidare in till sällskapsrum och sovrum som vetter mot lugn och skyddad innergård. Här ges ett stort ljusinsläpp från två högresta fönster med fina nischer och fönsterbrädor i originalsten samt gråmålat trägolv. Sällskapsrummet ger plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Bakom moderna, platsbyggda glasväggar i industriell design återfinns rogivande sovrum med plats för stor säng och tillhörande möblemang. Längs vägg löper platsbyggd garderobsvägg med mycket generösa förvaringsutrymmen upp till tak bakom vita, sobra fronter med passande beslag.

Kök nås från hall och vetter mot föreningens innergård. Köket går i en modernt lantlig känsla med vita luckor som ramas in väl av svartgrå klinker på golv och vägg samt svart bänkskiva. God arbets- och förvaringsyta ges med skåp upp till tak där mellersta skåpen även har fina spröjsade glasrutor som förstärker den lantliga känslan. Köket är maskinellt välutrustat med kyl/frys, gasspis, fläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt tvättmaskin. Matplats ges för 4-6 personer. Från köket nås lägenhetens fantastiska balkong, möblerbar och högt belägen.

Balkongen är väl tilltagen med sina cirka 6 Kvm och nås genom två balkongdörrar som även skapar ett stort ljusflöde in i lägenheten. Från hög punkt har du fri vy över grannfastigheternas fina innergårdar, och det finns god plats för möblemang och grill, vilket ger fina chanser till magiska stunder med vänner.

Badrum nås från hall, helkaklat i vitt med klinker på golv och mosaik i dusch. Rymlig duschyta med takdusch och väggar i klarglas. Handfat med vit kommod och spegelskåp ovanför samt hyllplan bredvid. WC-stol, infällda spotlights i tak, golvvärme och handdukshängare.

Förening

Brf Kamelian 25 är en extremt välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2003. Föreningen har en mycket solid ekonomi som avspeglas i att bostadsavgifterna sänktes med 5% den 1 januari 2020. Föreningen äger marken och upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta om 1664 kvm samt 2 lokaler med hyresrätt om 185 kvm lokalyta. Föreningen har installerat bredband via fiber som levereras av Stockholms Stadsnät (1000 Mbit/1000 Mbit). Kabel-TV levereras via ComHem. I avgiften ingår värme och vatten samt bredband och kabel-TV.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp.

Fastighet

Vacker fastighet som består av två flerbostadshus där gatuhuset stod färdigställt 1899 och gårdshuset under 1920-talet. Utförda fastighetsrenoveringar och underhållsarbeten i urval;

2018 - Hissinstallation

2016 - Fönstermålning (gatuhuset och gårdshuset)

2014 - Nytt sopsystem samt renovering av innergården

2013 - Konvertering och försäljning av hyreslokal till bostadsrätt samt målning och nya armaturer i trapphusen

2012 - Stambyte i hela fastigheten

2010 - Byte till värmereglage

2009 - Byggnation av skjul med cykelställ på innergården

2008 - Montering av 14 balkonger (gatuhuset och gårdshuset) samt installation av nya ytterdörrar

2005 - Upplåtelse av 122 kvm vind i gårdshus för byggnation av 2 stycken etagevåningar

2003 - Upplåtelse av 150 kvm vind i gatuhuset för byggnation av vindsvåning

Läs mer

Ansvarig mäklare

Martin
Sjöman

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy