Skånegatan 51 2 rum & kök, 70 Kvm 7 495 000 kr/bud

Se alla bilder
Pris 7 495 000 kr
Boarea 70 kvm
Rum 2 rum och kök
Pris/kvm 107 071 kr
Avgift 2 681 kr/mån
Våning 3 av 4
Visning
Sön 8/10, 12:00–12:45Välkommen på visning, föranmälan uppskattas!
Mån 9/10, 17:30–18:00Kvällsvisning, välkomna!
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Södermalm
Boarea:
70 Kvm (Enligt uppmätning)

68 Kvm enligt lägenhetsutdrag.

Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
40
Lägenhetsnr LMV:
1304
Byggnadsår:
1903-1904
Våning:
3 av 4
Hiss:
Ja (Hiss finns)
Avgift:
2 681 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Andelstal, förening:
3.34423% %
Energistatus:
Utförd
Förening:
BRF Pelikanen 8 i Stockholm
Org.nr:
769604-0257
Interiör

Nu saluförs denna underbara 2:a med balkong och öppen spis på Skånegatan 51. Med eftertraktat läge i SoFo's hjärta finner vi denna ljusa och fint renoverade lägenhet. Fastigheten är en av kvarterets vackraste och det finns flertalet detaljer som vittnar om detta. Här slås du direkt av den tilltagna takhöjden och ljuset som flödar tack vare det höga läget. Genomgående lägenhet med trädtopparna i Katarina Bangatas allé åt ena sidan, en grönskande, lummig innegård åt andra sidan. Välskött förening med solid ekonomi och låg belåning. Varmt välkomna på visning!

Hall med platsbyggd förvaring i form av skohyllor och avhängning. Här finns också en platsbyggd hallmöbel som löper längs med hela väggen och skapar en naturlig plats för att sitta från såväl hallen som mot köket. Stilrent kök med fronter från Superfront, maskinellt utrustat med ugn, spishäll (2020), diskmaskin (2020), vinkyl (2020), kyl samt frys (2020). I köket finns plats för matbord med 4 stolar. Vidare finns ett fantastiskt vardagsrum som blir lägenhetens hjärta. Här bjuds en utsikt mot Katarina Bangatas trädtoppar och omkringliggande fastigheter. Det går enkelt att möblera med soffa, favoritfåtöljen och TV-möbel. Här finns också en vacker eldstad bevarad och en rymlig klädkammare för extra förvaring. Rofyllt sovrum beläget mot lummig innegård. I sovrummet finns plats för dubbelsäng och gott om förvaring i platsbyggda garderober. Från sovrummet leder utgång till den härliga balkongen med utsikt mot trädtoppar och omkringliggande takåsar. Helkaklat badrum/WC med dusch bakom duschväggar, handfat med kommod och tvättmaskin. I hallen finns ytterligare en klädkammare för förvaring. Detta är en genomgående ljus och charmig lägenhet som måste upplevas på plats!

Här bor du på ett av Södermalms bästa lägen. Utanför dörren har du flertalet restauranger, caféer och butiker till förfogande. För frukostmacka och kaffe finns Café Pascal tvärsöver gatan, när eftermiddagen går mot kväll finns Vina, Ninja Vinbar och Ring Katarina och vid middagstid finns pizza-favoriten Bistro Bananas samt hela Nytorget till förfogande, för att nämna några. Vår- och hösttid finns Bondens egen Marknad som varje lördag dukar upp en buffé av närodlade, nyskördade råvaror. Sommartid förvandlas Skånegatan till gågata och flertalet restauranger, caféer och sittbänkar kantar gatan upp. Kommunikationer finns i form av flertalet busslinjer samt tunnelbana inom promenadavstånd. I närheten finns Södermalms-parkerna Lilla Blecktornsparken samt Vitabergsparken, i den senare kan du sommartid njuta av mat och glass på populära Kajsas i Parken. För sommarbad finns närhet till vatten via en promenad längs med Hammarbykajen till Årstaviken.

Förening

BRF Pelikanen 8 i Stockholm är en äkta förening. I föreningen finns totalt 38 stycken lägenheter, varav 37 st. upplåts med bostadsrätt, 1 st. med hyresrätt. Det finns även 6 st. lokaler. Till lägenheten finns ett rymligt vindsförråd. Föreningen har även en samlingslokal, ett tornrum och en mysig cocktailbalkong på taket som kan disponeras av de boende. Gemensam tvättstuga som renoverades 2014 och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkskåp finns. På innegården finns ett nyrenoverat barnvagnsförråd, cykelparkering och återvinningsstation, utöver härliga utegrupper och möbler.

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (bas-utbudet) och bredband (via fiber). Utöver detta tillkommer 48 kr i obligatoriskt tillägg för balkongavgift (580 kr i årsavgift).

Vid försäljning tar föreningen ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som debiteras köpare. Föreningen tar också ut en pantsättningsavgift om 448 kr per pant.

Välskött förening med god ekonomi. Belåningsgraden är 3 110 kr/Kvm (enligt årsredovisning 2022).

Fastighet

Föreningen äger fastigheten som köptes 2002. Varje år genomförs en vårstädning samt en julpyntning gemensamt i föreningen. I föreningen finns gemensamt balkong, tornrum och föreningslokal.

Ett urval av utförda renoveringar:

2004 - Byte av V/A-stammar i kök samt badrum

2006 - Renovering av trapphus samt hiss

2009 - Renovering av elstigare

2010 - Renovering av fasad

2015 - Renovering av tvättstuga

Läs mer
Ansvarig Mäklare Linnéa Lindblad +46 (0)766 10 39 87
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Linnéa Lindblad