Skeppargatan 21 4 rum och kök, 95 Kvm

Se alla bilder
Pris Pris på förfrågan
Boarea 95 Kvm
Rum 4 rum och kök
Pris/kvm
Avgift 0 kr/mån
Våning 2
Visning Kontakta oss
Dokument
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Hedvig Eleonora
Boarea:
95 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
4 rum och kök
Lägenhetsnr:
05
Lägenhetsnr LMV:
1202
Byggnadsår:
1883
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Eldstad:
Öppen spis
Våning:
2
Hiss:
Ja
Avgift:
0 kr/mån
Ingår i avgiften:
Inkl. värme & VA.
Andelstal, förening:
5.74 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
164
Energiprestanda:
164 kWh/Kvm och år
Registrerad:
2020-03-06
Driftskostnad El:
292 kr/mån
3500 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
250 kr/mån
3000 kr/år
Driftskostnader totalt:
542 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Enligt säljarens uppgifter
Förening:
Ny BRF 2021-03-14 20:36
Interiör

Med eftertraktat läge invid Strandvägen ligger denna väldisponerade sekelskiftesvåning i såväl avgiftsfri som skuldfri förening. Belägen på andra våningen med en väl tilltagen balkong i högt och soligt västerläge mot trevlig innergård. Fullt utrustat större kök med gedigna arbetsytor och generöst om sittplatser. Magnifikt sällskapsrum med frikostigt ljusinsläpp och vacker fungerande öppen spis. Privat sovrumsdel med ett rogivande master bedroom med högrest fönster och plats för dubbelsäng. Vidare följer två bra sovrum mot den lugna gården, perfekta som barnrum eller arbetsrum efter eget behov. Helkaklat badrum med spotlights i tak och golvvärme. Slutligen en välkomnande hall med goda förvaringsytor, plats för skrivbord samt klädkammare. Våningen stoltserar med många bevarande detaljer från fastighetens byggår i slutet av 1800-talet. Högt i tak, stuckatur, pardörrar och varsamt restaurerade sekelskiftesdetaljer. Välskött fastighet i mycket gott skick. Förening med exceptionellt bra ekonomi. 

Representativ adress med Östermalmstorgs serviceutbud, vatten invid Strandvägen och Kungliga Djurgårdens härliga promenadstråk runt hörnet. I kvarteren finns flera populära skolor, affärer och restauranger.  

Enligt föreningens lägenhetsregister är lägenheten angiven som 3 rok. Sedan dess är den ombyggd och disponeras av säljaren som 4 rok.

Förening

Brf Havssvalget 24 är en välskött förening med mycket god ekonomi och är helt skuldfri med ett stort placerat kapital. Föreningen bildades 1995, äger marken och deklarerar som en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av ett gathus och gårdshus med två tillhörande innergårdar och upplåter 22 bostadslägenheter samt 1 hyreslokal. Kabel-tv och fiber via ComHem eller Telia. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift samt eventuell pantsättningsavgift. Lägenheten är idag pantsatt.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en renoverad innergård, med på våren blommande körsbärsträd, stenlagd med utemöblemang, planteringar och grill. I gårdshuset finns en nyrenoverad bastu med wc & dusch. Tvättstuga finns på gården i markplan och cykelförråd finns både på gård samt källare.

Fastighet

Välskött fastighet från 1883. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2012 Byggnation balkonger

2014 Ommålning fönster (utsidan)

2014-2018 Genomgripande renovering i samband med att två råvindar såldes och iordningställdes som vindsvåningar. 

Renovering av innergården med sten från byggnadsåret.

Källare byggdes om, de horisontella stammarna byttes och nya källarförråd installerades. 

Fasader putsades och två hissar installerades. 

Trapphusen restaurerades och nya golv lades. 

Installation säkerhetsdörrar i tidsenlig stil.

Uppdatering ventilationssystem till modern standard. 

2019 Renovering portar samt stamspolning

Kommande underhåll

2021/22- Rörindragning, sk relining av stammar. Arbetet med relining är under upphandling och arbetet beräknas att ta ca 1-2 veckor per lägenhet. Vid en relining behöver mest sannolikt varken badrum eller kök att byggas om eller rivas.

Läs mer
Ansvarig Mäklare Veronica Andersson +46 (0)707 99 91 87
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Veronica Andersson