Skeppargatan 7 4 rum & kök, 85 Kvm

Se alla bilder
Låt oss värdera
ditt hem kostnadsfritt
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Pris Pris på förfrågan
Boarea 85 kvm
Rum 4 rum och kök
Avgift 4 109 kr/mån
Våning 1/2 av 5
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
85 Kvm (Enligt uppmätning)

83 kvm enligt föreningens lägenhetsregister

Rum:
4 rum och kök
Lägenhetsnr:
10
Lägenhetsnr LMV:
1105
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1899
Balkong:
Balkong
Förråd:
Förråd
Våning:
1/2 av 5
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
Tele2
Avgift:
4 109 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Grundutbud kabel-TV
Andelstal, förening:
2.89764 %
Andelstal, avgift:
3.17514 %
Nettoskuldsättning:
397 627 kr
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
133
Energiprestanda:
133 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Klippan 6
Org.nr:
716421-2024
Interiör

På ett av Östermalms mest attraktiva lägen alldeles intill Strandvägen finner du detta minutiöst renoverade och påkostade sekelskifteshem med hög detaljrikedom fördelat om fyra rum & kök i vacker fastighet uppför 1899. Här återfinns en mängd bevarade originaldetaljer i en moderniserad men klassisk interiör bestående av påkostade material, platsbyggda snickerier och enhetlig färgsättning. Detta hem bjuder på en delvis öppen planlösning mellan kök och sällskapsdel med utgång till balkong mot lugn och ostörd gård, tre rogivande sovrum samt en mängd förvaringslösningar. Tilltagen takhöjd med vacker stuckatur och takrosetter skapar en luftig och trivsam atmosfär med stora och eleganta blyglasinfattade fönster, dekorativa vägglister, fiskbensparkett samt stämningsfull (f.n eldningsförbud) eldstad. Välskött förening med god ekonomi och många större renoveringar och underhållsarbeten utförda.

Avhängningsvänlig hall välkomnar in till sällskapsdel och kök i öppen planlösning med god förvaringsyta bakom stilfulla draperier samt platsbyggd sittbänk med förvaring. Sällskapsdelen vetter mot lugna Skeppargatan med två stora, välvda fönsterpartier med fina nischer. Här inryms tilltagen soffgrupp med tillhörande möblemang samt plats för skrivbord på upphöjd del med bevarat serveringsskåp i original.

Köket kommer från Claessons Kök, ett snickeri i Dalarna och går i en modern stil med klassisk och jordnära känsla. Släta luckor ramas in av en vacker stenskiva hela vägen ut till bardel som ger utökad yta för matplats. Full maskinell utrustning från exklusiva Gaggenau och Miele med vacker iögonfallande spiskåpa samt utökad förvaring från platsbyggda skåp samt vinkyl. Den platsbyggda hyllan, skåp och stege är tillverkade av påkostad valnöt.

Matplats ges invid med utgång till möblerbar och trivsam balkong på första våningen mot föreningens innergård som vetter i västerläge. Matplatsen inrymmer stort matbord och har en platsbyggd sittbänk med förvaring längs vägg. I hörn återfinns en stämningsfull öppen spis (ej fungerande).

Lägenhetens tre rogivande sovrum är placerade längst in och vetter samtliga mot lugna Kaptensgatan med fint ljusflöde från fönster med säkerhetsglas som är ljuddämpande med dekorativt blyglas. Det större sovrummet går i grön nyans på vägg och garderob som löper längs hela väggen med plats för stor dubbelsäng. Det mellersta sovrummet ges belysta hyllplan på vägg och det bortre en platsbyggd skrivbordsdel med belyst hylla. Utanför löper en rymlig garderobsvägg med mindre halldel.

Badrum är placerat mellan sovrum och kök och går i modern avskalad känsla med stora naturstensplattor på vägg och golv. Rymlig takdusch längst in med integrerade blandare i vägg. Handfat på stor kommod i mörkt träslag med stor, belyst cirkelformad spegel på vägg. Vägghängd WC-stol, tvättpelare från exklusiva Miele samt golvvärme och spotlights i tak.

Gäst-WC återfinns invid matplats med vackra dekorativa tapeter på vägg, klassiskt tvättställ med stilfull lamparmatur på vägg och WC-stol.

Förening

Brf Klippan 6 är en s.k. äkta och välskött förening som registrerades 1990 och förvärvade fastigheten med tillhörande mark 1997. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta om 2.616 kvm samt innehar 2 lokaler om 376 kvm.

I månadsavgiften ingår värme, vatten, grundutbud av kabel-TV via Tele2. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en innergård, tvättstuga samt cykelförråd. Till lägenheten disponeras ett förråd.

Fastighet

Vacker fastighet som uppfördes 1899. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2008/2009 - Stambyte och borttagning av gasledningar

2011/2012 - Ny fjärrvärmecentral, fasadreparationer, byte av elkablar

2013 - Totalrenovering av balkonger och gårdsfasad samt ny utrustning i tvättstuga

2016 - Fönsterrenovering

2018 - Takmålning

2019/2020 - Installation av fiber

2020 - Modernisering av hiss

2022 - OVK

Läs mer
Ansvarig Mäklare Niclas Behrer +46 (0)708 99 29 09
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Niclas Behrer
Ta hjälp av en bank nära dig

Vi samarbetar med Handelsbanken Humlegården som känner den lokala marknaden och erbjuder bolån med individuell ränta. För mer information, ring Handelsbanken på 08-406 69 50 eller besök handelsbanken.se/humlegarden