Skeppargatan 80

5

 rum och kök, 

148 kvm

18 250 000

 kr

/bud

Pris

18 250 000 kr

Boarea

148 kvm

Rum

5

 rum och kök

Pris/Kvm
123 311 kr
Avgift

6 665 kr/mån

Våning

1/2 av 5

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
148 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
5 rum och kök
Lägenhetsnr:
03
Lägenhetsnr LMV:
1001
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1913
Förråd:
Källarförråd
Våning:
1/2 av 5
Tv- internetutbud:
ComHem
Avgift:
6 665 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, vatten,
Andelstal, förening:
8.47 %
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
157
Energiprestanda:
157 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Kornetten 8
Interiör

På lugnt och ostört läge på en halv trappa ej insyn med närhet till Karlaplan, återfinns denna ljuva och klassiska sekelskifteslägenhet med villakänsla om 148 kvadratmeter. Våningen är fylld av vackra bevarade originalattribut som högresta spröjsade fönster, skjutbara pardörrar, höga lister, dekorativa dörrar och fiskbensparkett som möter en moderniserad och påkostad interiör med platsbyggda snickerier och goda förvaringsutrymmen. Våningen totalrenoverades och byggdes om vid årsskiftet 2017/2018. Här ges en väldisponerad och genomgående planlösning från gata till gård med stora sociala delar mot Skeppargatan och fyra rogivande sovrum, avskilt placerade mot lugn innergård. Här bor du i lugna kvarter på återvändsgata med närhet till fältöversten och goda bussförbindelser från Valhallavägen.

Avhängningsvänlig och möblerbar hall med inre kapprum välkomnar och leder vidare till samtliga delar. Mot Skeppargatan med fin utsikt mot både Generalitetshuset och vackra Patentverket vetter socialt kök och sällskapsrum som delas av genom skjutbara pardörrar i original. Sällskapsrummet ger plats åt stor soffgrupp med tillhörande möblemang och har två platsbyggda bokhyllor längs vägg.

Köket går i modern känsla med vita släta luckor som ramas in av vacker marmor på bänk och vägg med stilfulla lamparmaturer. Goda arbets- och förvaringsytor, maskinellt utrustat med kyl, frys, ugn, diskmaskin, spishäll och fläkt. Köket ger rymlig matplats åt 10 personer.

Rogivande master bedroom en-suite nås både via hall och serveringsgång. Fint fönster mot grönskande innergård utan insyn. Sovrummet inrymmer stor dubbelsäng med tillhörande möblemang med garderob längs vägg, klassisk klädkammare och ljusgrå heltäckningsmatta på golv. Badrum är helkaklat i vitt med grått klinker på golv. Badkar med dusch, dubbla handfat på kommoder med belyst spegel ovanför. WC-stol, rostfri tvättmaskin och torktumlare från exklusiva Miele, golvvärme och infällda spotlights i tak samt handdukstork.

Genom lång serveringsgång med bevarat serveringsskåp och platsbyggd bokhylla nås det andra badrummet med dusch och tre avskilda sovrum mot gård med plats för säng och möblemang. Det ena sovrummet har även en separat entré, utmärkt för uthyrningsdel eller för au pair. Utanför sovrummen ges plats för soffa och mindre allrum.

Förening

Brf Kornetten 8 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som registrerades 1986 och förvärvade fastigheten 1987. Föreningen upplåter 14 stycken lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet med hyresrätt (dolt kapital). Den totala lägenhetsytan uppgår till 1.791 kvm. Kabel-TV och bredband levereras av ComHem. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 & av årets prisbasbelopp som debiteras köparen samt pantsättningsavgift om 1 % av årets basbelopp som betalas av pantsättaren. Juridisk person godkänns ej.

Till lägenheten disponeras ett förråd. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt ett barnvagnsförråd samt cykelförråd.

Fastighet

Magnifik och välskött fastighet som uppfördes 1913. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2006 - Putsning av gatufasad

2007 - Renovering av balkonger

2008 - Stambyte och byte av elstammar

2013 - Renovering av trapphus

2017 - Utbyte av el och förbättringsmålning, värmeslingor på tak, renovering av skador på gårdsfasad

2018 - Modernisering av hiss

Läs mer

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy