Stora Nygatan 20

2

 rum och kök, 

57 kvm

5 950 000

 kr

/bud

Pris

5 950 000 kr

Boarea

57 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
104 386 kr
Avgift

2 915 kr/mån

Våning

2

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Gamla Stan
Församling:
Stockholms domkyrkoförs.
Boarea:
57 Kvm (Enligt säljarens information)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr LMV:
1203
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1785
Förråd:
Vindsförråd
Våning:
2
Hiss:
Ja
Avgift:
2 915 kr/mån
Ingår i avgiften:
Vatten, bredband
Förening:
Brf Viskammaren
Org.nr:
769623-0304
Interiör

Här salubjuds nu en del av Stockholms fantastiska historia med anor från 1700-talet på en av Gamla Stans mest eftertraktade adresser med möjlighet för juridisk person att förvärva. Genomgående klassiska och tidstypiska detaljer som magnifik takhöjd, höga fönster och djupa fönsternisher präglar samtliga rum belägna i fil med vita ytskikt och ljusbehandlat parkettgolv. Lägenheten har genomgått en varsam renovering för att få alla faciliteter som kan önskas och bli till ett bekvämt och modernt boende mitt i historiernas centrum.

Vänligen kontakta fastighetsmäklare Martin Sjöman för visning & föranmälan, martin@behrer.se alt 0735-226101.

Generöst sällskapsrum öppnas upp från inre hall i direktanslutning till hiss in i bostaden. Två vackra fönster skapar här tillsammans med takhöjden både ljus och rymd. Här ges plats åt stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Vackra pardörrar i gråskala leder in till rogivande, stort sovrum med stort fönster, rymlig walk-in closet och badrum. Sovrummet är beläget i fil och innehar samma magnifika takhöjd som sällskapsdel. Här ges yta för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Badrum är beklätt med smakfull mosaik i ljusgrå ton och schakrutigt klinker på golv. Rymlig duschyta med takdusch i krom och vikbar duschvägg. Utrustat med kombinerad tvättmaskin, kromad handdukstork, handfat, spegelskåp, golvvärme och infällda spotlights. Walk-in closet har god förvaringsyta från hyllplan och häng där mer utrymme finns genom att bygga på höjden och utnyttja den takhöjd som finns maximalt om så önskas.

Från kök hittas välkomnande rymlig hall med entré från trapphus. Köket är från Ballingslöv och går i lantlig karaktär med vita luckor genomgående och svart bänkskiva i sten. Här ges god arbetsyta och förvaring med såväl över som underskåp. Fullt maskinellt utrustat med integrerad diskmaskin och mikrovågsugn, spishäll, ugn, kyl/frys från Siemens samt städskåp. Här ges stor matplats för 6-8 personer. Lägenheten är utrustat med larm och kamerasystem från Verisure där abonnemang enkelt kan tecknas. Säkerhetsdörr i hall finns.

Denna lägenhet är ett bevis på en svunnen tid som genom åren blivit modernsierad för att inte lämna någonting att sakna. Det tåls att nämnas än en gång att denna fastighet är försedd med hiss och att hissen även går direkt in i bostaden vilket kan ses som både åtrovärt för Gamla Stan men även få förunnat. Här bor du på en av Gamla Stans mest eftertraktade adresser med närhet till allt denna kulturella och k-märkta stadsdel har att erbjuda. I huset hittar du välkända Barrels & Burgers för dagarna då take-away känns mer lockande. Runt hörnet hittar du än mer restauranger och Gamla Stans tunnelbanestation som tar dig till T-Centralen på en minut.

Förening

Brf Viskammaren är en välskött förening som äger och förvaltar fastigheten Tritonia 4 och äger marken. Föreningen upplåter 13 lägenheter och 3 lokaler med bostadsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 884 kvm. Föreningen klassas som en oäkta förening. Juridisk person kan godkännas. Telia levererar TV och bredband.

För mer information gällande föreningens ekonomi, se bilagd årsredovisning 2017.

Fastighet

Välskött, vacker fastighet anno 1785 med typisk arkitektur för Gamla Stan.

Huset har genomgått en totalrenovering under 2014 där elstigar och stambyte utfördes. I samband med detta utfördes även renovering av fasad, ventilationsarbeten och trapphus. Hissen arbetar man med idag för att få den i funktion inom en överskådligt framtid.

Läs mer
Planritning

Ansvarig mäklare

Martin
Sjöman

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy