Storängsgatan 1 3 rum och kök, 77 Kvm 6 750 000 kr

Se alla bilder
Pris 6 750 000 kr
Boarea 77 Kvm
Rum 3 rum och kök
Pris/kvm 87 662 kr
Avgift 4 674 kr/mån
Våning 2 av 7
Visning
mån 8/8, 16:30–17:00Återvisning, välkomna!
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Norra Djurgårdsstaden
Boarea:
77 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnr:
213
Lägenhetsnr LMV:
1103
Våning:
2 av 7
Avgift:
4 674 kr/mån
Ingår i avgiften:
värme, kallvatten
Andelstal, förening:
1.4 %
Driftskostnad El:
390 kr/mån
4 680 kr/år
Driftskostnad Vatten/Avlopp:
276 kr/mån
3 312 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
276 kr/mån
3 312 kr/år
Driftskostnader totalt:
942 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Enligt säljarens uppgifter
Förening:
Brf Älvängen
Org.nr:
769625-8800
Interiör

Nu saluförs denna underbara och smakfulla 3:a med dubbla balkonger. Belägen i natursköna Norra Djurgårdsstaden, med närhet till Nationalstadsparken, Husarviken och omtyckta padelklubben CPN, finner vi denna välplanerade och inflyttningsklara lägenhet. Kök och vardagsrum i öppen planlösning med en balkong som vetter längs med hela rummet. Totalt två sovrum, varav master bedroom med ytterligare en härlig balkong. Garage finns i huset! Stor hiss! Välskött förening med låga driftskostnader. Anmäl erat intresse till ansvarig mäklare för att boka visning!

Välkomnande hall med plats för avhängning samt förvaring i garderober. Ljust och underbart vardagsrum med kök i öppen planlösning. Här går det enkelt att möblera upp med såväl soffa, favoritfåtöljen, matplats och TV-möbel. Kök från Vedum med ljusa luckor, bänkskiva i marmor, gott om arbetsyta och maskinell utrustning i form av ugn, spishäll, diskmaskin, micro, kyl samt frys. Från både kök och vardagsrum finns utgång till den härliga, längsgående balkongen som vetter ut mot padelbanorna CPN. Totalt finns två sovrum, ett i anslutning till vardagsrummet som passar perfekt som sovrum, arbetsrum eller gästrum, och master bedroom med platsbyggda garderober, plats för dubbelsäng och utgång till en härlig och ljus balkong. Badrum/WC med dusch, handfat med kommod och tvättmaskin och torktumlare med bänk och förvaring ovan. I lägenheten finns både ett rymligt förråd (inget externt förråd finns) och en stor klädkammare i hallen. Genomgående ljus och ombonad lägenhet som måste upplevas på plats!

Belägen i härliga Norra Djurgårdsstaden, från vart du kan cykla ner till Stureplan på 10 minuter. Ett härligt område som växt fram under många år och blivit en naturlig förlängning av innerstan. Det finns gott om grönområden, parker och promenadstråk. Närhet till såväl caféer och restauranger som stor välsorterad Hemköp för de större inköpen. Goda kommunikationer i flertalet busslinjer samt tunnelbana Ropsten. I området finns även gym och padelbana.

Förening

I Djurgårdsstaden i Stockholm finns Brf Älvängen, en äkta bostadsrättsförening som består av 77 lägenheter på adresserna Storängsgatan 1-7 och Madängsgatan 18-22. På bottenplan finns kommersiella lokaler och föreningen innehar 39 st garageplatser (kostnad 1 600kr/mån vanlig plats, 1 700kr/mån för laddplats exkl. elförbrukning). Föreningen bildades år 2013.

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. El- och varmvattenförbrukning avläses per lägenhet och läggs ovanpå avgiften. Gruppavtal för bredband/tv/telefoni läggs ovanpå avgiften, för tillfället 230 kr per månad (detta är inget medlem kan avtala bort).

Föreningen har en gemensam grönskande gård med planteringar, blommor, buskar och träd. På innergården finns även en sandlåda. Dessutom finns ett cykel- och barnvagnsförråd samt grovsoprum i föreningen.

Juridisk person kan godtas vid förvärv för bostadsändamål. Delat ägande godkänns med minst 10% andel per ägare.

Månadsavgifterna höjdes med 2 % 1 januari 2022 enligt ekonomisk plan. Styrelsen idag ser att fler höjningar kan behövas fram till 2027 för att täcka ökad tomträttsavgäld och andra allmänna prisökningar (kontrollerat med föreningens hemsida 2022-07-18).

Fastighet

Fastigheten till Brf Älvängen är ett vinkelhus med sju våningar som tar upp ena halvan av ett av kvarteren i anslutning till Bobergs torg och intill Ugglebacken. Fastigheten är miljöcertifierat och klimatsmart, varpå föreningens driftskostnader är lägre än normalt. Huset är byggt av Einar Mattsson. Fastigheten upplåts med tomträtt.

Huset är relativt nytt så inga större renoveringar har utförts. Utredning och arbete kring ventilation pågår. Vidare har föreningen en underhållsplan som följs och uppdateras i samråd med förvaltare. Inom närtid ligger reparation av tegelfasaden som en del av en garantiåtgärd. Detta kommer utföras enligt plan under sensommaren 2022. Inga andra renoveringar är planerade i närtid (kontrollerat med styrelse 2022-07-20).

Läs mer
Ansvarig Mäklare Linnéa Lindblad +46 (0)766 10 39 87
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Linnéa Lindblad