Strandvägen 7B 2 rum och kök, 70 Kvm

Se alla bilder
Pris Pris på förfrågan
Boarea 70 Kvm
Rum 2 rum och kök
Pris/kvm
Avgift 818 kr/mån
Våning 6 av 6
Visning Kontakta oss
Dokument
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Hedvig Eleonora
Boarea:
70 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
09283-01-01-3602
Lägenhetsnr LMV:
1601
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1912
Förråd:
Källarförråd
Våning:
6 av 6
Hiss:
Ja
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
818 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten
Andelstal, förening:
0.016594800
Driftskostnad El:
400 kr/mån
4800 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
300 kr/mån
3600 kr/år
Driftskostnader totalt:
700 kr/mån
Förening:
Brf Strandvägspalatset
Org.nr:
7696043111
Interiör

I Stockholms vackraste fastighet Strandvägspalatset med Sveriges mest eftersökta läge, ges nu möjlighet att förvärva denna ljusa och stilfulla lägenhet högt belägen på våning sex med härlig utsikt över takåsar. Här ges ett stort ljusflöde från två väderstreck, genomgående vackra attribut med välvda tak och tilltagen takhöjd som skapar en generös atmosfär. Högresta spröjsade fönsterpartier med djupa nischer, fiskbensparkett och dörrar i original. Välskött förening med mycket låg avgift och garage i huset.

Avhängningsvänlig hall med rymlig förvaring i anslutning till gästtoalett med dekorativ tapet och marmorgolv välkomnar. Sällskapsrum och kök är belägna i fil med vackra högresta fönster i fritt läge över takåsar mot föreningens bakre gård. Här ges yta åt stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Kök och matplats är placerat invid med samma stora ljusflöde som i sällskapsrum med fiskbensparkett på golv. Köket går i modern känsla med vita släta luckor som ramas in med bänk- och stänkskiva i marmor, kromade beslag och exklusiv spis och ugn i rostfritt med matchande fläkt från SMEG. God arbets- och förvaringsyta, fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spishäll/ugn samt fläkt. Längs fönster ges plats för stort matmöblemang åt 6-10 personer.

Rogivande sovrum vetter med stort spröjsat fönster mot Strandvägen och föreningens lugna främre gårdsplan. Längs vägg löper rymlig garderob med vita fronter och beslag av läder. Här ges plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang och mer förvaringsuppbyggnad.

Badrum är placerat mot föreningens bakre gård med stort fönster och samma magnifika utsikt över takåsar. Helkaklat i vitt med grått marmorgolv. Stor duschyta med vikbar vägg i glas, handfat på kommod i ljust träslag, handdukstork i kromat utförande, WC-stol och golvvärme. Intill hallen finns en trevlig gästtoalett med dekorativ tapet och grått marmorgolv. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare är placerad i förråd mellan kök och sovrum.

Här bor du i Stockholms vackraste fastighet anno 1912 med Sveriges mest eftertraktade läge. Utanför porten når du Hotell Diplomat som närmsta granne med sin egna butik invid som både serverar frukost och lunch samt försäljning av utvalda råvaror och färdig mat. Strandvägen talar för sig själv med sitt utbud av restauranger och butiker som Milles, Svenskt Tenn och Rose & Born. En fantastiskt utsikt erbjuds hela vägen bort till Djurgårdsbron likväl som Nybroviken. Både Stureplan och Östermalmstorg nås på kort promenadavstånd där du längs vägen även finner buss och spårvagnsförbindelser.

Förening

Bostadsrättsföreningen Strandvägspalatset är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening med god ekonomi som äger och förvaltar fastigheten Klippan 11 med adresserna Strandvägen 7B/Artillerigatan 4. Föreningen upplåter 30 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 4.954 kvm, innehar 4 lokaler som kan göras om till bostadsrätter, 3 hyreslokaler i markplan och 2 lokaler som upplåts med bostadsrätt. Mot Artillerigatan finns garage med 11 garageplatser samt 2 parkeringsplatser mot Strandvägen på gården. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en rymlig och fräsch tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, paketrum med ingång från garage samt mindre samlingslokal.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp. Föreningen accepterar ej juridisk person.

Till lägenhetens disponeras källarförråd.

* Säljaren informerar köparen att befintlig installerad tvättmaskin i garderob vardagsrum kan ev vid besiktning ej godkännas. I detta fallet avsäger sig köparen till sin helhet att bekosta ev fel. Skulle föreningen och besiktning kräva ny installation alt bortforsla tvättmaskin får det beslutet eller kostnad tas av köparen. Denna förening har som regel att besiktiga lägenheter innan tillträde samt innan medlemskap godkännes.

Fastighet

Fastigheten är ett palats i jugendstil och utgör en av Stockholms vackraste byggnader som stod färdigställd under 1912. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

1983/1985 - Renovering av fastigheten, stambyte och elstigar

2007/2009 - Fönster och fasadputs mot Strandvägsgården

2008/2009 - Restaurering av port och entréhall på Artillerigatan och Strandvägen

2009 - Slipning och polering av marmorgolven

2009 - Tak, bjälklag, fasad, ny utrustning i tvättstuga

2012 - Ny undercentral, ventilationssystem

2014 - Översyn av tak

2015 - Underlag för OVK

2016 - Målning av trapphus och uppfräschning av hissar

Läs mer
Ansvarig Mäklare Niclas Behrer +46 (0)708 99 29 09
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Niclas Behrer