Styrmansgatan 13

1

 rum och kök, 

22 kvm

2 795 000

 kr

/bud

Pris

2 795 000 kr

Boarea

22 kvm

Rum

1

 rum och kök

Pris/Kvm
127 045 kr
Avgift

1 577 kr/mån

Våning

2 av 5

Visning
söndag 31 maj
11:20–11:50
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Boarea:
22 Kvm (Enligt säljarens information)
Rum:
1 rum och kök
Lägenhetsnr LMV:
1201
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Våning:
2 av 5
Hiss:
Nej
Avgift:
1 577 kr/mån
Ingår i avgiften:
Vatten
Andelstal, förening:
5.10 %
DRIFTSKOSTNAD El:
500 kr/mån
6 000 kr/år
DRIFTSKOSTNAD Försäkring:
167 kr/mån
2 000 kr/år
Driftskostnader totalt:
667 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Driftskostnad är individuell och kan variera beroende på levnadsstil och konsumtion.
Förening:
Brf Styrmansgatan 13
Org.nr:
769601-7891
Interiör

På ett av Östermalms mest eftersökta lägen med närhet till Strandvägen ges här chans till denna ljusa, stilfulla och väldisponerade lägenhet med fri andrahandsuthyrning som påminner om ett boutiquehotell fylld av vackra sekelskiftesdetaljer som möter en modern interiör med nya ytskikt. Här ges ett tilltaget ljusinsläpp från två högresta fönster med djupa nischer som vetter mot lugn innergård och ramas in av en magnifik takhöjd som ger både rymd och atmosfär.

Välkomnande entré öppnar upp där kök och matplats med sällskapsyta ger en naturlig övergång till sovdel. Köket går i en avskalad modern känsla som nyligen blivit renoverad med svarta luckor som ramas in väl av svartgrå bänkskiva. Här ges en god arbets- och förvaringsyta med skåp som når hela vägen upp till tak samt utökad förvaring från hyllplan. Maskinellt utrustat med ugn, spishäll, fläkt samt kyl/frys och infällda spotlights i tak. I köket ges yta för matplats åt 4-6 personer med generöst matbord.

Lägenhetens rogivande sovdel är placerad längst in med plats för stor dubbelsäng och tillhörande möblemang där rymlig garderob i svart trä med speglade fronter löper längs- och över sängen för utmärkt förvaring. Invid sovdel nås badrum bakom speglade dörrar med frostat glas. Helkaklat i svart mosaik som ger en sober effekt med ljust klinker på golv. Stort vägghängt handfat med kromad handdukshängare och spegelskåp med belysning ovanför. Rymlig duschyta, WC-stol, samt golvvärme.

Här bor du på en av Östermalms mest eftertraktade adresser med närhet till såväl Strandvägen som kungliga Djurgården och Nybroviken. Runt Styrmansgatan finner du ett flertal välkända Östermalmskrogar, butiker och välrenommerade faciliteter som skrädderi och kemtvätt vilket underlättar och sätter kant på vardagen.

Förening

Brf Styrmansgatan 13 är en solid, välskött och s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1996 med tillhörande mark. Föreningen upplåter totalt 13 lägenheter med bostadsrätt om en totalyta av 431 kvm. Kabel-TV och bredband levereras via ComHem. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp som debiteras köparen.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam innergård med träaltan där det sommartid finns utemöblemang att tillgå samt gemensam tvättstuga.

Fastighet

Vacker fastighet som stod färdigställd 1861. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2010 - Elstigar

2011 - Fasadrenovering

2012 - Målning av trapphus samt ny belysning och armaturer

2013 - Målning och blästring av tak, varmvattencentral

2016 - Nytt trädäck på innergården, renovering av tvättstuga med nya maskiner

2017 - Stambyte och brevlådor i trapphus

2020 - Källsortering, indragning av fiber samt renovering och upprustning av husets baksida

Läs mer
Alternativ planlösning

Ansvarig mäklare

Martin
Sjöman

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy