Styrmansgatan 16A

2

 rum och kök, 

36 kvm

3 995 000

 kr

/bud

Pris

3 995 000 kr

Boarea

36 kvm

Rum

2

 rum och kök

Pris/Kvm
110 972 kr
Avgift

2 191 kr/mån

Våning

2 av 5

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm
Församling:
Oscar
Boarea:
36 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2 rum och kök
Lägenhetsnr:
33
Lägenhetsnr LMV:
1203
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1930
Förråd:
Källarförråd
Eldstad:
Öppen spis
Våning:
2 av 5
Hiss:
Ja
Avgift:
2 191 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten & Kabel-TV (basutbud)
Andelstal, förening:
1.96 %
Energistatus:
Utförd
Förening:
Brf Carlelag 105
Org.nr:
769604-3087
Interiör

Med närhet till Strandvägen i vacker 20-tals fastighet med garage återfinns denna välskapta, stilfulla och ljusa lägenhet med optimal planlösning och goda förvaringsytor som blivit genomgående renoverad av samtliga ytskikt under 2019 med tidsenliga detaljer och vackra originalattribut bevarade. Här ges en delvis öppen planlösning till kök med magnifik öppen spis, vackert nyslipad fiskbensparkett, tilltagen takhöjd och generöst fönster med djup nisch samt stor sovrumsavdelning bakom pardörrar.

Avhängningsvänlig hall med rymlig förvaring från belyst klädkammare och platsbyggda garderober från golv till tak välkomnar och leder vidare ut till kök och sällskapligt vardagsrum. Sällskapsdelen vetter med stort spröjsat fönster mot Styrmansgatan där fint ljusinsläpp kommer in med ljuv eftermiddagssol samt morgonsol som reflekteras av fönsterna mitt över. Rummet ger plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt matplats åt 4-6 personer.

Påkostat kök som går i modern känsla med släta specialluckor i grå kulör som ramas in av passande bänkskiva i sten och kromad blandare. Fullt maskinellt utrustat med kyl, frys, induktionshäll, diskmaskin och mikrovågsugn. I köket återfinns en magnifik fungerande öppen spis i original. Bakom pardörrar skiljs lägenhetens stora sovrumsavdelning av med plats för stor säng med heltäckningsmatta på golv.

Badrummet är helkaklat i vitt med klinker på golv och har en rymlig yta och fin takhöjd med stor duschplats och takdusch i kromat utförande. Handfat på vit kommod med förvaring och belyst spegelskåp ovanför, handdukstork i krom på vägg samt WC-stol. El är framdraget för tvättmaskin.

Här bor du på en av Östermalms mest eftertraktade adresser med närhet till Strandvägen, Kungliga Djurgården, Karlaplan och Östermalmstorg. Ett kvarter bort finner du mysiga butiker som Rose & Born och Hotell Diplomats gårdsbutik med delikatesser samt Stockholms mest välrenommerade skrädderi och kemtvätt. Spårvagnen som stannar alldeles nedanför tar dig även hela vägen till Centralen.

Förening

Brf Carlelag 105 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Styrmannen 37 med tillhörande mark. Föreningen upplåter 46 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 1922 kvm. Föreningen har även tre lokaler som upplåtes med hyresrätt samt 10 garageplatser som även dessa upplåts med hyresrätt, kösystem tillämpas och kostar 2700 kr/månaden. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV som levereras av ComHem (analogt basutbud).

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt överlåtelseavgift om 1 % av basbelopp. Juridisk person accepteras ej. Inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 24/3-2020).

Fastighet

Vacker fastighet med byggnadsår 1930. Ett urval av genomförda renoveringar och underhållsarbeten;

1999/2000 - En omfattande renovering med stambyte, nya elstigar, tak-fönster -och fasadrenovering.
2003 - Renovering av trapphuset
2019 - Fönsterrenovering med ljudisolerande energiglas
Kommande arbeta av taksäkerhet, källare, garage samt hissar föreligger.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam innergård, tvättstuga med ny maskinell utrustning från 2013 samt cykelförråd. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Läs mer

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy