Sveavägen 131, 3tr

2.5

 rum och kök, 

69 kvm

6 395 000

 kr

/bud

Pris

6 395 000 kr

Boarea

69 kvm

Rum

2.5

 rum och kök

Pris/Kvm
92 681 kr
Avgift

3 750 kr/mån

Våning

3

Visning
Kontakta oss
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan
Boarea:
69 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
2.5 rum och kök
Lägenhetsnr:
04110-01-01-0012
Byggnadsår:
1925
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Våning:
3
Hiss:
Ja
Avgift:
3 750 kr/mån
Ingår i avgiften:
Inkl. värme & VA & bredband.
Andelstal, förening:
0.061404
Energistatus:
Utförd
Driftskostnad El:
333 kr/mån
4000 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
208 kr/mån
2500 kr/år
Driftskostnader totalt:
542 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Schablonberäknad
Förening:
Brf Sveavägen 131
Org.nr:
716420-4245
Interiör

Högt upp i huset med en stor och solig balkong i bästa sydvästläge presenteras denna genomgående bostad med sovrum mot lugn gård. Möjlig 3a! Välskött förening med garage i huset och en lummig innergård med boulebana, pingisbord samt grill och utemöbler.

Bostaden disponeras med ett generöst sällskapsrum med gott om plats för soffmöblemang och matsalsbord. Här finns tidstypiska attribut såsom en generös takhöjd med stram stuckatur, spröjsade pardörrar och fiskbensparkett. Köket är stilrent med speglade luckor i en sobert grå färg. Fullt utrustat med integrerad kyl/frys, kombinerad ugn/micro, häll och diskmaskin. Två fönster i fil med djupa fönsternischer ger ett fint ljusinsläpp. Stänkskydd i bistrostil och arbetsytor i vacker granit. Matplats för 4-6 personer.

Stort sovrum målat i en härlig grågrön ton, plats för dubbelsäng samt sängbord. Goda förvaringsmöjligheter genom en hel garderobsvägg i sovrummet där en del är infälld bakom badrummet. Flertalet grannar i huset har använt denna yta för att utöka badrummet. Utgång genom pardörrar till den stora balkongen i ostört läge mot lugn gård. Sol mellan kl11-19 under årets sommarmånader.

Med ingång från hallen finns lägenhetens badrum utrustat med inbyggt badkar, kommod, spegelskåp och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Den inre hallen passar perfekt som kontorsyta med plats för skrivbord. Slutligen en välkomnande entré genom säkerhetsdörr, i hallen plats för avhängning samt platsbyggda hyllor. Därutöver disponeras ett källarförråd.

För den som önskar finns möjlighet att flytta ut köket till vardagsrummet för att få ett extra sovrum. Som med alla större förändringar ska detta godkännas av styrelsen.

I föreningen finns många bekvämligheter såsom garage, cykelförråd samt extra förråd till uthyrning.

Trevligt område med direkt närhet till Vasastanspulsen men även härliga grönområden. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och fik. Bra promenad- och joggingstråk längs Brunnsviken eller i Hagaparken. Bra matvarubutiker finns genom ICA Vanadis som har en stor delidisk samt ett café i butiken. För dagligvaror finns även en mindre Coop strax över gatan. Goda kommunikationer med 2:ans linjebuss som avgår från hörnet Norrtullsgatan/Vanadisvägen 200m från porten. Med endast en kort promenad når du Odenplans knytpunkt med T-bana, bussar och Pendeltåg. Pendeltåg nås även från korsningen Dalagatan/Vanadisvägen.

Förening

Brf Sveavägen 131 förvärvade fastigheten år 2002 och är en s.k äkta förening som äger marken. Föreningen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har under senaste året haft fokus på kostnadsbesparingar och har omförhandlat lånen vilket gett en lägre ränta och gör att man nu sparar ca 60-70 tkr årligen i ränteutgifter. Styrelsen har påbörjat en årlig amortering och med de förbättrade rörelsekostnaderna har man nu erhållit betyget "A" från AllBrf.se Lokalen samt garaget ger även föreningen intäkter om ca 424 tkr/år. För 2020 visar man ett resultat före avskrivningar om +336 tkr.

I huset finns även ett garage med 7 parkeringsplatser samt 3 MC platser. Föreningen har förberett för laddning av elbil. Installation av laddstolpe bekostas av den enskilde individen men föreningen har rätt till ett bidrag som hyresgäst kan nyttja. Bilplatserna kostar 1600kr/mån och MC 600kr/mån. Föreningens medlemmar har tillgång till en tvättstuga i källarplan samt två cykelförråd. Ett i markplan med access direkt från gatan och ett i källarplan. Föreningen har även en mycket trevlig innergård med flera sittplatser och grillar, boulebana och pingisbord.

Bredband via fiberanslutning 250 Mbit från Telenor ingår i avgiften. Digital-Tv kan tecknas med Tele2 eller Telenor. Juridisk person accepteras ej. Delat ägande mellan barn/förälder accepteras. Förvärvare betalar en eventuell pantsättningsavgift.

Fastighet

Fastigheten uppfördes mellan åren 1925-1927.

Urval av utförda renoveringar;

2021 Iordningställande av trapphus.

2021 Installation av säkerhetsdörrar och postbox.

2020 Byte termostater.

2019. Trapphus och entré renoveras och målas.

2018 OVK.

2018 Renovering elstammar samt installation av trefas.

2017 Stambyte mittenlägenheterna, källaren, och verksamhetslokalen.

2016 Ny garageport i ek.

2016 Renovering av innergård färdigställs.

2016 Nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan.

2015 Energibesparande led-belysning i källarutrymmen och garage.

2013 Renovering garage.

2011 Renovering av tvättstuga.

2011 Renovering hiss.

2008 Ommålning trapphus och entré.

2007 Stambyte av VA- och avloppsledningar förutom mittenlägenheterna.

2000 Renovering fasad.

Kommande underhåll;

Renovering av nedre del av fasad samt fönster. Den pågående trapphusrenoveringen är i slutskedet.

Läs mer

Ansvarig mäklare

Veronica
Andersson

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy