Sveavägen 94, 5/5tr 3 rum & kök, 128 + 12 Kvm 14 500 000 kr/bud

Se alla bilder
Pris 14 500 000 kr
Boarea 128 kvm
Rum 3 rum och kök
Pris/kvm 113 281 kr
Avgift 1 kr/mån
Våning 5 +6
Visning Kontakta oss
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan
Boarea:
128 Kvm (Enligt uppmätning)
Biarea:
12 Kvm (Enligt uppmätning)

124 kvm enligt lgh register

Rum:
3 rum och kök
Lägenhetsnr:
52
Lägenhetsnr LMV:
1502
Byggnadsår:
1900
Balkong:
Balkong
Våning:
5 +6
Hiss:
Ja (Hiss finns från markplan)
Avgift:
1 kr/mån
Ingår i avgiften:
Inkl. hushållsel, värme, VA & bredband
Andelstal, förening:
8.64800 %
Driftskostnad Försäkring:
250 kr/mån
3 000 kr/år
Driftskostnader totalt:
250 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Enligt säljarens uppgifter
Förening:
Brf Palmträdet nr 6
Org.nr:
716416-4688
Interiör

Med noll kronor i avgift där både bredband och el ingår presenteras denna otroliga ateljévåning i etage om 140kvm golvyta med braskamin och en fantastisk takhöjd om ca 5.3m meter till nock. Stor fin balkong med häpnadsväckande vyer över takåsar och himmel och genomgående generöst ljusinsläpp genom både fönster och takfönster. Större badrum inrett med dubbla handfat, maskinpark samt både badkar och dusch. Ogenerat och mycket tyst läge högst upp i huset med utsikt över takåsar genom ett charmigt fönster.

Här återfinns ett generöst vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Plats för större soffmöblemang samt matsalsbord, på golvet ligger klinker med delvis golvvärme och här står en fungerande eldstad. En otrolig rymd med ca 5.3m till nock. Från sällskapsrummet har du vyer över Observatorielundens grönska och vackra Handelshögskolan. Köket är fullt utrustat med gedigna arbetsytor och gott om förvaring.

Vidare följer master bedroom som ligger lugnt beläget mot gården. Gott om plats för dubbelsäng samt förvaring och arbetsbord. Två stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp.

Stilrent badrum med charmigt fönster. Inrett med wc, tvättmaskin och torktumlare, dubbla handfat, samt både dusch och badkar.

En gedigen trappa leder upp till det övre planet som tidigare använts som ateljé men som naturligtvis passar som både sovrum eller kontor, alltefter eget behov. Här finns en balkong som överblickar takåsar och himmel och här njuter du av förmiddagssolen.

Avslutningsvis en välkomnande hall med garderober. Hiss finns från markplan utan trappor och rymmer en mindre barnvagn. Våningen har delvis behov av modernisering här ges chans att skapa ditt framtida drömboende.

Förening med mycket god ekonomi och stora lokalintäkter. Huset är uppfört år 1900 av den välkände arkitekten Isak Gustaf Clason som ritat flera betydande byggnader såsom Östermalms Saluhall, Hallwylska palatset, Nordiska Museet samt Bünsowska huset på Strandvägen.

Förening

Brf Palmträdet nr 6 är en förening med mycket god ekonomi som inte tagit ut någon avgift på ca 20 år tack vare stora lokalintäkter. I noll-avgiften inkluderas även hushållsel och bredband. Föreningen bildades 1977 och deklarerar som en s.k. äkta förening och äger marken. Ingen planerad avgiftsförändring, kontrollerat med styrelsen den 15 maj.

I föreningen finns 10 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 4 lokaler upplåtna med hyresrätt. Den totala byggnadsytan uppgår till 1 933 kvm, varav 1 390 kvm utgör lägenhetsyta och 543 kvm lokalyta.

Tv levereras av Tele 2 och bredband via Ownit (100 Mbit ingår). Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren samt en gård med sittplatser. Juridisk person accepteras ej.

Fastighet

Huset uppfördes år 1900 av den välkände arkitekten Isak Gustaf Clason som ritat flera betydande byggnader såsom Östermalms Saluhall, Hallwylska palatset, Nordiska Museet samt Bünsowska huset på Strandvägen.

Genom åren har b.la följande underhåll genomförts;

2021 Byggnation balkonger (för de som inte redan fanns)

2015 Takmålning

2011 Stambyte (de flesta lägenheterna)

1998 Renovering av fasaden

1980 Elstigare och takrenovering

Kommande;

Aug 2023. Trapphus, utsida fönster, äldre balkongdörrar och ytskikt. Finansieras med befintliga medel.

Läs mer
Ansvarig Mäklare Veronica Andersson +46 (0)707 99 91 87
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Veronica Andersson