Tegnérgatan 5A 1.5 rum och kök, 41 Kvm 3 995 000 kr/Bud

Se alla bilder
Pris 3 995 000 kr
Boarea 41 Kvm
Rum 1.5 rum och kök
Pris/kvm 97 439 kr
Avgift 1 948 kr/mån
Våning bottenvåning
Visning Kontakta oss
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Östermalm/Vasastan
Församling:
S:t Johannes
Boarea:
41 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
1.5 rum och kök
Lägenhetsnr:
203-1003
Lägenhetsnr LMV:
1003
Byggnadsår:
1893
Våning:
bottenvåning
Avgift:
1 948 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, basutbut TV
Andelstal, förening:
2.71507 %
Förening:
Brf Hägerberget 51
Org.nr:
769600-0764
Interiör

I gränslandet mellan Östermalm och Vasastan på attraktiv adress återfinns denna hemtrevliga lägenhet mot lugn innergård i vackert gårdshus. Här ges generösa ytor, goda förvaringsutrymmen och en tilltagen takhöjd. Balkongdörrar ut mot den andra innergården i föreningen.

Bostaden disponeras med en rymlig och avhängningsvänlig hall med anslutning till kök och badrum. Kök och matplats i vita färger med en härlig tapet från Svenskt Tenn. Maskinell utrustat med spis, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Goda förvarings- och arbetsytor i hörnläge med ett stort fönster mot gård. Invid kök ges matplats med utrymme för 4-6 personer.

Bostadens allrum är stort och väldisponerat med en naturlig sovdel samt vardagsrumsdel. Utrustat med bra förvaringsmöjligheter. Stort ljusflöde ges genom glasade pardörrar som leder ut till föreningens andra innergård.

Badrummet är helkaklat och väldisponerat. Utrustat med dusch, handuksstork, WC samt handfat med kommod.

Från denna adress bor du i centralt mellan Östermalm och Vasastan med ett fantastiskt utbud av restauranger i kvarteret. Alldeles utanför porten finner du hälsostudion Dr. Mat med fokusering på en hälsosam livsstil och fermenterade råvaror. Rågbrödsbageriet Green Rabbit i regi av Mathias Dahlgren är beläget längre ner på Tegnérgatan för frukostälskaren. Vidare finner du Hasselbo och omåttligt populära Bistro Leoparden. Sats Spårvagnshallarna och Nordic Wellness är belägna runt hörnet likväl som du når Stureplan, Odenplan och Hötorget med kort promenadavstånd.

Fastighet

Vacker fastighet som uppfördes mellan 1890 och 1893 ritad av Arkitekt är A. Sjösteen. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

2019/2020 - Renovering av båda gårdarna med stenbeläggning samt asfalt. Nytt cykelförråd och nytt sophus med belysning installerat. Renovering av hyreslokal inklusive installation av fläktanläggning. Samtliga avloppsstammar i plattan är relinade eller utbytta i samband med gårdsrenoveringen. Renovering av el och värme i hela källarutrymmet.

2012 - Renovering av trapphus i gårdshuset

2010 - Målning av yttertaken

2009 - Byte av undercentral för fjärrvärme. Byggnation av balkonger samt fullständig renovering av fastighetens fönsterbågar och karmar samt installation av ljudabsorberande glas.

1995 - Stambyte av vertikala stammar, byggnation av takterrasser och installation av takfläktar. Elservis, elmätare och elstigare byttes i sin helhet.

Planerat underhåll mellan 2021 och 2023 är takrenovering av gårdshus, fasadrenovering av gathusets gårdssida och gårdshuset, hissrenovering och kontroll av takterrassernas tätskikt.

Förening

Brf Hägerberget 51 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som registrerades 1993. Föreningen äger och förvaltar fastigheten med tillhörande mark på adressen Tegnérgatan 5 och 5A. Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 1.665 kvm samt innehar 1 lägenhet med hyresrätt om 93 kvm (dolt kapital). Föreningen upplåter även 2 lokaler med hyresrätt om 537 kvm.

Kabel-TV och bredband (FiberLan) leveras via TeliaSonera. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam och nyligen färdigställd innergård med utemöbler och grillmöjlighet, tvättstuga, cykelställ under tak samt förvaring av barnvagn.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp.

Läs mer
Ansvarig Mäklare Caroline Lundin +46 (0)734 97 47 07
Intresseanmälan
    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy
Caroline Lundin